夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 我想講,我愛我太太

sorry可能我post上黎真係比人覺得我怪怪地

我講野唔叻,但我平時都會盡量用其他方法tum我太太(card;email;短訊)。

佢同我初初拍拖時真係好自卑,我感覺到,而家已經好好多。

我同佢係朋友聚會相識,其實我真係比佢既性格深深吸引,佢比我好平安好成熟既感覺,以前好多段感情失敗都令我覺得性格先係最重要。

我地拍左3年拖就結婚

OneTwoThree 寫道:
好奇問一下, 點解你要post要同老婆既野, 咁你有無同你老婆講呢d說話?? 不過如果我係你老婆有個咁"靚仔"既老公而自己又毫不起眼唔多唔少都會有d自卑同驚, 再8掛問一下你地係點識嫁, 拍左幾耐拖先結婚呢, hehe~唔好意思太多問題~

大宅

麟媽媽,唔,我自已o個一刻都有心郁郁,其實佢真係有遺憾當年同我分手(因想返轉頭,只係因一件小事,但佢發哂老脾要發手,佢係一個好大好大脾氣既人)。

麟媽媽 寫道:
man4good,

你舊女友約你開房?佢真係賤鬼格!
好在你無娶佢,唔係佢實背住你勾佬…..
另祝你太太生日快樂,生活幸福!

子爵府

妳真係一個好好老公,妳老婆有你這個老公真係好,令我好感動,希望你一直都咁愛妳老婆啦

大宅

可惜未有..我同太太都想有,希望下年可以有(唉我地年紀都唔細)

Jackievv 寫道:
man4good,

你地有bb未呀,未就快d生返個啦,我諗你一定係個好爸爸!!!

複式洋房

作為一個女人, 有個咁既老公巳覺得足夠~~
希望你真係一直都懂得" 珍惜", 好羡慕你老婆~

複式洋房

完全認同.
冬蝶 寫道:
作為一個女人, 有個咁既老公巳覺得足夠~~
希望你真係一直都懂得" 珍惜", 好羡慕你老婆~

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

man4good,

有時人同人之間都要講有緣有份既,
你同前女友有緣相愛但無份結合,
咁佢大脾氣係「因」,「果」咪分左手囉。
佢應該學會反醒,學會珍惜眼前人,
而唔係去搵番已經失去而屬於人地既野。
我當年都為小事同前男友分手,
早兩年有聯絡上,佢send 過個怪email 比我,
詳細唔講了,因為我好多朋友上BK 識我老公的,
總之,我打後再無同佢聯絡,無必要!
我有愛我既老公,乖既仔同埋幸福既家庭,
無謂節外生枝啫!訓一覺打開眼見到老公,
舊男友印象都模糊啦!咁大個老公係度打鼻寒,哈哈!

別墅

希望你以後都噤愛你老婆.快d生個fat bb!!!!
you are good man or~

<題外話> 我成日同我老公講:作為一個男人,你鍾意做一個全世界女人都認為你係好男人既人定係做部份男人認為你好叻(不忠、有老婆仲有女朋友呀、包二奶)但被全世界女人唾罵既好呢? 我老公話:噤梗係做好男人好好多。好好先生呢個名好聽好多。
:-? :-?

男爵府

[quote]
man4good 寫道:
在別人眼中我的太太是一個樣貌唔起眼,無太高學識的女子,而我可算是一個外表出眾,讀書工作都算成功的男士,起初有朋友好驚訝問我點解會選擇我太太(因當時有幾個很漂亮的女性追求),間唔中在街上,都有人用奇怪的眼光眼望望,前幾日有個男人望實我倆,“嘩”一聲,然後陰笑,但係我想講,在我心中,我太太係最美,咁多年都一樣,因她內心真的真的很好,對我很好。

昨日是太太的生日,我親手整左一份小禮物給她,其實是過去的一個月多,每晚趁她睡著的時候,我起身逐少逐少來整的一份禮物,當她收到份禮物時,她哭了。

我唔相信經營一段感情唔需要努力,係需要珍惜,記得數年前,前度女友搵返我,當時大家都已有家庭,自己的生活,我好了解佢,佢係好率直既人,佢坦然講佢有點後悔與我分手,佢問我想唔想去酒店“聚一聚”,好老實講,佢係我生平當中見到係身材最好既女人,我真係有掙扎,因為無手尾送上門既sex係好難抗拒,但當我靜下來想想自己身邊的太太,我又怎可瞞住佢,做違背良心的事呢,最後我拒絕左我前度女友的“要求”。

我想講並不是我要炫耀自己,我反而覺得自己不足,睡在我旁的太太是有今生無來世,我只想當我老了,我還可以同佢一起好開心拖住手在沙灘公園傾計,離世時可對佢講我已盡了力,比到幸福佢。

You are really a good husband, I wish you two full of happiness and all dreams will come true

太陽伯伯起得早, 拖主寶寶做早操.........e, 寶寶不見了, 在園裏一二一二做早操......... :-D  :-D  :-D

大宅

麟媽媽 ,係,明白,那次之後我都同前度女友斷絕來往了,我都覺得無謂節外生枝,如果我衰得一次就可能有第二次,第三次...我唔想令我愛既人受傷

[quote]
麟媽媽 寫道:
man4good,

有時人同人之間都要講有緣有份既,
你同前女友有緣相愛但無份結合,
咁佢大脾氣係「因」,「果」咪分左手囉。
佢應該學會反醒,學會珍惜眼前人,
而唔係去搵番已經失去而屬於人地既野。
我當年都為小事同前男友分手,
早兩年有聯絡上,佢send 過個怪email 比我,
詳細唔講了,因為我好多朋友上BK 識我老公的,
總之,我打後再無同佢聯絡,無必要!
我有愛我既老公,乖既仔同埋幸福既家庭,
無謂節外生枝

男爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章

man4good,

oh, it's really touching and envy your wife.

子爵府

所以話d筍盤男真係未死晒架~~
man4good,
希望你的愛情會 last forever~ 願你和你的老婆仔快快生個baby組成幸福家庭. 有好消息就上來公報一下, 我會恭喜你.
btw, 你個ex都幾cheap喎, 結左婚都想住你, 仲想同你xxx, 佢係咪有病呀? 簡直係下x, x格, 影衰晒d女人... (sorry, 太激左dd...)
man4good 寫道:
可惜未有..我同太太都想有,希望下年可以有(唉我地年紀都唔細)
I support autism acceptance!

男爵府

咁不如你再post埋你同太太影既相上嚟俾我地睇吓吖~得嘛?!

別墅

好媽媽勳章

man4good,

I hope you can keep your life value forever, more than 50 years. Although 婚外情誘惑, 可能有第二次,第三. Remember 一次不忠, 百次不容.

Hope you can reassure your wife so that she doesn't feel the insecurity in marriage. :wink: :wink:

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

梗係唔好啦!
佢老婆唔知個老公有飛來蜢架嘛!
揚左個樣出黎,BK 咁多線眼,
以後佢老婆疑神疑鬼咪弊。

咁不如你再post埋你同太太影既相上嚟俾我地睇吓吖~得嘛?!

大宅

man4good:

通常男人條件比女方好咁多, 一定可以食住女方, 唔會對老婆太好, 如果代表男人, 我會覺得你做壞個市, 攪亂市場運作; 但在女人心目中, 你就係絕世好老公

大宅

唔,點解你想我post我地既相?你係咪唔太相信我講既野?

不過sorry,我暫不能應承你,我唔介意他朝一日我同你地熟落左我比我自己張相你地睇,至於我太太d相,我要尊重佢

[quote]
咁不如你再post埋你同太太影既相上

大宅

唔係呀,我太太無咩脾氣,唔鬧人,所以我想你記錯了,不過可能有一次我在這裡開過一個topic,比呢度d媽咪鬧到死就有,可能咁所以你誤會了

[quote]
lamlambaba 寫道:
man4good:

我記得你提過你太太成日

大宅

man4good:

唔好意思記錯左!

洋房

首頁

尾頁