懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

黑店小心!!請分享~~
地點:葵x廣場三樓(即新x會天橋果層)
事發經過:話說早兩日我有個大肚朋友去左lee間鋪買孕婦絲襪,咁個自稱店長既人就介紹左一款比佢啦,仲話原價$55/對,$100兩對呀!!買多對替換啦!!咁好啦大肚朋友就要左兩對啦!!點知原先店長介紹果款得番一對(見圖女人手持紫色果盒),咁佢就攞左另一對出黎話lee對都一樣(藍色果盒)!!咁大肚朋友見個包裝完全唔同就問佢有無分別咖??店長話"一樣咖完全無分別"!!咁朋友就比左錢攞左絲襪走!!番到屋企朋友打開兩對絲襪睇,發現不論厚度、長度、剪裁同質地都完全唔同!!即時用手拉下睇下個彈性如何,結果發現藍色盒果對根本孕婦唔會著到!!
咁朋友就攞番去換啦!!點知個店長打開藍色果盒就話朋友著過上身,明明無脹開摺痕清楚睇到!!佢都一口咬定朋友一定著過佢仲話自己專業,跟本佢就明屈你既口同鼻嗌!!咁朋友就話你又話完全一樣既?打開根本完全係兩樣野!!咁叫一樣呀??點知個店長指住個盒面話"係呀一樣呀,咪寫住孕婦絲襪囉!!你睇下兩對都係咁寫咖!!寫住孕婦咪即係一樣囉!!"佢完全打橫黎講!!之後仲要屈番朋友話佢聽錯"我果日無話無貨呀!!我大把貨係度,我都無話兩對一樣既,我話比兩隻款你番去試下邊隻啱之嘛!!你而家唔啱又番黎話我呀??"朋友話咁你即係擺明呃人姐,個店長仲要聲大夾惡話"你咪去消費者委員會投訴的囉,又唔係我問題,你投訴完都唔會換比你咖啦!!"
最後免動胎氣朋友無再同佢嗌!!因為知道佢根本全心呃人,錢已經收左佢講咩都得,根本口同鼻嗌!!而且原來有朋友之前亦試過買左厚身絲襪番去又係根本著唔上仲要只係比童裝絲襪長少少,一個正常5尺既女仔都著唔到啦!!所以希望話比各位姊妹知lee間鋪擺明呃人!!小心唔好中招!!

大宅

回覆:剛係fb見到的黑店!!請媽媽們小心~

個個商場好多賣襪鋪架wor
好難知邊間wor
不過孕婦襪/legging我就唔會系個個商場買 因為一定呃你!
我試過想買孕婦legging,去個度睇,間間都話自己有孕婦legging,比我睇,全部都系普通legging,同拒講話要孕婦專用個d,就話買大size就ok啦!嘩,大佬,我系個肚凸咋,買大size系成條褲都大,根本唔會啱著!無買之後,就知要買孕婦裝就千其唔好系個度買!

大宅

其實佢有相咖!等我補番先!

大宅

hashtag影視迷勳章

嘩!好衰囉

男爵府

侯爵府

回覆:rubyjack 的帖子

大宅

回覆 Viviennechu84 的帖子

咁可以係邊到買

大宅

引用:回覆+Viviennechu84+的帖子咁可以係邊到買

原帖由 Sikama 於 13-07-20 發表
回覆 Viviennechu84 的帖子

咁可以係邊到買
其實我全部孕婦legging都系淘寶買咋
又平又舒服,仲要送上門
不過我知好多媽媽唔系咁鐘意買淘寶貨

大宅

地下食野轉灣果間,有一款$75兩條孕婦legging,又平又舒服呀,我下次去買多幾條先得

首頁

尾頁

跳至