論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

回覆:印傭涉疏忽照顧女嬰致死 不提證供起訴獲釋

我剛才見到報紙馬上上嚟。。。。。冇天理,冇人幫我地苦主。why why why

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我剩係想問?邊個還死咗嘅bb公道?邊個還痛失女兒的父母公道?bb喺工人照顧之下受傷〜死亡,點解工人會冇責任?連疏忽照顧都冇?哩啲叫天理?

哩啲裁決,只會令往後工人更加猖獗,香港司法,勞例,政棍害死香港外傭僱主。

大宅

我剛睇完過新聞, 點解可以判無罪.......??? 人命關天, 點解可以咁唔公道……BB 同佢屋企人都好慘……

大宅

大宅

珍珠宮

願BB安息

天理循環,報應不爽

複式洋房

這人還想在香港打工,真的要小心小心!避免引狼入室!!!!

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

DoReMi媽媽 發表於 13-7-17 09:06
我剩係想問?邊個還死咗嘅bb公道?邊個還痛失女兒的父母公道?bb喺工人照顧之下受傷〜死亡,點解工人會冇責 ...

我都想知,個工人咁都叫無疏忽嗎?

男爵府

點可能無罪
Bb係係印傭湊緊時死亡 仲要個頭有受傷
好想知個官判架?!

複式洋房

聽到都驚..依0的意外...太恐怖..

男爵府

畀面勳章

等天收

大宅

回覆:BellyButton 的帖子

正賤人,等天收!遲早有報應!希望個BB安息!

洋房

冇天理

男爵府

回覆:BellyButton 的帖子

唔能猜測,唔通係個3個月大嘅BB自己走去撞穿咗個頭!!!告謀殺告唔入就明,點解疏忽照顧都告唔入!

男爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

睇到呢單新聞真係又想喊又好嬲, 仲要反告番政府, 冇天理!!!

公爵府

其實可唔可以再上訴,個死人印傭應該終身監禁

侯爵府

頭骨有裂痕,應該係跌過落地下唔出聲啦!!!

咁細都未識轉身
點解個死工人唔洗坐監架!

公爵府

引用:豈碼都告佢疏忽照顧 +

原帖由 C9J 於 13-07-16 發表
豈碼都告佢疏忽照顧
咪係,天理何在,bb死得好慘,個工人太過分,人命嚟架!

大宅

無天理!香港政苦真是PK!手指咬出唔咬入!助大佢地!

首頁

尾頁

跳至