跳至

首頁

尾頁

複式洋房

你地會選用無痛分娩嗎?

我好怕痛, 正考慮是否用無痛分娩

大宅

Re: 你地會選用無痛分娩嗎?

我係超級怕痛的, 問過廣華, e生話機會好微, 因麻醉師working hour: Mon-Fri 09:00am-17:00pm, only 3 Quota/day, so我都唔知點算好!

有冇人有好介紹呀??

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

第一胎我都想做無痛, 但個助產士要我先聞氣, 再打止痛針, 再唔掂先"安排"同我做... 等得來都已經過O左可以做O既時限, 所以最終無做...

原來, 唔係你request就有得俾你做O架 :-(

複式洋房

我都係問下威院可唔可以要求先. 但人地話打左止痛針就無 力生, 要用個挾夾BB出來, 係咪真呢?

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

衰仔唔捨得我個肚, C都唔肯出來... 最終佢係開刀o架, 所以我唔知係咪打O左針就無力喎

男爵府

我上胎係qe用無痛分娩, 阿仔係過期b, 個日一早九點幾上產房穿水, 跟住醫生問我揀唔揀無痛, 我話揀啦, 姑娘就話麻醉師係隔離做緊另一個太太, 要我睇一份有關無痛分娩風險的簡介, 跟住半個鐘後個麻醉師就入黎, 係背部篤針落藥, 拖住條好幼的管連住一袋藥水, 有個制俾你禁掣落藥.

陣痛左十個鐘都feel唔到痛, 直到子宮口開到差唔多, 姑娘話要

大宅

我o係屯門醫院生大牛,朝早11點入產房(開3度),到大約2點姑娘見我好似好痛好辛苦(我無叫痛ga~),佢就主動話幫我打針(隔離個大陸產婦知有針打,佢又想打,but姑娘好惡叫佢專心生仔,唔比打針),打左針我就暈下暈下咁sleep左,到5點3開始醒醒地,要生喇~大牛個頭仔都算大,好難生,不過都唔使吸or夾(d姑娘同助產士都好nice,係咁幫我,鼓勵我),到6點03分大牛就出左世lu...
我的家有~
囉囉唆唆 嘅 煩人BaBa
傻下傻下 嘅 咕碌媽媽
少年宅男 嘅 雞仔謙哥哥
奀皮多手 嘅 豬仔浠弟弟
醜怪黏身 嘅 惡馬妹芊妍

首頁

尾頁

跳至