論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

Re: 你地請果個係印印定bun bun,不如統計下?

My maid (bun bun) works at my house 5.5years. I will renew the 4th contract to her.

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

大宅

bun bun~來了幾天,人品未知好唔好(朋友話睇落幾好),學野好快上手,電器使用就比本說明書佢自已睇,方便快捷

大宅

My previous maid was a yan yan and the current one is also a yan yan. The 1st is a little liar; the 2nd is a brilliant liar. I'm going to shift to a local bun bun! Anyway, whether u can hire a good one or not, it depends on luck . I feel that yan yan is more suitable for taking care of elderly or a mun with lots of patience!!!! It's better to get a bun to take care of kids..... :wink:

民房

Dear Miffy2,

您用咗兩個bunbun都好滿意, 請問您有冇好bunbun 介紹呢?

我剛生了bb, 還有一個2歲大的仔仔, 1月上班後要揾人湊仔仔.

可否幫忙呢?

請pm我,

thousand thanks!

christbonni

Miffy2 寫道:
我用過2個都係BUNBUN都好滿意.好老實和有禮服. 印印未用過但我諗不會考慮..

複式洋房

請過兩個印,一個賓
兩個印都係極品大話精
個賓就心地唔錯,唔講大話,但情緒化

禁止訪問

大宅

現工人是一名印印, 34歲, 非常有耐性, 好喜歡跟小朋友玩, cooking & cleaning ok, 易教和懂得接受批評和意見, 不過好多嘴, 好喜歡問你私人嘢, 是非當人情!

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

我果個係印印..24歲..第一次黎香港做野..因為我當初有時間..可以自己教..唔想請著d已經有自己一套ge..反而同我果套唔同仲麻煩..佢好醒目..學野好快..學廣東話都好快..英文一般啦..好肯做..好錫我個女..煮野好好食..成日比到驚喜我同我老公(印尼餐)..不過佢話搵夠喇..唔renew contract..唉..又要煩..

以前未嫁果陣..屋企請過2個印..一個賓..賓賓好醒..做野無得頂..不過超串..對佢2年..都唔係好覺佢識笑..不過媽咪見佢做野好..又醒目..又老實就又佢囉..之後2個印都麻麻地..第一個超懶..又扮蠢..第二個都醒目..做野ok..不過係完約之前無耐就扮有精神病搏我地抄佢..佢試過突然間又喊又笑..又行去窗邊扮想跳樓..無辦法..即炒..

首頁

尾頁

跳至