跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

回覆:會否重讀K3?

禁止訪問

好媽媽勳章 陪月勳章

禁止訪問

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 王國會長 貢獻勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

禁止訪問

伯爵府

我仔有自閉,佢主要問題响社交,開業成績唔算太差,因為私幼教得比較深,我會比佢照上K3。

複式洋房

請問點解會知語言評估只有4歲?
健康完講?定兒科心理專家話你知?
因為你都話老師話無問題...
我大女表達能力以前都唔係太好...因同妹妹相差都快4年....你試下比佢接觸多d小朋友,對佢地語言發展亦會較好,亦可比佢上一d英文班普通話班....我大女上左呢2班之後...先發現...其實佢只是廣東話方面難以表達...英文同國言就十分容易掌握....
多試其他方法..唔好甘易放棄...就甘俾佢留班...因為5歲小朋友其實好多時都有自己想法...加油

禁止訪問

引用:請問點解會知語言評估只有4歲?健康完講?定

複式洋房

mackereltuna 發表於 13-9-13 17:21
健康院評估醫生評估語言只有4歲。原本讀緊的幼稚園話冇位應該唔比佢重讀K3。可能迫住上小一!

...

甘...你叫健康院寫封信比你,你拎去學校同校長傾,同
佢講,你搵唔到其他學校....

禁止訪問

引用:Quote:mackereltuna+發表於+13-9-13+17:21+

複式洋房

mackereltuna 發表於 13-9-14 23:45
寫咗信及健康院報告比校長,但學校仲未覆我,我問老師只是答我“學位好緊張好難有位”好似叫我唔好諗住有, ...弄
甘...你就去比d壓力佢...親身落
去搵佢(校長)...問佢到地比唔比到...因第一次選校又到啦....而且...你連健康完d信都比左佢...一般都唔會唔比你....但有機會會上下午掉班啦....因我地果間都是甘...

禁止訪問

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 王國會長 貢獻勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

禁止訪問

引用:Quote:mackereltuna+發表於+13-9-14+23:45+

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+QQilky+於+13-09-16+發表我都

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+mackereltuna+於+13-09-16+發

禁止訪問

別墅

回覆:QQilky 的帖子

我個女個班有個小朋友係repeat k3 喎,上年暑假尾個兩星期已經叫佢同k2一齊上堂當一齊再升k3,等佢唔好覺得所有自己同學已經升晒小一無朋友。那個小朋友因為有醫生信,教署今年都照俾學券,佢重讀k3後信心好左。有改善。

子爵府

0812囝囝決定明天去交表 (世襲生), 雖然他動作慢, 專注力一般, 還有"s"音發唔到, 但希望3-4年後可以跟上.

大宅

好媽媽勳章

我仔係0811,我都仲諗緊升小一定repeat k3好,佢之前check过delate左幾个月,開学老師話叫升小一,但我又覺得佢仲好bb,咁老師又叫我repeat k3,但学券組又話我delate得太小,叫我唔好浪費政府資源

禁止訪問

引用:我個女個班有個小朋友係repeat+k3+喎,上年

首頁

尾頁

跳至