自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

想帶3歲小朋友 check 牙齒 ??

各位

有無試過帶小朋友去 check 牙齒.
大約收貴幾多 ?
政府有無得 check 呢 ?

thank you

伯爵府

Re: 想帶3歲小朋友 check 牙齒 ??

我都想知
另3歲小朋友可唔可以洗牙架?

大宅

hi LoveChild

我都係想普通 check 牙, 洗牙咁細驚唔驚辛苦 (張開個口咁耐) ?

別墅

我個女5歲, 上星期剛剛帶佢去check牙齒, 普遍check牙都係$80, 咁細個唔洗好似我地大人咁洗牙, 不過醫生會幫用電牙刷刷下D牙仔, 會乾淨D呀

大宅

hi jessicaching

妳個牙醫係邊區, 可否提供資料 ?

thank you

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

我囡囡睇個位醫生係荃灣荃景圍,檢查牙齒收 $100,個次我係帶囡囡去補牙,醫生同護士幾肯花心機去 "乙水" 佢,等佢唔使驚,好彩佢就完全唔驚,最尾護士姐姐俾左張貼紙佢添•
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

hi jessicaching

我囡囡7歲,請問洗牙及check牙,幾受$$?
妳看牙醫係邊區, 可否PM我呀!
thx~~~

大宅

hi miriam

妳個牙醫係唔係係荃灣中心, 叫什麼名, 我都係住荃景圍, 夠晒方便.

thank you

別墅

我聽朋友講 有兒童牙保健計劃 , 係唔係 ?

大宅

hi sigmund

幼稚園內保健計劃要成($400-$500), 比健康院多左視力 & 牙齒, 但都係姑娘驗查之後有問題轉介專科另收費. 但自已帶小朋友去私家 check 牙 $80-100, 另盲人協會 check 眼照埋眼球都係 $140 共 $2xx 平成半 & 專業人員做. 我會覺得化算d.

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

summer_66 寫道:
hi miriam

妳個牙醫係唔係係荃灣中心, 叫什麼名, 我都係住荃景圍, 夠晒方便.

thank you

係呀!我同囡囡 & 我二哥都係搵佢睇牙架!
Dr. Wan Kam Tim
Tel : 24165208
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

大宅

hi miriam

thank you very much
miriam 寫道:
係呀!我同囡囡 & 我二哥都係搵佢睇牙架!
Dr. Wan Kam Tim
Tel : 24165208

洋房

summer_66 ,

盲人協會有同小朋友check 眼架?咁點預約呀?可唔可以比多d資料我呀?

你同囡囡去荃灣中心check 牙齒記住返來報料呀?

thanks!

大宅

HI 729

係上次 BK 媽咪介紹.

CLICK HERE

洋房

summer_66,

咁係邊一個種類呀?
thanks!

大宅

HI 729

普通眼科

視光師視光檢驗服務

診症時間
星期一至六:上午九時至中午十二時半
下午一時半至下午五時
逢星期日及公眾假期休息

查詢及預約
總會眼科中心
地址:九龍深水埗南昌街248號新總部大樓一樓
電話:2778 1772

別墅

summer_66,

我想問吓佢地係屬於政府轄下 定 私人團體 負責 ?

HI 729

普通眼科

視光師視光檢驗服務

診症時間
下午一時半至下午五時
逢星期日及公眾假期休息

查詢及預約
總會眼科中心

別墅

summer_66,

我仲以為一定要參加幼稚園內保健計劃, 唔該哂 !

洋房

summer_66,

唔該晒!

HI 729

普通眼科

視光師視光檢驗服務

診症時間
下午一時半至下午五時
逢星期日及公眾假期休息

查詢及預約
總會眼科中心

大宅

hi sigmund

其實, 學校保健都係非牟利團體, 會比較方面. 如想慳d好似我咁自已帶.

香港盲人輔導會,為一政府資助之志願機構,於一九五六年成立,致力為香港視障人士提供更佳福利及服務。

[quote]
sigmund 寫道:
summer_66,

我想問吓佢地係屬於政府轄下 定 私人團體 負責 ?

首頁

尾頁

跳至