親子旅遊

跳至

首頁
12345...24

尾頁

伯爵府

***包車司機小白衣家有bk acc..有興趣既jm請直接pm佢

http://www.baby-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=1583552

圖片我上網搵嫁咋, 唔洗出賣自己個樣

禁錢篇:
一出機場有幾部ATM可以禁錢~ 我用恆生銀聯, 手續費$15, 禁左nt20000, 除返開匯率係1:3.855,幾好!!

上網篇:
台北機場一出右手邊有3間你揀買sim card!
我買左大哥大, nt500, 5日無限上網+nt250打電話
上網速度ok, 有google map方便好多! 又可以share wifi俾同行既人, 但好哂電!

交通篇:

桃園機場>坐國光客運1819號, 去到台北火車站可以落車,
但都可以同司機講去西門町, 司機會車你去坐免費接駁車既地方~
好過轉捷運...要拉住行李走黎走去, 不過好似好少人知, 成車人得我2個人坐接駁車....
*回程都好似有嫁, 每半小時一班, 但我冇等到,直接坐左的士去巴士站(因為平)

野柳>黃金博物館>九份>十分瀑布>平溪>十分>上引水產

西門町>機場
西門町坐的士去台北西站A楝(國光客運既巴士站). nt70咋, 唔好坐捷運啦又要拉行李又行樓梯...
A楝有可能有司機撩你去機場, 我地2個人, nt400, 因為冇其他人坐, 所以我地2個人坐哂成架的士唔洗share, nt400到機場真係好抵呀!!又舒服

購物篇:
五分埔, 好多好多好多鋪頭賣衫褲鞋! d野都平, 可以講少少價嫁!

台北車站微風廣場, 好多手信鋪, 我買左芋頭酥, 冰地瓜, 查理布朗雞蛋布丁, 阿默蛋糕~

老天祿鴨舌: 我住西門町所以第一日就去左買, 叫佢地"打冰", 即係幫你雪~ 係走個日先返黎拎, 好方便, 同埋咁樣叫預訂所以唔洗排隊嫁, 直接行入去就可以, 拎個陣都係~

黑橋牌: 我買左好多同屋企人share...

我行左2次家樂福超市, 好大好好行, 買左d公仔麵, 杯麵同埋我既最愛奶茶, 真係好好飲, 我帶左20支返香港

3m暗瘡貼平過香港好多! 我係watsons買左6盒~

飲食:
饒河夜市: 胡椒餅 - 好多人排, 我都排左...但我覺得麻麻地
星球爆米花衣到有店, 我買左好多, 有試食~
食左唔係好多野...因為實在太逼太多人太熱喇!!!

上引水產: 等左大約半個鐘, 好新鮮, 平過香港, 但好唔鐘意佢要企...

大車輪火車壽司: 佢個迴轉壽司好得意, 係火車黎, 野食ok, 冇上引咁正, 平過上引少少~
有得揀當然揀上引, 但大車輪係西門町好方便~

華西街夜市: 係西門町個頭既, 附近幾條街都係夜市, 少d人少d遊客, 少d特別既小食

Mister Donut: 上網見d人話好好味所以去, 但有d失望, 唔係我鐘意個種冬甩, 質地係好實既!

淡水老街: 唔算逼, 所以行得幾舒服~

暫時淨係記得咁多野...

joe0307  請問家樂福超市地址係邊?  發表於 14-6-14 00:28
夏日之夫  謝謝妳mikako……也謝謝大家的愛護
小弟小白我有招待不週請多多包含  發表於 13-11-14 00:12
Joey0921  上引水產真係好正!除左壽司,火煱亦非常好味,一定要試下  發表於 13-10-25 10:08

大宅

回覆:台北4日3夜分享~ 有分交通, 美食, 購物篇:)!!

可否pm司機資料比我,thanks

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

好正呀

包車係唔係我上次問你果間??

公爵府

大廚勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

伯爵府

回覆 sy.baby 的帖子

pm左~

伯爵府

小虎與點點 發表於 13-7-11 17:07
好正呀

包車係唔係我上次問你果間??
係呀係果個的士司機黎

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:+本帖最後由+mikako1205+於+13-7-11+16:54+

原帖由 mikako1205 於 13-07-11 發表

禁$係一出境就會見到??

伯爵府

諾軒 發表於 13-7-11 18:08
禁$係一出境就會見到??
係呀~一出境就有嫁喇, 好似有2部~

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:諾軒+發表於+13-7-11+18:08+禁$係一

係呀~一出境就有嫁喇, 好似有2部~
好唔該你

水晶宮

回覆 mikako1205 的帖子

please pm me 包車資料, 幾 $ ..thank

大宅

畀面勳章

引用:圖片我上網搵嫁咋,+唔洗出賣自己個樣禁錢篇

請問你住邊間飯店? 我7月尾會去台北,有無飯店介紹下比我?

伯爵府

delana 發表於 13-7-11 19:22

please pm me 包車資料, 幾 $ ..thank
PM左~

伯爵府

ethan817 發表於 13-7-11 19:35
請問你住邊間飯店? 我7月尾會去台北,有無飯店介紹下比我?
你幾多個人去呀?
如果2個人住寶格利幾好! 係正西門町~非常方便~
個jacuzzi超正

水晶宮

THANKS

大宅

回覆:mikako1205 的帖子

可以pm司機資料嗎?

男爵府

大車輪火車壽司 lot of people? queue for how long?

珍珠宮

好媽媽勳章

mikako1205 發表於 13-7-11 16:52

禁錢篇:

多謝分享
我星期日出發, 資料好有用呀

伯爵府

kkvickylam 發表於 13-7-11 19:49
可以pm司機資料嗎?
pm左~

伯爵府

munce 發表於 13-7-11 20:03
大車輪火車壽司 lot of people? queue for how long?
我去個日星期二黎~下午1點去唔洗排隊, 食完2點幾就有人排隊~

伯爵府

海妮 發表於 13-7-11 20:03
多謝分享
我星期日出發, 資料好有用呀
有咩想問可以問, 我答到都會答

首頁
12345...24

尾頁

跳至