跳至

首頁

尾頁

大宅

半歲生日去咗Disneyland玩

好開心呀! 澄澄係14號就半歲, 我地同佢提早一日(13號)去咗Disneyland玩, 本來去到有d微微雨, 但12點幾就開始出太陽, 又有風, 唔算好熱, 澄澄同哥哥見到d卡通人物都表現得好開心&興奮, 行街玩機動遊戲時澄澄就周圍望, 眼睩睩咁, 到我地入屋睇show 佢就爭取時間休息, 真係比佢笑c; 到咗正日14號, 我地就買咗個半磅芝士蛋糕同佢興祝, 點知哥哥仲開心過佢.
等我整理吓d相就同大家分享喇

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

Re: 半歲生日去咗Disneyland玩

哥哥緊係啦. 又可以去玩, 又有 cake食.
我都開心啦.

別墅

Hi irene,

想問下帶bb去累嗎?睇show bb車是否放在門口,安全嗎?有無其他要留意?因下月想帶bb去,Thanks for share!
想睇妳d相呀!
irenetay 寫道:
好開心呀! 澄澄係14號就半歲, 我地同佢提早一日(13號)去咗Disneyland玩, 本來去到有d微微雨, 但12點幾就開始出太陽, 又有風, 唔算好熱, 澄澄同哥哥見到d卡通人物都表現得好開心&興奮, 行街玩機動遊戲時澄澄就周圍望, 眼睩睩咁, 到我地入屋睇show 佢就爭取時間休息, 真係比佢笑c; 到咗正日14號, 我地就買咗個半磅芝士蛋糕同佢興祝, 點知哥哥仲開心過佢.
恩祈是上天的"恩"賜,我們的"祈"盼

子爵府

我聽日都會去, 你去之後有無咩野覺得應該要帶咖. 好唔好玩呢? BB有無野可以玩到?

大宅

嗰日嚟講我又唔覺得好累, 可能加埋我99有3個大人, 個場又唔算好大, 又係平路, so 輪流抱吓坐吓bb車都ok(嗰度都有bb車出租$50), 天氣又好, 陰陰地又有風吹, 排隊玩機動遊戲又有野傘住.
係呀, 睇show or排隊玩機動遊戲時, 架bb車都係要放係出面, 實有人提妳, 只要無貴重物品都ok, 我地試過睇完個3d show 出口係賣禮物嘅shop, 我地就行左入去睇野, 都行左約20min先記得拎返架bb車, 佢都係原封不動咁係嗰度
其實我地都無咩特別準備, 都係好似平時去街咁拎d有用野, 不過如果妳地睇 show時要留意入面都幾大聲架, 我全程都要摭住佢地隻耳仔, 仲有d閃燈都幾多, 澄澄嗰時瞓左. so我唔怕.
因為我有拍片&影相(用同一部機, 影左近190張相), so係帶唔夠電啫.
一入到去係中間有個亭(即聖誕樹前), 米奇同米妮會係度比妳排隊同佢影相(我都排左45mins), 當中佢地會行開, 咁妳地唔好走左去, 佢地會返嚟嘅(可能係換人). 亦有專人幫妳地影相, 如果覺得靚又想買嘅最貴係$120/張.
我只係同澄澄玩左璇轉木馬同埋小飛象咋. 間唔中會有d卡通人物比妳地影相.
總括我都覺得ok, 都幾乾淨, 個真人show同埋3d 動畫我覺得幾好睇, 但就唔及得日本嘅正可能始終都係係hk, 無出到國, 又有好多國內遊客
小小提示45/飯, $20/細樽可樂, $20/熱狗, $30/煙火雞脾, 我有帶水去飲, 又帶左d粥仔飯仔比2個小朋友, 門口有查袋, 但見係bb野就無理, 記得睇埋放煙花先好走呀, 我99話仲正過維港放嗰d

複式洋房

澄澄入場係咪免費?你由幾點開始玩?咁咪要帶好多好多奶粉同尿片?我都有諗過同阿仔去diseyland,但你嘅意見覺幾大去最呢?

子爵府

聽日唔知去唔去好, 驚落雨,不過好想去呀...

禁止訪問

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

yp26 寫道:
聽日唔知去唔去好, 驚落雨,不過好想去呀...

你留意下天氣啦. 如果落雨就真係唔好去啦.

別墅

irene重想問3d show 同機動遊戲都可以抱住bb玩?
恩祈是上天的"恩"賜,我們的"祈"盼

大宅

我呀仔都係食"森永", 你煲d??粥比bb食? 點煲gar?
irenetay 寫道:

別墅

下個星期bb半歲生日, 我都諗住同bb去Disneyland

irenetay, 你嗰日幾點去到? and 玩到幾點走呀? 係咪去到先買飛?

複式洋房

Re: 半歲生日去

tomorrow is the 6mth birthday of my baby, i've took a day off and planned to go to wetland park with her and my husband. should be a lot of fun but not sure if there is any nursing room there for breast feeding.

大宅

BB係唔使錢架, 小朋友3-11歲就要買票.
我地都唔係好早去, 約11點幾先到, 玩到7點幾睇埋煙花先走.
我都係帶左3餐奶+1餐粥仔比澄澄(最後都有1餐奶剩)
我覺得如果個小朋友大膽嘅4歲去玩機動遊戲都可以, 但係我個仔就, 睇3d 動畫佢都驚, 3歲前去又唔使錢

愛靚媽媽 寫道:
澄澄入場係咪免費?你由幾點開始玩?咁咪要帶好多好多奶粉同尿片?我都有諗過同阿仔去diseyland,但你嘅意見覺幾大去最呢?

珊瑚宮

我都好想帶個女去玩. 不過一家大小去, 剩入場都成千
好貴.

大宅

我地睇嗰個係3d 動畫, 只係坐係度帶住d特制眼鏡嚟睇嘅;
另外只係抱住bb玩咗坐木馬&小飛象, 其他的我無同佢玩呀.

es1968 寫道:
irene重想問3d show 同機動遊戲都可以抱住bb玩?

大宅

babyj,

我地嗰日都係約11點幾去到 & 睇埋煙花先走, 約7點3.
係呀去到先買票咋.

babyj 寫道:
下個星期bb半歲生日, 我都諗住同bb去Disneyland

irenetay, 你嗰日幾點去到? and 玩到幾點走呀? 係咪去到先買飛?

複式洋房

Re: 半歲生日去

irenetay,

謝謝你的意見,我都會考慮下同阿仔去先!

大宅

比少少相妳地睇吓喇

民房

我都有帶個女去,由早玩到晚,所有東西都有睇(劇場表演)及玩(機動游戲),除過山車外,佢都不知幾happy呀,成日都冇訓覺,看完煙花後就訓.

首頁

尾頁

跳至