跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇人繼續有食魚生壽司呢?

好開心, 今日又去左GENKI食壽司, 真係忍唔到口啦.

初初有左bb, 唔敢食咁多魚生, 驚有菌唔乾淨. 但係依家27週啦, 忍左咁耐, 真係好想食!

好多人都話食三文魚有omega 3, 對bb腦部發展好添, 我最鍾意架啦, 但係會去d有信心保證既supermarket買囉!

今日一邊食壽司, bb係咁郁來郁去, 我諗佢都鍾意食, 嘻....

別墅

Re: 有冇人繼續有食魚生壽司呢?

我都係頭兩個月忍到咋,之後間唔中都有食,有時起碼一個月一次.

:lol: :lol:

大宅

我都有食呀, 其實我無乜特別介口, 想食既野都會食小小, 我覺得只要唔好過量就OK...

大宅

我都有食魚生~
食少少, 應該唔怕

大宅

講得岩, 我都冇乜介口, 只要樣樣都食, 均衡營養, 唔好偏食就ok啦! :lol:

大宅

係呀, 如果依樣又話唔食得, 個樣又話唔食得, 好無人生樂趣, 陀住呀b已經好辛苦架啦, 如果連食都無啖好食, 好慘姐, 加上我唸每樣野都有佢既營養價值既, 只要唔好食得過量, 我覺得無乜問題囉...

侯爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章

不嬲都照食

大宅

我無特別戒口唔食,不過食少D咋。魚生飯真係係好吸引架!

別墅

我都好恨食,不過都唔敢食太多,一定要食新鮮既。

大宅

我未有之前都好鍾意食, 但幾個月前食了1次三文魚壽司, 覺得好腥, 其實而家都食唔到魚, 覺得好腥好難食
稀仔係一個為食b, 乜都要試下, 而家24磅!!

禁止訪問

睛靈勳章

子爵府

me too

applecarey 寫道:
平均一個月食2﹣3次

一直都無介口∼

Yummy

珊瑚宮

好媽媽勳章

我一直都無介口~

大宅

我未有BB之前, 都好鍾意食魚, 有左BB之後, 好搞笑地, 除左魚生之外, 其他魚都覺得好腥好難食.

好多人都話大肚婆食魚好喎, 所以我耐耐地就去食魚生SUSHI. YUMMY

sayuri 寫道:
我未有之前都好鍾意食, 但幾個月前食了1次三文魚壽司, 覺得好腥, 其實而家都食唔到魚, 覺得好腥好難食

男爵府

畀面勳章

me too
manicheung 寫道:
我一直都無介口~

男爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我未有 BB前間唔中都會食下三文魚刺身,但係有左之後老公就唔比食,佢話生冷野唔好食,我已經忍左口 7 個月喇,好慘!!生完之後我一定食番夠本!!

禁止訪問

大宅

我同你一樣, 未有bb前都好鍾意食架, 但有左之後驚d 魚生唔新鮮有菌, 成七個月都冇食過lu... 生完之後一定會去食番餐勁既!!

cindy723 寫道:
我未有 BB前間唔中都會食下三文魚刺身,但係有左之後老公就唔比食,佢話生冷野唔好食,我已經忍左口 7 個月喇,好慘!!生完之後我一定食番夠本!!
當你見到天上星星,可有想起哥哥...

大宅

我一個星期最少食兩次, 一次比老公知, 一次唔比

洋房

其實我都冇介口, 間唔中都食下架. 不過都係唔好食太多, 驚肚痛 :-(

首頁

尾頁

跳至