夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

民房

有無媽咪為咗小朋友而跟老公做有名無實o既夫妻?

有無媽咪為咗小朋友而跟老公做有名無實o既夫妻?

複式洋房

Re: 有無媽咪為咗小朋友而跟老公做有名無實o既夫妻?

我亞媽就係為左我地幾兄弟姊妹, 同我老豆做左起碼40年有名無實o既夫妻, 從我懂事開始, 佢地已分房瞓, 佢地無乜計傾, 到宜家都係,我真係feel吾到佢地係相愛。 我老豆間吾中就發脾氣, 食食下飯可以掉哂枱面上既野落地, 又鐘意秋後算帳, 仲成日為左D小事鬧到我亞媽九彩, 佢忍左咁多年, 都係為左我地。

我覺得如果大家都吾鐘意對方, 仲一齊為乜ar, 咁嘅家只係表面完整, 內裏可能仲衰過破碎家庭。

我由細到大, 就係生活喺呢D家庭, 真係 :-( :-( :-( :-( :-(

男爵府

Re: 有無媽咪為

stitch626113b

do not cry treat your mother better
有捨必有得 有得必有失

複式洋房

做人做到咁有セ意思.

但又好偉大
我不願做偉大又口吾開心的人

大宅

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

Pio3101 寫道:

我都係咁話
相處時需要包容    爭吵時需要溝通
孤獨時需要陪伴    難過時需要安慰
生氣時需要冷靜    快樂時需要分享

複式洋房

認同! 同個唔like自己對自己唔好既男人一齊, 活得辛苦又好委屈, 沒有品質的生活我不會要, 女人要對自己好, 要個咁衰c6仲要照顧佢, 叫佢食自己最好
Pio3101 寫道:
做人做到咁有セ意思.

但又好偉大

大宅

一定唔可以 , 我絶對唔會因為個小朋友影響兩公婆既感情, 亦都唔會因為個小朋友同老公分房訓!!

複式洋房

現在好似慢慢開始....了

禁止訪問

洋房

其實依家大把呢D case, 好似我咁等我個仔大D我一定會離婚,現在就同我個仔

伯爵府

之前做過有名無實o既夫妻差不多2年,當年小朋友3歲,跟住分開左再一齊番,e+做番有名有實o既夫妻1年唔夠,將來就唔知啦

禁止訪問

洋房

iloveyoub4,

証明你地仲係有緣有份,我信嫁,所以我唔會強求!

子爵府

me too
yvonnefrances 寫道:
上一代的思想點都係守舊D...如果老公對我唔好,我一定同佢離婚...打官師都要返個女係自己身邊...
不過,我都無同老公訓一段時間啦...因為個女同自己訓...我地咪等個女訓左...偷偷咁... .....暫時都覺得未影響到兩夫妻的感情喎...

伯爵府

LiLily

既然你講到緣份啦,咁我就講多d啦,我同佢十幾年啦,結左婚6年lu,係結婚後佢出現過第三者要同我離婚,咁我o米搬走左&入紙攪囉,好啦到我攪到7788既時候佢又話要我返佢身邊,唉....我當年都重愛佢嗎而且個小朋友重咁細,咁我o米原諒佢返去囉,點知佢都係對我唔好又日日好晚先返屋企,我o米同佢嘈囉,一嘈佢就打我架啦,咁我都忍佢鬼叫有小朋友咩,但佢就越來越過份囉(忍左佢2年幾),係上年年頭佢又打我,不過今次我無忍佢,我發圍離開佢搬走左,後來佢先知道係佢成日打我既其間有個男人對我好好∼好關心我(佢成日覺得結左婚既女人無人會要),佢先知錯,錯在無好好咁對我,但當時我又好堅決離婚呀,我地相方同意離婚條件係;我1毫子都唔可以要佢,個小朋友歸佢!我同佢一齊去律師樓簽好文件離婚,跟住大約3個月度啦我地再一次復合(上年既11月中復合既),我地復合之後家事法庭出信比我同佢話臨時離婚令出左囉,最後我同佢o係今年年頭去家事法庭取消左臨時離婚令,跟手同家事法庭

伯爵府

iloveyoub4,
你當時捨得個仔咩? 小朋友還小,你那兩年怎樣生活?
我與我老公都有一段不愉快的階段,曾經都我都搬開住過,但好掛住d小朋友,適應唔到自己生活... 每日返工放工像行屍走肉...
現在其實都好矛盾,好像為著小朋友而keep 住呢段關係,因我工作時間比他長,我一個人無足夠能力照顧得到家庭大小事,很吃力,只能要求他分擔. 自己好像對他已死心,努力&嘗試過俾機會大家,但投入唔到落去,盞令大家都唔開心.
想到與其大家辛苦,不如分開,但要起來踏出離開呢個家,但又怕傷害小朋友... 進退兩難.

伯爵府

靚咪媽

當年唔捨得都無法,有好唔開心,但一齊又係唔開心囉,果2年我只係返工..放工..接小朋友放學..返屋企..食飯..訓,而個c6每晚無3-4點係唔會番屋企既,我去左邊佢係唔會知既因為佢好小會打電話比我,當年我覺得自己同單親無咩分別架,佢晚晚3-4點返我都重可以忍,但打我太多次啦,無理由重要忍囉,每日返工放工像行屍走肉... 我都有架,回想番都好傻為左個咁既c6攪成咁.

我同佢經過5年既磨練,e+總算ok,當然佢都有努力啦,而我亦改變左好多,呢幾年我有咁既體會:

[size=x-large]唔好太計較付出,你可能會有意外既收穫

靚咪媽 寫道:
iloveyoub4,
你當時捨得個仔咩? 小朋友還小,你那兩年怎樣生活?
我與我老公都有一段不愉快的階段,曾經都我都搬開住過,但好掛住d小朋友,適應唔到自己生活... 每日返工放工像行屍走肉...
現在其實都好矛盾,好像為著小朋友而keep 住呢段關係,因我工作時間比他長,我一個人無足夠能力照顧得到家庭大小事,很吃力,只能要求他分擔. 自己好像對他已死心,努力&嘗試過俾機會大家,但投入唔到落去,盞令大家都唔開心.
想到與其大家辛苦,不如分開,但要起來踏出離開呢個家,但又怕傷害小朋友... 進退兩難.

子爵府

好媽媽勳章

其實兩個人相處...真係唔易...當然呢個世界好多媽咪都為左仔女而忍耐...其實人人想法唔同...但係出發點都係為個家...

[url=http://lilypie.com][img]

禁止訪問

複式洋房

我唔知你咁好想像力 (更得閒)
我唔係你話的herduck.
亦語識佢.
自已為事
螞蟻人 寫道:
[quote]
Pio3101 寫道:
做人做到咁有セ意思.

但又好偉大

herduck = pio3101

herduck...login data
Re: 有無試過肛交 2006-11-10 12:31:29
Re: 有佐BB,唔想ML 2006-11-10 12:09:24
Re: 有無人係排卵期成日想愛愛架 ? 2006-11-10 11:35:49
Re: 我第一次用口...... 2006-11-10 11:29:09
Re: 有無試過肛交 2006-11-10 10:47:23
Re: 電視教潮吹,有冇人學曉?(兒童不宜) 2006-11-07 12:33:04
Re: 有人試過潮吹嗎 ? 2006-11-07 12:24:51
Re: 想問帶子宮環痛唔痛架 2006-11-07 08:29:21
Re: 咩叫中產人士呀 2006-11-03 18:12:33
Re: 做人情婦~ 2006-11-03 17:55:01

Pio3101 login data...

Re: 如果老公問:你覺我點?? 2006-11-09 17:27:32

首頁

尾頁

跳至