想生BB

跳至

首頁

尾頁

子爵府

引用:Quote:草子@+發表於+13-7-20+19:21+怪之有

原帖由 falalala 於 13-07-20 發表
係呀, 之前覺得有唔妥, 所以成日訓又訓唔好, 但又要表現到冇事, (唔想老公擔心嘛)所以我連自己既朋友都冇同 ...
我無同任何朋友講過,只係因為有個朋友個時結婚,又唔知去唔去得先同咗佢講咋。。。黎d野同未婚嘅朋友講唔會明,同已婚又好易生咗嘅更加唔會明,所以唯有自我調節自己嘅心情+上黎呻下,傷心嘅眼淚流一排就算,過咗就留返d眼淚係開心嘅事上流。我上次出院就同自己講,我唔會再返去5樓病房,我就唔信我唔可以住到仁安3樓嘅婦產科

你今次坐小月定足月?我發覺除咗食中藥,做埋針灸同艾灸對身體復原唔錯,不過可能要等惡露流清黎返m先做得。

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

草子@ 發表於 13-7-20 19:59
我無同任何朋友講過,只係因為有個朋友個時結婚,又唔知去唔去得先同咗佢講咋。。。黎d野同未婚嘅朋友講唔 ...
不過話時話.. 我昨日做完手術, 只係流左唔多既血.. 夜晚開始已經冇流.. 今日都冇流過而且個人都不知幾精神, 同之前兩次唔同,

子爵府

引用:Quote:草子@+發表於+13-7-20+19:59+我無同

不過話時話.. 我昨日做完手術, 只係流左唔多既血.. 夜晚開始已經冇流.. 今日都冇流過而且個人都不知幾精神, ...
係咪今次醫生個手術做得乾淨,清晒d血?

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

草子@ 發表於 13-7-20 20:23
係咪今次醫生個手術做得乾淨,清晒d血?
唔知呢, 我三次都係唔同醫生架, 第一次流左成晚都幾多血, 過哂底呀, 之後一星期先清, 第二次都差唔多, 但係兩次做完手術都比較弱, 面青青咁, 但今次我覺得自己精神幾好,

子爵府

引用:Quote:草子@+發表於+13-7-20+20:23+係咪今

唔知呢, 我三次都係唔同醫生架, 第一次流左成晚都幾多血, 過哂底呀, 之後一星期先清, 第二次都差唔多, 但係 ...
可能你上次生個陣坐月坐得好身體好咗,所以今次精神好多,精神係好事黎丫。表示好快可以再開工

大宅

我想請問樓主見的醫生在哪裡?可否PM個資料我,以前個醫生不主動給我開安胎藥,後面小X咗見你之前所見醫生會主動安胎。我很想要資料。我現在開始打算明年生BB

男爵府

引用:各位,+文章比較長,+請勿介意,+因為冇同朋友

各位, 文章比較長, 請勿介意, 因為冇同朋友分享呢次事件, ...
我 27/06 6w3, 13/07流左幾滴血入急症,都唔知小寶寶幾時離開左,16/07 凌晨在家排出組織,宜家諗番係後期條腰無咁攰,自己真係大意,無諗到結果會係咁。

上年6月22週4引產,今年以為寶寶再次返嚟我身邊,點知結果 …… 其實好失望,我已高齡39,怕唔知仲有無機會,再次令老公失望。

我今日第二次睇中醫,今次無咩坐月,平日只係食菜心,肉餅,蕃茄,蛋,鮮奶,芝士之類,中醫話食番d有營養,正氣d食物已ok。

其實嚟一次m之後,係咪可以開工?又聽過要休養三個月,否則又會好易小x, 我當然想快d,但怕未 ready 好身體的話,又好怕。

你兩星期後開始做運動,可以咩?今次 bingo 之前,我每晚都會慢跑30分鐘。

我上次重創後,都係喺bk得到好多正能量,希望大家可以早日再 bingo。

珊瑚宮

草子@ 發表於 13-7-20 20:37
可能你上次生個陣坐月坐得好身體好咗,所以今次精神好多,精神係好事黎丫。表示好快可以再開工

...
承你貴言, 開工大吉

珊瑚宮

karmankama 發表於 13-7-20 20:49
我 27/06 6w3, 13/07流左幾滴血入急症,都唔知小寶寶幾時離開左,16/07 凌晨在家排出組織,宜家諗番係後期 ...
22W引產... 我都有印象睇過你既帖.....

人地話三個月就OK , 我唔知係咪一定, 不過我相信個個人體質唔同, 所以令自己身體盡快復原就應該冇問題既,, 我自己都高齡架喇, 但係冇問題, 大家一齊向前衝,

我唸住兩星期後係開始慢慢做運動, 先係散步, 再下星期就再快行D, 再下星期就慢跑, 續星期咁加上去,

我都多謝你既正能量, 大家一齊努力吖!

大宅

引用:Quote:sherli+發表於+13-7-20+18:19+一齊加

多謝你既鼓勵呀, 大家一齊努力吖, 你而家有冇做下運動咁呀??
我諗住休息多個星期先做運動,會做yoga先,遲D再去行山、打羽毛球、游水,跑步!妳也會做運動嗎?一齊努力!

大宅

引用:Quote:原帖由+falalala+於+13-07-20+發表多

原帖由 sherli 於 13-07-21 發表
我諗住休息多個星期先做運動,會做yoga先,遲D再去行山、打羽毛球、游水,跑步!妳也會做運動嗎?一齊努力 ...
剛看到妳樓上的回覆,我都會慢慢加運動量,做運動再加中藥調理,加油!

珊瑚宮

sherli 發表於 13-7-21 11:59
我諗住休息多個星期先做運動,會做yoga先,遲D再去行山、打羽毛球、游水,跑步!妳也會做運動嗎?一齊努力 ...
我都好鍾意打羽毛球架不過打得唔叻, 勝在參與, 我會跑步,,嘩, 你咁多野玩, 你冇返工?? 我介紹先, 我係全職大食懶

珊瑚宮

sherli 發表於 13-7-21 12:04
剛看到妳樓上的回覆,我都會慢慢加運動量,做運動再加中藥調理,加油!

...
我都係唸住咁呀, 星期一開始我都會開始睇返中醫, 大家一齊加油呀!!!

珊瑚宮

bb8398 發表於 13-7-20 17:03
樓主可登入這區「馬年開跑旺孖B! 等緊派彩, 就黎做馬媽^.^(旺POST PART 9)」的主題加入馬房等bingo拉頭馬, ...
好呀, 我加入同你地一齊互相打氣先!!

首頁

尾頁

跳至