自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

男爵府

引用:咁既然你咁執著隻字,點解你又由個仔讓俾人

原帖由 Ashley_ash 於 13-07-15 發表
咁既然你咁執著隻字,點解你又由個仔讓俾人玩?咁咪啫係認咗做哥哥囉。而且你唔想讓俾人咪出聲拒絕囉,又要 ...
應該係佢咒人先,咩叫玩完玩完!佢咁中意玩完我送返俾佢!佢唔係應該同自己個小朋友講:要排隊,等哥哥玩一陣先到你咁係味會好d呢?而唔係連講幾次等哥哥玩完先,講幾次直頭叫我仔落來俾佢玩!前後我仔玩咗絕對唔夠三分鐘,而佢一來到未到2分鐘就用咁嘅手法來搶

伯爵府

引用:唔講玩完可以點講?等哥哥蕩完先?

原帖由 lovebabyching 於 13-07-15 發表
唔講玩完可以點講?等哥哥蕩完先?
笑左

珍珠宮

Poo得好勳章 笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆:今日俾個無禮B6激到把幾火

你個仔肯讓人,好事呀

禁止訪問

男爵府

講\"玩完\"有乜問題?樓主係香港人?just curios!

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我覺得佢都算有禮貌請你仔仔讓,你其實也可以禮貌咁答佢剛剛玩咋喎,等哥哥玩陣先讓你玩啦佢又點知仔仔玩左幾耐,就算知,也冇迫仔讓丫,問下啫。至於玩完,有咩問題?

Minor    發表於 13-7-16 00:45

男爵府

引用:Quote:原帖由+lovebabyching+於+13-07-15+

原帖由 kkvicky 於 13-07-15 發表
唔通要講"玩飽"、"玩晒",樓主先滿意
No no,佢一來到就要人哋俾佢玩,而唔係等一下,要知道,我仔都等咗成10分鐘先有得玩,玩咗不到2分鐘!佢點解唔叫自己個仔排隊等下,哥哥玩一陣就到你咁呢?之後到我仔等時佢又唔同自己個仔講你玩完就俾哥哥玩呢?人哋就叫玩完?點解唔話自己個仔玩完呢?

男爵府

引用:其實我估樓主係嬲佢一行埋來就不停催佢仔仔

原帖由 Jujube 於 13-07-15 發表
其實我估樓主係嬲佢一行埋來就不停催佢仔仔讓俾佢玩,之後仲開埋口叫佢仔仔唔好玩,但樓主啊,你仔仔好乖即 ...
你講得啱,佢直頭係用另一種方法搶!俾你玩唔係問題,但唔好玩完玩完咁難聽lor

男爵府

死火,我都會講玩完,見到比亞仔大嘅,都會話哥哥姐姐架喎,我又會唔會俾人話我咒佢,跟著咒返我架

水晶宮

引用:今日傍晚我仔係公園玩,佢想玩秋千,好啦,

原帖由 bobleon 於 13-07-15 發表
今日傍晚我仔係公園玩,佢想玩秋千,好啦,等咗好耐個小朋友玩夠走開咗,於是,我仔即時走過去玩,我在一旁 ...
有咩問題呢?我都係咁講架喎

禁止訪問

大宅

引用:Quote:原帖由+lovebabyching+於+13-07-15+

原帖由 Ashley_ash 於 13-07-15 發表
好難聽 等哥哥蕩完到你去蕩呀
堅笑咗, 搞到我屋企人覺得我傻咗

男爵府

引用:死火,我都會講玩完,見到比亞仔大嘅,都會

原帖由 wendy333 於 13-07-15 發表
死火,我都會講玩完,見到比亞仔大嘅,都會話哥哥姐姐架喎,我又會唔會俾人話我咒佢,跟著咒返我架
...
突然覺得好恐怖,估唔到咁普通玩完玩具玩完乜乜嘅玩完呢兩隻字,竟然會有人解讀做另一個意思,仲係咁咒人鬧人,以後出街講野真係要小心啲

伯爵府

少一份執著多一份開心!

joycehang41010    發表於 13-7-15 23:35

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

男爵府

啊仔,要排隊,等哥哥玩一陣先到你咁我會即時叫啊仔讓俾佢玩

其實大家會唔會太專注睇衝上雲霄而無睇清我個post呢?haha,或者我對佢個句玩完玩句太care,我諗多咗,無事啦無事啦!不過到我仔等時佢又唔話佢仔玩完呢?

公爵府

2018復活節勳章 BK猜猜猜慶中秋

lovebabyching 發表於 13-7-15 21:34
唔講玩完可以點講?等哥哥蕩完先?

C'est La Vie

男爵府

引用:啊仔,要排隊,等哥哥玩一陣先到你咁我會即

原帖由 bobleon 於 13-07-15 發表
啊仔,要排隊,等哥哥玩一陣先到你咁我會即時叫啊仔讓俾佢玩

其實大家會唔會太專注睇衝上雲霄而無 ...
我無睇電視,我睇得好清楚你回嘅post都有提住人地講玩完,咁你又有無睇下其他媽媽嘅回覆,好普通嘅一句說話你就話人地咒你個仔,你會唔會諗得太多?

男爵府

引用:Quote:原帖由+wendy333+於+13-07-15+發表死

原帖由 lovebabyching 於 13-07-15 發表
突然覺得好恐怖,估唔到咁普通玩完玩具玩完乜乜嘅玩完呢兩隻字,竟然會有人解讀做另一個意思,仲係咁咒人鬧 ...
全程我只是心裡嬲在心裡反彈佢個幾句<玩完>俾佢啫,無咒到佢wor

珍珠宮

一句講到尾,樓主淨係執著人地"玩完"哩2個字~

人地明明有問架,問既方式衰D野,但已經比好多問都唔問,直接搶既B6好架啦~
下次你可以幫你個仔口,話佢都只係玩左幾分鐘,叫果個小朋友等下架~

首頁
12345...10

尾頁

跳至