婆媳關係

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

有一日同男朋友去睇裙掛,著裙掛點都要問長輩意見,所以我地就whatsapp左幾張相比佢選,睇下佢鍾意邊件我地就著邊件啦! 咁我地之後send左幾張傳統掛,1張斜襟潮掛比佢啦

未來99: 我覺得A 靚d (傳統掛)
我地: 好的 (我地都諗住佢like就著呢條吧)
其他人都講下啦
之後隔左幾分鐘
未來99: C款係古代係比二奶著的 (斜襟潮掛)

嘩,駛唔駛咁講野呀!!
你唔識潮掛我沒有所謂,不過唔駛講係二奶著架嘛,結婚講D咁既野,會唔會串左少少先;而且都講左自己鍾意邊條掛,後面既補充係唔係多餘呢

artai430  老人家將佢既智識話比您知, 入錢落您個袋, 虛心d學野啦.  發表於 13-7-23 15:22

禁止訪問

子爵府

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

又係你問你 99 意見o既.............

況且佢叫你着傳統o個件, 又唔係叫你着潮掛, 我又覺得無乜問題, 講者無心聽者有意o既~ take it easy!

伯爵府

回覆:嘩!!!唔駛咁講野呀嘛

你諗多佐至掛!

別墅

回覆:JFL 的帖子

你諗多左

大宅

我都覺得樓主諗多左

大宅

可能係自己諗多左d啦,不過聽到都有d唔開心
係唔係下下都要搵樣野彈下先開心

大宅

你會唔會諗多左呀?
佢已經叫你揀a 啦喎

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

樓主真係稔多左

用戶要求終止服務

佢叫你揀A,然而comment C款唔好,有咩唔啱?
都係費事你揀錯出醜姐。
家陣佢又唔係叫你揀A之後comment係二奶著,你介意d咩﹖

伯爵府

其實...你99沒有講錯.而家既潮掛既款,以前真係2奶/妹仔著的.你唔信可以問下傳統掛店

popomeow  冇錯~  發表於 13-7-22 12:44

男爵府

99講事實啫,佢唔係現場,怕你自己揸主意揀左c

大宅

熱血勳章 畀面勳章

又係妳叫人俾comment㗎嘛…好小事啫,除非妳其實鍾意果件潮袴多啲…

大宅

引用:有一日同男朋友去睇裙掛,著裙掛點都要問長

原帖由 小鴻娘 於 13-07-22 發表
有一日同男朋友去睇裙掛,著裙掛點都要問長輩意見,所以我地就whatsapp左幾張相比佢選,睇下佢鍾意邊件我地 ...
我覺得佢係提醒你,你問得佢意見就即係信佢以傳統眼光。

即係你著出黎比人睇既果班人咩感想。

咁都係照直講定比你聽,到時著出黎比人唱重慘啦

大宅

最關心BB問題熱投勳章

你99話梗你係A款正印,唔係C款二奶囉

大宅

引用:其實...你99沒有講錯.而家既潮掛既款,以前

原帖由 ivycwl 於 13-07-22 發表
其實...你99沒有講錯.而家既潮掛既款,以前真係2奶/妹仔著的.你唔信可以問下傳統掛店 ...
Agree....樓主99係講事實only....樓主將件事放大左了...你問我我都會咁答...有d野傳統就係傳統...所謂潮就即係另一款野了....

珍珠宮

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我記得以前睇過POST, 有JM問傳統定潮褂好D

都有人回覆話 潮褂係二奶著架

所以你 99 應該只係好心提醒O者

momomoie    發表於 13-7-22 14:11

男爵府

環保接龍勳章 畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

你奶奶咁答無乜問題喎,佢只係想提下你啫,又唔係叫你咁著,你太敏感啦

大宅

99講咩都唔啱嘅又一例證

珊瑚宮

環保接龍勳章

引用:有一日同男朋友去睇裙掛,著裙掛點都要問長

原帖由 小鴻娘 於 13-07-22 發表
有一日同男朋友去睇裙掛,著裙掛點都要問長輩意見,所以我地就whatsapp左幾張相比佢選,睇下佢鍾意邊件我地 ...
我媽都有提我結婚唔好㨂桃紅,一定要大紅,桃紅係妾侍著的,咁講我知有咩問題?

人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

首頁
12345...6

尾頁

跳至