美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 有冇人自己整水晶甲/Gel甲 (Part 3)

amy,

真係又幾短喎! 唔係好慣呢!

smalle,

有d會爆, 有d會近樽口, 所以盒盒都有出入的, 可能係用機packing既關係, o係mandy度買埋嗎? 我認得個spring呢套野, 限量版黎架, 係Carnival 既前身, 不過得5粒色架咋好似!
美甲達人俱樂部私家BlogHERE

Judy's Nail 美甲相集HERE

Judy's Nail Web PageHERE

男爵府

畀面勳章

真係登你痛
jaisy 寫道:
smalle
我隻甲有事呀, 尋晚斷埋又斷得晒個半,
急急搶修, 但有一半蓋開左見到晒真甲, 有一片就貼住,
只係用盡辦法磨平佢補gel, 但係醜到暈 :-(

男爵府

畀面勳章

佢大盒冇貨呀, 咁呢5色最popular喎,原來係限量版黎, 都好啦,果個靚女應該係manday黎, 係網頁見過既, 佢既甲唔係做得好長,畫咗d喱士, 粉紅底, 好清, 個style同金毛好different, 金毛做得好長又3d, 勁花...真係好似好利害, 不過唔啱我既taste, 我諗如果我有$$$都應該係會揀去mandy到學.

話時話, 我仲未收到你既郵件

男爵府

smalle,

我寄左架啦喎, 你收到就即刻話比我聽吧。 或者你問下樓下個看更, 會唔會份件塞唔入落個郵箱度幫你收起左, 事關我之前買野都試過。

你講起mandy, 我好鐘意佢做到好長既甲, 不過佢整到咁長, 好快就會磨短佢... 佢做既甲型好perfect的, 就算唔畫花, 只係少少閃片, 已經好靚~~

你果套Spring限量版, 好似係Carnival 既前身黎, 裡面果5隻色, Carnival裡面都有的。

Jaisy,

如果你真係頂唔順, 你黎搵我啦! 我講真架!

男爵府

畀面勳章

amy,短得黎都好靚

男爵府

畀面勳章

係呀,係Carnival 既前身黎, 裡面果5隻色, Carnival裡面都有的。

等我明天再問吓個看更先!!

複式洋房

MUMMY:

我已試晒70粒水晶粉
[

複式洋房

how much of 70粒水晶粉

複式洋房

julia

你真係好似我o甘玩到唔駛瞓 我又係一玩甲就玩到三更半夜,攪到第二日好似尋晚做案o甘(由其同呀仔番playgroup成堂放蚊
禁止用戶名稱、暱稱、頭銜、頭像、簽名欄,帶有商業/個人/團體 宣傳或推介成份,包括圖片、字句、超連結

複式洋房

mummy, smalle

今日展覽有無收獲ar....
禁止用戶名稱、暱稱、頭銜、頭像、簽名欄,帶有商業/個人/團體 宣傳或推介成份,包括圖片、字句、超連結

複式洋房

美容展買材料是不是平過在學校買?

男爵府

yuki,

今日我買左4盒甲片, 每盒400隻! $150蚊盒, 可能你會覺得我係咪傻左。

我買左1盒Natrual 甲片, 1盒透明甲片, 1盒Deep V 既French 甲片, 同埋一盒V型Fun French 甲片。 黎緊我會玩下痴甲片掛...

果個甲片supplier係韓國黎既, 原來佢係EZflow甲片既Supplier, 所以摸上手有 "唔怪得之啦" 既感覺, 好有彈性! 絕對好痴 (今暈唔慌唔絕對痴左... :-x )

Julia,

Dare to be Dazzing果盒雖然係似, 但每粒其實份量唔多, 所以你唔怕用唔曬的, 同埋你可以mix & match每個系列都掃d, 會有百搭效果架!

smalle,

收到未呀?

複式洋房

mummy

嘩!o甘多甲片有排玩law.....

男爵府

仲有! 今日我買左兩支Cuccio既Cuticle oil, 以前呢隻油我買過一次...百幾蚊架, 今日買$42蚊咋~ 所以覺得幾抵!

仲有! 買左2個christrio既color gel, 一個紫色, 一個白色, 其實我都仲有好多, 不過行會展一年一度, 算啦, 當係買過下野, 洗過下錢, 好似人地去旅行當買sovenier啦!

而家我既color gel顏色有紅, 粉紅, 豆沙紅, 橙, 黃, 綠, 藍, 紫, 膚色, 蝦肉色, 珍珠白, 白, 黑, 閃金, 閃銀 係咁多唧, 有d買左都未用過...... 所以要玩番多d先得, 如果唔係就對佢地唔住... :-x

今年既美容展都終於曲終人散, 有d失望... 好似行左好耐, 使錢都好 "格硬"黎咁。 有D同平時差唔多價錢, 有d就監平監賤, 有d就問佢都唔賣。

仲有, 今年擺美甲Demo既最主要都係珍珍, 好多人, 人山人海, 不過d demo就比較冇上年咁好睇, 有朋友做過1隻..成隻甲片痴到丕左.. 可能 "時間關係" 吧, 我相信平時唔會做到咁的。 同埋今年惠惠都唔攪甲Demo, 所以少左好多野睇, 雖然睇黎睇去都係果d野, 但希望出年可以攪番吧, 有得睇的話熱鬧好多~

大宅

Mummy,all sisters,
終於可以上到黎la,事關的痛了2星期的'坐骨神經痛", 左腳行動很不方便, 而且站起來、坐下來也很痛。本星期的病情很不穩定, 試過有兩天都只可以躺在床上, 非常痛,一到半夜便痛醒,只好坐在椅上等天亮,雖然到過醫院診治, 也吃過止痛藥, 但也沒有改善。最初的時候未能接受,所以一想到是否不會痊癒或太痛便會哭起來。但是現在開始做物理治療, 病情好像有好轉。希望可以早日好返. 加油!!!!
明天再見, 要休息la.

http://i196.photobucket.com/albums/aa182/sandylaw2323/1086480846.gif

男爵府

小白,

你做乜事呀??!! 咁大滯?!!! 希望你快d好番啦!

別墅

all sisters,

你地真係自己可以幫自己整到水晶甲/Gel甲??? 如果要整3D效果點做呀?

別墅

但係次次用完枝筆都洗,係咪會好傷ga枝筆?

男爵府

yumital,

我唔用洗筆水的, 如果你覺得支筆kick粉, 你可以用水晶水浸支筆一陣, 咁d kick住左既粉就會甩番出黎, 有時你浸一陣會有d溶左, 你就用張抹筆紙抹番d溶左既出黎, 或者你搵支木棒幫幫佢, 但一定要溫柔, 咁d水晶膠左既地方就會可以甩番出黎架啦。

記住用水晶水時, 係要睇下佢夠唔夠乾淨, 如果發覺水晶水點極粉都唔夠大粒的話, 姐係意思佢開始 "支力", 開始濁, 你呢個時候就搵紙巾索番d水出黎順手抹一抹個水晶杯, 之後重新再倒過水晶水出黎用。 同埋用剩既水晶水, 千其千其唔好倒番落個樽度。 我知珍珍果邊有個玻璃樽有蓋叫你地倒d水晶水入去用的, 而EZflow有個水晶杯係有個水松木塞的, 你可以搵錫紙包一包個木塞質住個杯, 跟住用剩既水就由得佢擺o係個杯裡面, 咁樣就可以保存大約3日都仲用得架啦, 唔使屣, 而珍珍果個有蓋擰得埋既玻璃樽作用都係一樣的。

支筆好緊要架, 一叉左或者kick粉kick到救唔到時, 你就要換筆, 所以支筆你要好好保養。 而洗筆水就係好大鑊先至出動到佢架唧, 所以唔使係又洗筆唔係又洗筆的。

而家珍珍都有EZFlow賣啦, 唔止HD一個系列, 係有d色粉kit連帶其他濕星野都有得賣, 你都可以考慮下果個有水松木質果個水晶杯吧。

男爵府

bbqcso,

3D自己都做到, 甲都做到咯, 咁3D當然得啦!

首頁

尾頁

跳至