嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

好擔心,請幫忙!!!

亞仔快3個月,一出世就瞓10-15個鐘,佢習慣個頭向一邊瞓,我冇間唔中同佢將個頭轉向另一邊,而家瞓到個頭一邊平左. 我又第一次臭細路,唔識咁多嘢, 而家慘啦,我留意到就算抱住佢或者坐bb搖搖椅望野ga時間都係向習慣嗰一邊,響另一邊叫佢,佢唔係唔望,但條頸唔係好肯轉過嚟,我想問吓又冇小朋友幾個月ga時都有咁ga情況呢?我洗唔洗帶佢睇醫生呢?我好驚佢變左側頭仔呀!!!!! :-(

大宅

Re: 好擔心,請幫忙!!!

返健康院時問下醫生
四眼雞丁真人版 更新日期︰15-NOV-06 有新成員喎 仲唔入

洋房

我個仔既堂妹係大概6個月時亦發現有頸緊的情況出現, 她只會望向一邊, 而後來由健康院轉介去做物理治療, 一星期做二次, 現在10個月, 無事啦!所以你首先返健康院同故娘講.

別墅

我個仔初初都係則埋一邊瞓,點樣郁佢,佢都係則番個邊,抱住佢既時候個頭都係成日都望一邊(間唔中都會望另外一邊),攪到個頭後面斜哂,初初都好擔心,但睇見佢一日一日長大,見佢個頭開始周圍望. 到左大約4個月佢開始平瞓好少則埋一邊,到左5個幾月,佢就則身瞓(則另外一邊),而家個頭已經冇初初個時咁斜.
你試吓輕輕力按摩佢個頭.(人地話有用)

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至