跳至

首頁

尾頁

子爵府

Re: 0509 閒聊地帶 PART 18

jolo~
依排忙d ..所以無咩點上黎
世然自禮拜一返過半日度之後..到依家一直請假..尋日先退哂d 燒..但因咳同鼻涕仲勁左..費時傳俾泡菜同其他朋友仔..咪請假囉 今日俾然婆dick 左返大陸睇醫生

jolo 寫道:
kathy,
等左你好耐哪 ...
世然無野哪o麻 ??? 無返姐姐道 ? 撞唔到你o既 ???
世家才俊凌宵揚,然諾有禮人敬仰。 多謝Joycelyn 贈予的詩

翡翠宮

好媽媽勳章

返大陸睇醫生 ?? 世然定然婆睇呀 ???
世然病重上去 ????

[quote]
kathychoi 寫道:
jolo~
世然自禮拜一返過半日度之後..到依家一直請假..尋日先退哂d 燒..但因咳同鼻涕仲勁左..費時傳俾泡菜同其他朋友仔..咪請假囉 今日俾然婆dick 左返大陸睇醫生

大宅

星期六下午, 好喎....

要點報名呀??

鴨仔蛋 寫道:
2個月班,(@星期六下午)
蛋堂姐讀完say幾好~有勞作do..

子爵府

六筒豬做咩呀??
希望快d 好返

六筒爸 寫道:
六筒豬仲未好番晒...........

世家才俊凌宵揚,然諾有禮人敬仰。 多謝Joycelyn 贈予的詩

大宅

mandywan00 寫道:

要點報名呀??

[quote]
鴨仔蛋 寫道:
[/quote]

~~~~@@~~~~~等我巢番個網~~~~老呆的...

洋房

仲有咳同痰.........

食藥好似打仗.........

LongYin 寫道:
仲有咳?定係點呀?

子爵府

然婆諗住自己返去睇隻手既..但因為世然睇d 西醫黎愈黎唔掂..屋企附近果三個兒科都唔得..咁然婆咪話帶世然返大陸睇囉..之前世然有d 傷風..食幾次藥就ok 喎..你知架啦..如果唔帶世然返去..實俾然婆 如果管個仔..又會俾然婆 總之好麻煩 :-(

jolo 寫道:
世然病重上去 ????

[quote]
jolo~

洋房

喉嚨發炎,鼻水..........

冇晒本來冇乜既胃口

六筒豬做咩呀??
希望快d 好返

子爵府

金銀蛋~
幾多銀呀?

鴨仔蛋 寫道:
[quote]

要點報名呀??

[quote]
鴨仔蛋 寫道:
[/quote]

~~~~@@~~~~~等我巢番個網~~~~老呆的...[/quote]

洋房

mandy,

please check pm

子爵府

世然都係喉嚨發炎..兩個慘慘 :-(

六筒爸 寫道:
喉嚨發炎,鼻水..........

冇晒本來冇乜既胃口

[quote]
六筒豬做咩呀??
希望快d 好返
[/quote]

大宅

M~

http://www.hkspc.org/centre/daycreche/index.htm

九龍砵蘭街三八七號一樓 (太子校)
電話: 2391 5517

DOWNLOAD FROM~"親子樂園班"寄去~
報名表wait我一陣找比you~

大宅

checked..
等我問下 mat 爸先..

六筒爸 寫道:
mandy,

please check pm

大宅

http://www.hkspc.org/newsroom/cp2/index.htm

拉最底~下載表格~

洋房

唔該晒!

checked..
等我問下 mat 爸先..

翡翠宮

好媽媽勳章

你嬲我都咁話...
世然病重山長水遠搭車上去... touchwood 中途嚴重左點算... 知唔知上面同 hk唔同, 佢地無 hk咁打整預防針....
上面醫生唔係一定唔好, 不過 d 藥無皇管, 成日 d 藥出事, 又有假藥... 你要博, 無法 ....
前幾日報紙先話, 上面有小朋友打左針出事... 因醫生無先 試個小朋友會否敏感....
如果然婆真係要上去睇醫生, 你可以問問姐姐, 睇下可唔可以隔離湊世然....
我預左你會嬲我o架哪 ~~~~

[quote]
然婆諗住自己返去睇隻手既..但因為世然睇d 西醫黎愈黎唔掂..屋企附近果三個兒科都唔得..咁然婆咪話帶世然返大陸睇囉..之前世然有d 傷風..食幾次藥就ok 喎..你知架啦..如果唔帶世然返去..實俾然婆 如果管個仔..又會俾然婆 總之好麻煩 :-(

大宅

done..
thanks.

鴨仔蛋 寫道:
http://www.hkspc.org/newsroom/cp2/index.htm

拉最底~下載表格~

大宅

金銀蛋~
幾多銀呀?

[quote]
鴨仔蛋 寫道:
[quote]

要點報名呀??

[quote]
鴨仔蛋 寫道:
[/quote]

~~~~@@~~~~~等我巢番個網~~~~老呆的...[/quote][/quote]

金銀K~

我係冇埋佢幾多銀~到而家都唔知.... 淨知唔貴,我估3,4幾百....

子爵府

jolo~
傻啦..我又點會嬲你呀!!!!
之前我同然婆講話擔心佢同世然長時間留係大陸唔多安全..驚..你知唔知然婆點講呀?? 佢話駛咩驚..上到車就有人拍野等..但我擔心既係我地home town 有d 唔係咁好既人..我有個表弟成日俾人假同屈..所以我對大陸無咩信心囉!! 藥我都唔多信安全架..但今朝然婆話"大陸仲先進過香港..你估香港既一定好架..d 西藥又"梳散" ..之後然公又搭咀幫口!! 有時真係唔知點架..個仔係自己..但又要驚然婆唔like ..因為佢幫手湊..加上又係自己阿媽..所以真係好煩 :-( :-( 有時同然婆講話好多媽咪daddy 都話咩咩咩..佢就話我信人..但佢咪又係聽人講..真係.....

jolo 寫道:
你嬲我都咁話...
世然病重山長水遠搭車上去... touchwood 中途嚴重左點算... 知唔知上面同 hk唔同, 佢地無 hk咁打整預防針....
上面醫生唔係一定唔好, 不過 d 藥無皇管, 成日 d 藥出事, 又有假藥... 你要博, 無法 ....
前幾日報紙先話, 上面有小朋友打左針出事... 因醫生無先 試個小朋友會否敏感....
如果然婆真係要上去睇醫生, 你可以問問姐姐, 睇下可唔可以隔離湊世然....
我預左你會嬲我o架哪 ~~~~

大宅

[quote]
jolo 寫道:
世然病重上去 ????

[quote]
jolo~
[/quote]

去試下米奇~~針灸e啦!

首頁

尾頁

跳至