自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

伯爵府

最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章

回覆:今日俾個無禮B6激到把幾火

有問題嗎?

大宅

引用:Quote:原帖由+bobleon+於+13-07-15+發表啊

原帖由 lovebabyching 於 13-07-15 發表
我無睇電視,我睇得好清楚你回嘅post都有提住人地講玩完,咁你又有無睇下其他媽媽嘅回覆,好普通嘅一句說話 ...
應該係我諗多咗但佢個時咁講法咁搶法我個心真係好有hard feeling,可能你不在現場不體會到我真係好唔認同佢做法同好嬲

別墅

唔覺得有咩問題,可能你自己太執着,仲覺得你係對人唔對事!你仔仔反而好乖!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

有咩問題

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

伯爵府

回覆 bobleon 的帖子

B6不嬲都鍾意搶香港人既野嫁啦
唔係點叫"蝗蟲"
搶人老公,搶奶粉,搶床位,搶學位....
咩都搶
.....

公爵府

好似D人講你食完飯未..咁解羅...唔係食完飯系食飽飯未吖....我就冇所謂我c6就听一次丙某人一次

禁止訪問

珍珠宮

既然佢係B6,未必知「玩完」咩意思。正如我個仔,係我哋食完飯後,用英文跟工人姐姐講:「We all finished!」我相信阿仔只係英文唔好,並唔係存心咒我哋全家

大宅

回覆:bobleon 的帖子

死火啦,我都會甘講野噶,都唔知會唔會比人鬧死添

伯爵府

樓主係因為覺得阿仔一句聲都無出、默默咁等左10分鐘咁耐、咁辛苦終於有得玩啦。
但人地一黎就開聲「催」(樓主覺得搶)
而且仲不停「玩完玩完」咁「咒」佢個仔更加罪加一等
(唔知對方係b6洗唔洗加多條罪)

所以對方有2條罪(或3條)
1. 搶
2. 咒
(3. 係大陸出世)

其實……如果你個仔唔介意讓咪由得佢囉……
佢介意咪教佢下次可以玩耐啲……
唔好皇帝唔急太監急……

大宅

引用:既然佢係B6,未必知「玩完」咩意思。正如我

原帖由 Froggy_joe 於 13-07-15 發表
既然佢係B6,未必知「玩完」咩意思。正如我個仔,係我哋食完飯後,用英文跟工人姐姐講:「We all finished! ...
其實平時第d媽咪又或者自己有時都會講話等哥哥/姐姐/小朋友玩完就到你.所以有時係一時口快!但唔知點解今日個媽咪講嘢令我感覺好銀耳好唔舒服而且佢係擺明係大人出口朮要我仔讓俾佢玩!而且我仔讓咗俾佢一陣,到我仔佢就喊曬口話佢自己好想玩!咁個時又唔見個媽咪同佢仔講你玩完就俾哥哥玩?所以我先呻下啫...

大宅

引用:既然佢係B6,未必知「玩完」咩意思。正如我

原帖由 Froggy_joe 於 13-07-15 發表
既然佢係B6,未必知「玩完」咩意思。正如我個仔,係我哋食完飯後,用英文跟工人姐姐講:「We all finished! ...
其實平時第d媽咪又或者自己有時都會講話等哥哥/姐姐/小朋友玩完就到你.所以有時係一時口快!但唔知點解今日個媽咪講嘢令我感覺好銀耳好唔舒服而且佢係擺明係大人出口朮要我仔讓俾佢玩!而且我仔讓咗俾佢一陣,到我仔佢就喊曬口話佢自己好想玩!咁個時又唔見個媽咪同佢仔講你玩完就俾哥哥玩?所以我先呻下啫...

大宅

引用:樓主係因為覺得阿仔一句聲都無出、默默咁等

原帖由 1bear1dream 於 13-07-15 發表
樓主係因為覺得阿仔一句聲都無出、默默咁等左10分鐘咁耐、咁辛苦終於有得玩啦。
但人地一黎就開聲「催」(樓 ...
Haha,基本上你啱咗2樣,第三樣唔同意講真我絕對係對事唔對人架!我都同我仔學校講普通話嘅某些B6媽媽好好傾架,但真係睇人lor,有d又真係勁乞人憎架

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+Froggy_joe+於+13-07-15+發表

禁止訪問

伯爵府

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

你個仔好乖,但你吾好咁嬲

大宅

引用:完全唔覺有問題,小事化大

原帖由 QUSTINLING 於 13-07-15 發表
完全唔覺有問題,小事化大
唔開心呻下啫!完全無將佢化成大事結論係:我諗多咗!我應該寬容d!
But,我真係一諗起傍晩這件事又真係把幾火!唉!

大宅

引用:你個仔好乖,但你吾好咁嬲

原帖由 rainbow415 於 13-07-15 發表
你個仔好乖,但你吾好咁嬲
其實我仔唔乖架!個條友細[蝦]大咋!我仔好快就對我喊曬囗

男爵府

我真係笑咗出聲。多謝樓主同各位jm賜我一個笑話。

男爵府

btw 從樓主文字中真係唔覺得對方係搶你個仔個千秋,你都識講佢嚟咗唔夠2分鐘,佢又點會知你個仔等咗10分鐘呢?

首頁
12345...10

尾頁

跳至