跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

請問有小朋友讀緊元朗真光幼稚園ge 媽咪......

我仔下年讀k1, 想報真光, 請問真光有外藉教師教英文&普通話教師嗎? 如有, 一星期幾多日呢? 謝謝!
我是你的血液 通過你的血管 經過你的心臟 走遍你身體每一個地方--I Love You 小俊B & 細細妹

大宅

Re: 請問有小朋友讀緊元朗真光幼稚園ge 媽咪......

各有一個,每星期一次...

大宅

畀面勳章

Re: 請問有小朋友讀緊元朗真光幼稚園ge 媽咪......

fc2004668,
Thanks!
我是你的血液 通過你的血管 經過你的心臟 走遍你身體每一個地方--I Love You 小俊B & 細細妹

伯爵府

一星期得一堂英文同普通話咁少????

大宅

唔係一堂英文,而係外藉老師只會一星期教一堂phonics[低年班],其他英文課會由班主任等教. :-|

伯爵府

唔好意思, 我無睇過其他幼稚園的情況, 我以為真光出名好, 會係多英文堂同普通話教學...

大宅

畀面勳章

fc2004668,

唔好意思, 我仲想問真光係咪好難入ge 呢? 我聽人講話要有人事就好D, 冇ge 就............, 係咪真ga?

仲有真光多數派邊幾間小學呢? 謝謝!

大宅

係,人事第一... 自己考入的機會比較低...上午班更少...但絶對值得一試...因為學費平$1306?x10期[但生日會,手工,學業成績奬等禮品都比其他幼稚園大手筆,如上年的聖誕節攤位遊戲就每位小朋友都有超過十份禮物仔],環境好,活動教學中比較傳統而全面[較多多元化功課及數次學習評估],但小朋友的基本功打得好d,上小學易適應[因小學d功課,默書及考試真係不少].老師,校長及嬸嬸等都不錯...

儘量看有冇人介紹啦

首頁

尾頁

跳至