意見反饋
義工

產前產後 今日: 0|主題: 240804

跳至
有冇預產期o係2004年4月o既準媽媽呀?

別墅

國民生產總值:775

大宅

國民生產總值:1160

Re: 有冇預產期o係2004年4月o既準媽媽呀?

hello..wing_wing我都係4月呀. 你宜家幾多個星期呀? 打算在那間醫院生呀.

複式洋房

國民生產總值:283

媽媽會所裹面有個topic for 預產期2004年4月的媽媽發表意見, 你不防入去看看. 我預產期4月18日你呢? 我會在仁安生bb. 你預產期幾時?
First daugter - Wai Wai second daughter - yan yan

子爵府

國民生產總值:13467

大家好呀, 我預產期係4月2日呀~~

別墅

我會o係瑪麗醫院生呀~
今日我去o左醫院度頸皮呀~~~
不嬲我都以為我依定係11週幾, (The 1st Day of Last M was 09 JULY) 點知今日醫生同我照bb o既時候同我講: 話以bb 依家o既size, 應該係10週幾, 未到11週. 不過當我見到bb o既時候真係好開心....
連果預產期原本係15/04, 都改o左為21/04呀~~~
佢話可能係我o既排卵期遲o左一個星期 ...
其實今日我聽到之後, 確實係好擔心o家, 諗o左好多o野..... 點解會咁o家~~~

大宅

hi wing wing

咩叫度頸皮呀?
唔怪得之啦.....我宜家係第9週. 但係根據超聲波就慢了幾日,我宜家唸返起我遲了3日排卵.

別墅

度頸皮(NT)係用來驗唐氏宗合症o既其中一種方法
醫生會響懷孕10至14週時幫孕婦照照聲波, 測量胎兒頸部皮膚厚度, 呢個測試o既準確性大概係69%
(度完頸皮)你可以再選擇之後好似大概16週時, 你可以再選擇抽血驗甲胎旦白(IT), 咁個準確性就會係86%

大宅

Wing Wing
明白. 我上次睇醫生時佢話我唔使做呢個test,因為未夠30age,但就要我驗血...嘩...都幾貴...成900蚊呀.
你睇邊個醫生呀. 唸住係邊度生呀

大宅

國民生產總值:1678

Hi, my delivery date is 19-04-2004
I will go to St.Teresa's Hospital to give birth
I will go to see doctor this week as today is 11 weeks la...
I will go to see doctor Leung Kwok Ling
Do all of u drink any milk now?
I become thinner as I cannot eat much b4...
Isaac仔2004年4月8號在法國醫院出左世啦~~~

大宅

defin.
-我的預產期是29/4/2004
-現在是9 weeks
-我都仲未決定係邊度生. 屋企人反對我去私家醫院生. 但政府醫院我又未決定到...唉..好煩.
-我現在睇緊.嘉賓大廈的吳國光醫生.
-我都有飲鮮奶,初初好din,一日飲三次鮮奶,有一排仲飲孕婦奶粉,但醫生話唔建議飲,因為孕婦奶粉比較甜,佢話普通鮮奶巳經可以. 但呢排我見bk 的媽咪說頭三個月唔需要飲太多奶,否則只會肥晒係自己身上.
-我都有嘔,但唔多,只係經常都會"作嘔"但無得嘔.胸又無痛,又無話食唔到野..我覺得自己都算食到野. 我到現在重了3lbs左右啦.

別墅

我不嬲都有飲鮮奶, 初初早晚一支, 但近呢個月就淨係夜晚先飲一支, Last night 開始, 我買o左罐孕婦奶粉, 沖o左一杯, 再飲一支鮮奶...... 的確, 孕婦奶粉真係好似甜o左d.
我就反而冇乜作嘔, 只係胸部有d痛, 至於體重, 朝早磅就重
o左2-3磅, 而夜晚磅就重o左5-6磅.

大宅

咁你打算係邊到生呀?
我都唔明點解我胸部一d都唔痛.

別墅

瑪麗醫院呀~~~, 我聽聞有d人未到12weeks 就要換bra, 而我淨係有d痛同脹, 就未需要換bra, 你呢?

民房

國民生產總值:10

My delivery date is 14-04-04. Now I am almost 12 weeks. Last time ultrasound 12 days ago my baby is 36.1mm. My husband and I felt very happy to see the baby. I do not drink milk everyday but I take the calcium and vitamin C tablets daily. I plan to have my baby at St. Paul's. I didn't feel dizzy or nauseous.

別墅

cici14,
咁你有冇食葉酸呀?
我睇果個私家醫生, 佢淨係開葉酸比我食咋, 同埋我會私家+政府兩邊做check up

大宅

我個醫生開了葉酸,維他命B雜及鈣片給我,我仲要食埋安胎藥,因早前昨小產.

我都唔知幾時換BRA,我宜家都仲可以用番不時D BRA,唔知係咪我一向都係肥,所以無嘜大分別.

別墅

安胎藥?係中藥定西藥o黎o家?

大宅

國民生產總值:1678

My breast do not feel pain, so, I do not buy any new bra...
Isaac仔2004年4月8號在法國醫院出左世啦~~~

民房

國民生產總值:18

各位準媽媽好
第一次我在健康院檢查時,他們說我有了10個星期,預產期是4月16日,但昨天我到威爾斯照第一次超聲波,醫生說只得8個星期,預產期推到5月4日. 没有什麼大的唔舒服,只是覺得十分tried.成日想sleeping. 又好易hungry, my breast 巳經開始脹大,有小許唔習慣,要買過的bra. 希望餘下的一個月平平安安渡過安全期.
祝各位身體健康,開開心心

大宅

係西藥,因為早前作小產.

12345678910... 196
跳至
  • 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.