在職全職

跳至
[在職媽媽] 搵工搵到好攰

首頁

尾頁

別墅

做咗十幾年跟單,休息一排搵咗一個月工都未有消息,好少呢d空缺,仲要好多畢業生,真係搵到好攰好灰,香港既工種太少又有年齡歧視,都唔知點算

子爵府

睛靈勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:搵工搵到好攰

你上邊個網搵工?

爆愛車縫作

別墅

蜜棗 發表於 13-7-25 09:39
你上邊個網搵工?
jobsdb、careertimes、jobmarket啦,但啱既好少囉我d經驗又唔值錢,又唔可以做ftm

子爵府

你主要係搵咩position?

爆愛車縫作

伯爵府

2020勳章 好媽媽勳章

add oil !

男爵府

做開邊行?

別墅

蜜棗 發表於 13-7-25 10:03
你主要係搵咩position?
sales admin或coordinator,做咗咁多年有一定人工,而家出面d ad要求一兩年經驗,人工低好多

水晶宮

add oil

複式洋房

加油呀!我黎緊都會搵工,希望好快可以搵到工!

大宅

搵工係好辛苦的. 唔好灰心, 加油呀!

別墅

wyrzykowska 發表於 13-7-25 12:05
搵工係好辛苦的. 唔好灰心, 加油呀!
搵工、見工、等消息全部都好辛苦
多謝各位鼓勵,唯有努力

wcpcelia  add oil  發表於 13-7-25 14:05

男爵府

2020勳章 2019新春慶豚圓

回覆 hamsterhk 的帖子

i also look for job for long time before, almost 1 year
1 month is nothing

if you choose sales job its much quicker

別墅

sassyqueen 發表於 13-7-25 12:44
回覆 hamsterhk 的帖子

i also look for job for long time before, almost 1 year

其實之前都有做sales野但唔使孭數,而家都有d想轉做孭數,但壓力大好多驚攪唔掂

男爵府

hamsterhk 發表於 13-7-25 13:23
其實之前都有做sales野但唔使孭數,而家都有d想轉做孭數,但壓力大好多驚攪唔掂
...
run target is ok la, depends on mindset, but at least can have more money
if can meet target then meet, if not then quit...take it easy lor

別墅

sassyqueen 發表於 13-7-25 13:25
run target is ok la, depends on mindset, but at least can have more money
if can meet target then me ...
可惜sales executive都唔易搵,無o個行既知識,睇黎都係要休息下陪下b等到九月之後了

子爵府

你住邊?我公司要sales

爆愛車縫作

男爵府

hamsterhk 發表於 13-7-25 16:47
可惜sales executive都唔易搵,無o個行既知識,睇黎都係要休息下陪下b等到九月之後了 ...
sales really many jobs, no need know their knowledgeyou try more la
good luck

大宅

我都搵緊工,大家一起努力,不要灰心。{:1_1:}

男爵府

我荃灣區請人喎

子爵府

2020勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

揾工係辛苦過返工架,因為我經歷過,加油吧!

首頁

尾頁

跳至