婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

早幾日同99飲茶,以下你隔離枱的對話:
A:阿嫲嫲D葯食曬,下V次返鄉下記住買D返去。
B:阿嫂一向你買,點解今次叫我?
A:就你幾十年都係我買,依家我環境差左,所以叫你買一次
B:佢又無幫我湊過仔,點解要買俾佢?
A:嫲嫲唔係無幫你一個,我都係自己湊,咁我地養佐爺爺嫲嫲咁多年,都無叫過你幫手俾D,叫你買一次藥唔係唔得下?
B:佢無幫過我,我唔會理
A:你都有仔,將來你唔幫個仔湊孫,個仔唔理你得唔得?
聽到呢到,99話埋單,所以唔知結果如何,但我覺得

從未適應這份工

男爵府

回覆:要幫手湊孫先俾家用?

希望將來我唔會有呢一曰,雖然以前覺得99差,但上得多BK後,對99改觀佐,雖然佢仲係好鍾意話事,但相比其他JM,我99對我全家已經好好,佢好愛護我對寶貝,我改變緊我D要求,總知就係要惜福

lina9316    發表於 13-7-19 20:52
從未適應這份工

男爵府

好現實,幫你養大個老公仲未點

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

果兩個心抱點解咁笨要自己插手埋去?
佢地99--->即係佢地C6啲阿媽, 佢地C6養唔養99/比幾多錢養99, 心抱唔好比意見(因為就算比得多99都可能認為比得唔夠仲可以再比多D; 如果佢個子唔比, 99可能會認為係心抱的意思;)-->為免不必要的誤會, 所以依D事都係明節保身好D

大宅

引用:早幾日同99飲茶,以下你隔離枱的對話:A:阿

原帖由 Nicolechim 於 13-07-19 發表
早幾日同99飲茶,以下你隔離枱的對話:
A:阿嫲嫲D葯食曬,下V次返鄉下記住買D返去。
B:阿嫂一向你買,點解今 ...
佢咁嘅心態對99,99都唔會對佢她得去邊,
有時少少野咪當做下孝順,付出少少唔洗死....:;pppp:

男爵府

回覆:小肥楊 的帖子

我聽到淨你唔想將來我新抱係B,如果我新抱係B,衰仔以後唔洗帶老婆返屋企食,我自己養自己

從未適應這份工

男爵府

引用:果兩個心抱點解咁笨要自己插手埋去?佢地99-

原帖由 小肥楊 於 13-07-19 發表
果兩個心抱點解咁笨要自己插手埋去?
佢地99--->即係佢地C6啲阿媽, 佢地C6養唔養99/比幾多錢養99, 心抱唔好 ...
阿A同B都應該有50歲,佢地應該有機會已經係人地99,因爲當日有小朋友同佢地同枱

小肥楊  無言了  發表於 13-7-19 17:26
從未適應這份工

男爵府

開佐呢個帖,再睇返之前自己開的帖,原來我99都有同我講過近似話題,但依家同99住,雖然有工人,但99都幫到好多野,佢又無要我地俾多D家用,所以要學感恩,99謝謝您

從未適應這份工

首頁

尾頁

跳至