跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 我仲未生得呀~~~~~

chocolate8188,
你唔洗再覆診拿? 我上次檢查完醫生話41wk再唔生,先幫我做催生, 你咁快就book 到期拿? 22/11 剛好又是41wk 的開始呢!
仲有聽日, 唔知我地呀b 係咪一個準時既呀b 呢?

大宅

今日預產期啦...剛去完健康院覆診...下星期二唔洗再返去啦,因呀b唔出黎22號星期三都要催生啦/....呀b要乖乖地快d出黎啦

大宅

請問催生時否很痛呢??

男爵府

哈哈福媽 , 真係咁攪笑, "郁自己張床, 阿媽話以前啲大肚婆生吾出都係用呢個方法架"

我尋晚又係成晚有m痛feel, 唔知係咪就快生呢? 我都好心急ar~~

福媽 寫道:
momochu,

咁岩嘅, 我會係pwh生呀, 你呢??? 呢幾日我同你一樣, 成日m痛, 阿媽話差吾多生得架啦, 仲有如果吾信邪, 可以試下郁自己張床, 阿媽話以前啲大肚婆生吾出都係用呢個方法架, 我一陣會叫老公試下!!!!

大宅

chocolate8188,
今早唔見你, 仲以為你已經入左院生緊添... 唉~ 究竟我地呀b 幾時先肯自動自覺出黎呀?
你有無咩動靜咁呀?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我今日預產期喇,阿b依然無出世feel,住我個肚入面真係咁舒服?!!唔肯出見人!!

我係咁同佢講,你今日係expire date,聽日就已expired。但依然無feel !!

複式洋房

好唔開心. 我個b 女過左期, 今日第三日 仲未有feel佢想出來. 成日都好想喊. 睇到一個一個咁出世. 有冇方法可以谷佢出來 :-( :-(

珍珠宮

我下星期要催生啦...好驚...

大宅

我都係呀! 下星期就要催生了...
jojoplanet 寫道:

珍珠宮

happyivy 寫道:
我都係呀! 下星期就要催生了...
[quote]
jojoplanet 寫道:
[/quote]

你在那間醫院呢?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

jessiehorace ,

唔好唔開心喇,我個b都係咁,22號就要催生喇,呢家一feel都無!!我都打定輸數要催生喇!

所以呢排我已留意 '催生'topic,但睇完經驗媽媽講,就真係好驚,我初時以為只係塞藥,點知原來要打針,吊鹽水...,真係好驚,怕痛!!

我老公已陪緊我放產假,放10幾日 (阿b仍唔肯出世,晒!)。最擔心一樣就係,佢一定要20號返工一日呀,如果阿b就時出世,佢係完全唔可以離開工作陪到我呀(包括陪產),咁我就真係會超級唔開心喇。希望小b唔好玩啦!!

大宅

jojoplanet,
我會係廣華生呀, 咁你呢? 咩時候入院呀?
我會係23/11晨早入院了, 真係唔係好想呀b 用呢個方法出黎, 但又無計~ :-(

珍珠宮

happyivy 寫道:
jojoplanet,
我會係廣華生呀, 咁你呢? 咩時候入院呀?
我會係23/11晨早入院了, 真係唔係好想呀b 用呢個方法出黎, 但又無計~ :-(

我都係廣華但係20日就入院啦...

複式洋房

我過左4日la. 仲未有動靜. 我依家唔再唸佢出唔出來la. 我依家只有等摧生(星期二) :-(

大宅

jojoplanet,
唔知點解我會約得咁遲呢? 可能醫院都有quota, 我見每日好似只有兩個patient 做催生的, 我咁遲先book, 日子就無你咁早了~
你幾好嗎? 仲未有動靜呀?
大家都要加油呀!

複式洋房

happyivy:
我都係約咗23/11 8:00a.m入廣華催生,你有動靜未呀?
唔知到時會唔會撞到你呢! 有個伴無噉驚呀嗎....

首頁

尾頁

跳至