夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

Re: 我想講,我愛我太太

希望可以有更多男人,好似你甘愛太太同甘識唸

伯爵府

我老公都會送花比我 仲要係親自去旺角花墟揀最新鮮&我最中意ga花…仲要成日唔知幾時佢會送比我… 不過年年情人節我都叫佢唔好係正日送(覺得唔抵wo )!!

麟媽媽 寫道:
哈哈!話人做壞個市我都聽過男同事講喎!
我同老公結婚10年,年年情人節佢都送花比我,
咁好多C9 同事都話好羡慕我仲有花收,
咁我個男同事又加埋把口話我老公做壞個市,
佢即刻比人炳啦!話難為佢老婆同佢生2件,
一年一次收佢幾支花唔過份吖嘛?!
要知男人同女人諗野唔同,心諗好喇嘛,
佢竟然係班女人堆咁講,佢真係找死…..

[quote]
lamlambaba 寫道:
man4good:

通常男人條件比女方好咁多, 一定可以食住女方, 唔會對老婆太好, 如果代表男人, 我會覺得你做壞個市, 攪亂市場運作; 但在女人心目中, 你就係絕世好老公
[/quote]

男爵府

好媽媽勳章

唔知你老婆係唔係我地BK既會員呢?
唔知佢會唔會睇到你偏===愛的宣言呢?

好小男人會咁樣走上黎講, 睇到真係好感動呀

大宅

真係好感動
想一想,我老公好似冇親手做生日禮物過我呢

My son Day Day is 4 years old

大宅

好感動,祝你倆可以白頭到老~
我都希望我的另一半會咁樣對我~

洋房

嘩,,你咁樣的男人,香港買少見少,
sweet,,sweet

找到自己的最愛
ling

侯爵府

好感動呀 :-(
唔好點評我
該用戶已被刪除

禁止訪問

大宅

Man4good,
你要亲口同老婆講至得bor!!

伯爵府

to man4good,

成日聽到身邊既朋友及同事話:「貓見到魚點會唔食呀?」,現今的婚姻實在太兒戲。

我好感動及欣賞你對太太的一份熱誠,難得在人海中找到另一半,好好珍惜,因為幸福就在你的身邊。

俗語所謂「執子之手,與子偕老」,這樣才是婚姻。

man4good 寫道:
在別人眼中我的太太是一個樣貌唔起眼,無太高學識的女子,而我可算是一個外表出眾,讀書工作都算成功的男士,起初有朋友好驚訝問我點解會選擇我太太(因當時有幾個很漂亮的女性追求),間唔中在街上,都有人用奇怪的眼光眼望望,前幾日有個男人望實我倆,“嘩”一聲,然後陰笑,但係我想講,在我心中,我太太係最美,咁多年都一樣,因她內心真的真的很好,對我很好。

昨日是太太的生日,我親手整左一份小禮物給她,其實是過去的一個月多,每晚趁她睡著的時候,我起身逐少逐少來整的一份禮物,當她收到份禮物時,她哭了。

我唔相信經營一段感情唔需要努力,係需要珍惜,記得數年前,前度女友搵返我,當時大家都已有家庭,自己的生活,我好了解佢,佢係好率直既人,佢坦然講佢有點後悔與我分手,佢問我想唔想去酒店“聚一聚”,好老實講,佢係我生平當中見到係身材最好既女人,我真係有掙扎,因為無手尾送上門既sex係好難抗拒,但當我靜下來想想自己身邊的太太,我又怎可瞞住佢,做違背良心的事呢,最後我拒絕左我前度女友的“要求”。

我想講並不是我要炫耀自己,我反而覺得自己不足,睡在我旁的太太是有今生無來世,我只想當我老了,我還可以同佢一起好開心拖住手在沙灘公園傾計,離世時可對佢講我已盡了力,比到幸福佢。
世間最美妙的事情,就是擁有一個溫馨的家庭。我們可自然從容地回到家中,無拘無束地被家庭接納為其中的成員。 ;-) (維斯各特)

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

真係好感動 :-( 我都識過幾個好男人,不過係有緣無份 :-( :-(

大宅

複式洋房

別墅

good good good :-P

別墅

sweet,,sweet

大宅

在別人眼中我的太太是一個樣貌唔起眼,無太高學識的女子,而我可算是一個外表出眾,讀書工作都算成功的男士,起初有朋友好驚訝問我點解會選擇我太太(因當時有幾個很漂亮的女性追求),間唔中在街上,都有人用奇怪的眼光眼望望,前幾日有個男人望實我倆,“嘩”一聲,然後陰笑,但係我想講,在我心中,我太太係最美,咁多年都一樣,因她內心真的真的很好,對我很好。

昨日是太太的生日,我親手整左一份小禮物給她,其實是過去的一個月多,每晚趁她睡著的時候,我起身逐少逐少來整的一份禮物,當她收到份禮物時,她哭了。

我唔相信經營一段感情唔需要努力,係需要珍惜,記得數年前,前度女友搵返我,當時大家都已有家庭,自己的生活,我好了解佢,佢係好率直既人,佢坦然講佢有點後悔與我分手,佢問我想唔想去酒店“聚一聚”,好老實講,佢係我生平當中見到係身材最好既女人,我真係有掙扎,因為無手尾送上門既sex係好難抗拒,但當我靜下來想想自己身邊的太太,我又怎可瞞住佢,做違背良心的事呢,最後我拒絕左我前度女友的“要求”。

我想講並不是我要炫耀自己,我反而覺得自己不足,睡在我旁的太太是有今生無來世,我只想當我老了,我還可以同佢一起好開心拖住手在沙灘公園傾計,離世時可對佢講我已盡了力,比到幸福佢。

after reading it.....I cry immediately :-( :-(
i am touched

大宅

man4good,

繼續努力,呢個世界太少好老公,好男人,
所以你要努力呀!

其實外表樣貎真係啲唔實在嘅嘢,
我都幾靚架,但我覺得同段婚姻無乜特別關係.
最緊要係內心,同埋兩個人夾.

有時我唔開心時都會諗返以前啲男朋友,
但係都只係諗吓,
你以前個女朋友真太任性喇,
宜家諗返如果你係佢老公你驚唔驚?
有唔開心就搵返以前嗰個,仲想......
恭喜你無娶到佢!

請你繼續努力,等大家唔好對靚仔失信心,
對香港啲男人失信心,
等一眾香港太太對佢哋嘅另一半仲有信心!

希望宜家成日蝦我,發我脾四嘅老公有日會一樣對我好啦!
(發夢!!!)

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

:-( :-( :-( 好感動! 我老公雖然對我好好, 但好少會花心思送嘢俾我, 最多話"你鍾意既,買佐佢囉" 冇點情調, 生日或結婚紀念日都係出去吃飯慶祝, 總還要我提前一星期提醒佢才記得(試過有一年專登唔提, 佢竟然二天後才記得同我say
happy brithday,你話激氣嗎?) , 好羨慕你老婆, 祝福你們日日溫馨快樂!

民房

睇左好多topic都係關於婚外情
呢一篇好難得...

首頁

尾頁

跳至