夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

c6係一個極度愚孝嘅人,我地每次鬧交都係因為佢阿爸阿媽,但無論件事係點,錯嘅一定係我,就算佢親耳聽到佢兩老話我,俾說話我聽,c6一概當聽唔到,如果佢唔在塲,事後我向佢投訴,佢就話我作大屈佢阿爸阿媽,甚至為咗幫佢地咒我不得好死. 佢兩老成日帶我個仔落街,我喺Cam見唔到屋企有人梗係緊張啲,叫工人姐姐如果佢地帶小朋友去街就打電話俾我話我知,c6知道后(當然係兩老話俾佢個仔知)居然鬧我話我挑戰佢地!兩老喺我屋企,咁啱我move個cam鏡頭睇下個仔,又話我挑戰佢地!我安排個仔去興趣班,又話我專登洗開個仔等佢阿爸阿媽見少咗個孫。講到錢,C6搵多我好多 ,但從冇俾家用我,我重要負責屋企任何洗費(除供樓,但層樓冇我名,工人嘅人工同阿仔學費)水電煤,買餸,日用品,阿仔書簿,興趣班,衫褲鞋襪咩都係我俾!但佢居然鬧我話我好俾錢我阿媽!我對呢個人已經心淡,但又唔想個仔喺單親家庭長大,我往後日子應該點過?

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

似乎你地有好多問題出現喎, 係咪應該坐低羅出黎慢慢講清楚呢?

男爵府

回覆:我點對佢一世?

wa! 完全接受唔到

男爵府

回覆:null

俾我一定吾會同佢一世囉。。佢都吾錫你既,錫既就吾會咁對你。你下次記低所有洗費或單據,俾你老公睇,等佢知道你經濟上的壓力。話就話吾想仔女單親長大,但如果繼續落去大家關係係變成點,可想以知。你試下同佢坐低傾下或俾時間佢,如果仲係關係惡劣,我諗你要好好為自己日後既路作安排

大宅

當初拍拖都係咁?

複式洋房

引用:似乎你地有好多問題出現喎,+係咪應該坐低羅

原帖由 zaza0427 於 13-07-24 發表
似乎你地有好多問題出現喎, 係咪應該坐低羅出黎慢慢講清楚呢?
我曾經叫過我c6嘅朋友來評理,當人地都話係佢唔啱時,c6就即刻轉換話題,事後重有一排唔搵呢個朋友!

大宅

係未之間出現左誤會呀,同佢拍拖時都係咁架 ??

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆 小BB09 的帖子

MUD佢個人咁樣嫁, 不過又唔好搵第三者來評道理, 始終清官難審家庭事.

複式洋房

引用:係未之間出現左誤會呀,同佢拍拖時都係咁架

原帖由 wing2303 於 13-07-24 發表
係未之間出現左誤會呀,同佢拍拖時都係咁架 ??
我諗冇誤會,只係拍拖時我唔知佢係愚孝得咁緊要,同咁大男人,佢(應該係佢呢家人)認為結咗婚就男家大哂,唔使再理娘家(之前已post過)

大宅

一你的問題是小事,襾老是疼愛小朋友,去街不要急而且工人跟.二家里費用要老公出,是男人責任.問題不是解了呵

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

既然佢咁大男人,你應該叫佢俾番家用你啦,咩都你出晒俾人聽到都唔好聽啦

既然你依家仲未想離婚,就要實際D叫佢俾錢你屋企咩都係錢,冇錢叫佢食自己

男爵府

不如咁,大家好好傾下。孝順一定係無錯既,既然佢咁愛父母,你作為佢太太應努力嘗試孝順他的父母,再慢慢同老公傾下你想點吖(我知開始時你覺得辛苦,但如果大家關係改善,咁夫妻關係自然好啦)

正用手機app,請勿點評,因為是看不到的。如要回覆請用引用,多謝合作!

複式洋房

引用:不如咁,大家好好傾下。孝順一定係無錯既,

原帖由 mankei416 於 13-07-24 發表
不如咁,大家好好傾下。孝順一定係無錯既,既然佢咁愛父母,你作為佢太太應努力嘗試孝順他的父母,再慢慢同 ...
我用自己錢孝順阿媽佢都要鬧,要我去孝順佢父母,我過唔到自己

chunsamyuen  妳同佢講, 妳有父母生出來,我都有父母生出來,妳比3千,我都要比3千自已父母  發表於 13-7-25 16:19

大宅

回覆 小BB09 的帖子

男人唔俾家用都得,你地婚前傾好左??

大宅

你地似乎好多問題咁喎, 你c6 同你拍拖時對佢父母都已經係咁?

子爵府

咁的男人

大宅

早走早着……遲走訓唔着

瑪瑙宮

佢只負責供樓? 您有無曾經同佢講過同佢分担家用呢? 如果一次都無講過, 佢會以為您攪得掂喎.

但緃觀佢其他野, 呢個男人係爭唔落囉.

複式洋房

咁好難行落去架喎! 真係要認認真真同你老公表達你不滿, 包括屋企人同家用問題, 睇下有無改善既辦法, 都叫盡左力.

大宅

你老公好唔得喎

竟然咒你不得好死

同埋我覺得我用我既錢俾我爸媽有咩問題

痴q線

首頁

尾頁

跳至