跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: 幫囡囡搵6月1日出世的朋友仔

Hello, morning
唉! 我隻b都係吾願飲奶, 一日都係廿安左右 :-(, 仲要一路飲一路"玩"玩具, 至飲得四安, 真係餵得好辛苦呀 :-(
你地有冇用綱床呀, 佢e+成日週圍爬, 乜都攞黎食, 好煩呀 吾知買吾買好, 好快又無用wor ?-(

大宅

好媽媽勳章

mariechen 寫道:
Hello, morning
唉! 我隻b都係吾願飲奶, 一日都係廿安左右 :-(, 仲要一路飲一路"玩"玩具, 至飲得四安, 真係餵得好辛苦呀 :-(
你地有冇用綱床呀, 佢e+成日週圍爬, 乜都攞黎食, 好煩呀 吾知買吾買好, 好快又無用wor ?-(

我個b未識爬,但你哋有無比學行車呀b坐,我現在比佢坐5-10min.佢如開心但只識向前行.自己起到笑,好攪笑,好可愛.

別墅

無呀, 健康院d姑娘都叫吾好買, 佢地話會阻礙bb學行, 會用錯力wor, 所以都無買到 :-P

複式洋房

我都冇買呀,淨係買咗地墊俾佢响地上碌,同埋工人都會每日同佢做腳仔運動,俾佢企吓,同埋學吓蹅步,而家都可以蹅幾步咁 :lol:

[img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid204/p485b77de116ccd2652c20571f5c4d13d/ef796fb5.jpg[/img]

複式洋房

你哋有冇買牙仔餅俾佢食呀,唔知邊隻好呢,可否推介?
[img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid204/p485b77de116ccd2652c20571f5c4d13d/ef796fb5.jpg[/img]

別墅

前日BB第一次發燒..37.7度, 嚇死我
好在食左藥就退左, 吾知係米"牛"牙仔, 定係我感冒傳比佢, 已經盡量吾抱佢, 但係E+非常"痴"身, 搞到我寧願吾比佢見到我 :-(

別墅

hello,
我買左套過年衫比bb呀,有衫�褲�帽都係39咋,仲係夾棉添,不過如果吾凍就吾著得勒,應下節影下相就ok 因我隻b好怕熱 :evil:

民房

我老公都話可以比個女試吓坐坐馬桶,
等佢習慣吓喎 ~~
我囡囡坐馬桶坐得好穩架!
可愛QQ 寫道:
我都覺得好誇張,同朋友講個個都話咁快.
我囡囡個幾月時,我99已經用啖罐兜佢臭臭同尿尿,初時我話咁細唔好咁兜啦腰骨都未有力,佢話佢就到未由佢囉,不知幾激氣.
[img align=right]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD8/200834/200856.48356293.74251.jpg[/img]
★ 歡迎參觀 ★泳彤@小天地

民房

彤彤有最新寫真相呀,
快來 泳彤@小天地 首頁按大圖可以連結呀!
快來看看! ^ ^
★ 歡迎參觀 ★泳彤@小天地

複式洋房

Hi 各位靚BB及媽咪

恭喜發財,身體健康,趣緻可人! :-P

終於忙完所有工作及拜年活動喇。我一路都仲記得我地有一個聚會架,唔知大家3月11日星期日下午得唔得閒帶寶寶出嚟聚吓呀? 可以係中午飲茶或者係下午茶都ok。等你哋嘅好消息。

別墅

Hi, ent12d,

我病左成個月都冇上網, 吾知有個party添, 我都好希望有個6月1日bb既party, 吾知下次會幾時呢?

你地bb好嗎? 我隻b e+成日週圍爬, 好百厭, 又成日係到叫, "we we 嘩 嘩" 好嘈, 仲有成日...有要求, "出街" "抱抱", 都幾煩 :evil:

別墅

hello, 6月1日bb媽咪,
e+bb係米好多野忙呢? 吾見你地既?

複式洋房

mariechen

你冇嘢啦麻, 你同bb都己經好返晒喇? 可能因為其他媽媽比較忙, 加上我又約得比較急啦, 所以冇人覆, 但係我會繼續努力攪, 真係好想可以一齊出嚟, 早兩個星期我同呀女去咗"滴"欣湖, 好靚好舒服呀, 呀女第一次著住鞋仔行草地同用手摸啲草, 佢好興奮呀! 如果唔歉遠同交通問題, 下次一齊約埋所有 "little 10s"去呀, 你有冇其他提意?

我呀女而家有4隻牙仔啦, 仲開始爬吓爬吓, 仲試過一次可以自己坐起身, 我哋都興奮都暈咗 你bb又點呀?

別墅

hello, ent12d,
好呀, 我都未去過迪欣湖, 我仔仔都未去過公園添, 有你提一提, 我都要帶佢去玩下先
我仲有少少咳, 喉嚨"痕"甘囉, 感恩..bb就好番晒啦, 個仔病真係好擔心 :cry: , 佢冇病>>我都好番好多 多戲你關心
我囝囝有三隻牙仔, 佢已週圍爬來爬去, 自己扶住床仔邊到行左行右, 可以扶住野就起身, 行去想去既地方, 所以一定要睇住佢, 成日搞"破壞" :evil:
又開姑學講野, 成日"we we 嘩嘩", "ma ma" /"mon mon", 大大聲甘"叫", 總之好嘈啦
吾知係米"囝"真係百厭d呢? 佢真係除左

複式洋房

哈哈,我個囡連瞓覺都會有聲,一係有少少鼻鼾,一係就一路瞓一路用手提找張床,奇怪

別墅

Hello

首頁

尾頁

跳至