單親天地

跳至

首頁
12345...56

尾頁

複式洋房

各位朋友仔 :
天氣開始轉涼,作為父母,又要開始為小孩子的秋冬衣物張羅,實教人頭痛.而我發現近日本討論區多了一些贈送 / 徵求孩子用品的TOPIC.本著守望相助及環保的精神.在此我特意增加了此頁.希望能有效地幫助有需要的人士. " 單親媽咪 " 乃親子王國所管轄之範圍,希望國民能遵守這裡的一些定義.

1) 所有贈送 / 徵求的用品都必須免費, 均不能作金錢交易.否則請到二手市場討論區.
2) 本討論區只提供一個範圍供各位提出要求 / 提供用品之處,本區並不會負上任何責任,所以在物件交收時雙方都請小心.
3) 本區不容許各界人仕在此作廣告宣傳.
4) 贈送 / 徵求物品雙方,都必須為事件負上責任.
5) 如發現有不雅/不恰當的要求,本人有權刪除其不雅/不恰當的要求.希望大家能體諒.
本人希望各位能發揮互助的精神,除了單親家庭,想必有些家庭都會受益.謝謝各位.
:-D 我的青春小鳥一去不復返 :-D

男爵府

好媽媽勳章

Re: 贈送 / 徵求孩子用品請進

我有一罐雀巢pb1奶粉900g(合3-8歲)只送給單親家庭,如合pm我約取(已送出)

男爵府

請問有無媽咪送出唔合身的小學blue無領校(留)合小一至小二.十分多謝你們!!!!! :-P

大宅

我有兩罐思敏兒2號奶粉400g既,
一張coupon, 一罐現貨, 想送比有需要既單親家庭,
請pm我

洋房

我有44條萬朝六個月以上試用裝,有興趣可pm我
我有兩個心肝小寶貝,樣貌像西瓜那樣甜 :-P

別墅

現有以下物品送出:

一對

禁止訪問

大宅

suilangmui

我有一個奶煲呀...係未"烚"奶瓶果D呀??
但係我果隻係用火煲水"烚"果D..唔係用電果隻..你岩唔岩呀?
我用左2個星期到架咋..好新淨的...岩用PM我呀~~你如果要揍BB唔得閒我可以送黎比你都得~~

大宅

suilangmui

你知道你果個bb係仔定女未呀??我睇下有咩可以比你呀..
奶煲果到我pm左你架啦..你有咩pm番我呀

男爵府

送出一件合一年級學生的深藍色校縷,請pm我,謝謝!
(這是一位好心媽咪之前送給我姐的囝囝,但顏色不同,現轉給合用的人,唔好意思,忘記好心媽咪的名....)

子爵府

我有一罐喜康素(飲了兩次) & 一罐WYETH媽媽奶粉 & 幾包奶粉SAMPLE送出, 因我死都唔肯飲奶!
有興趣PM我啦!
I support autism acceptance!

伯爵府

我有一張約七八新的網床, 如果有媽咪需要請pm我, 不過要在粉嶺自取!

複式洋房

現送出以下coupon給單親媽 咪:
1/憑卷到萬靈買雀巢助長BL奶粉一罐作$30使用~~~sold
2/憑卷到萬靈買美樂寶2,3奶粉一罐作$8使用 30.11.2003
3/憑卷到萬靈買安怡活力奶粉一罐作$10使用~~~~sold
4/憑卷到萬靈買雀巢兒童各款一罐作$10使用
5/萬朝3,sample6包~~~~sold

以上coupon到期日為31.12.2003

有興趣PM我,郵費自付

大宅

我有數隻90%新公仔, 包括兩隻聖誕熊(白色), 一隻跳跳虎及其朋友豬仔, 希望送比單親家庭的小朋友, 有興趣的pm我la!

大宅

送出COUPON:

<1>雀巢金裝助長奶粉$10 coupon,可於萬寧購買900克奶粉用, 到期日 31/12/2003
<2>雀巢嬰兒米粉$10 coupon 3張, 可於萬寧購買兩罐雀巢嬰兒米粉用, 到期日 31/12/2003
<3>amper Nappy or 雀巢嬰兒米粉$10 coupon 3張, 可於萬寧購買兩罐雀巢嬰兒米粉 or Pamper Nappy用, 到期日 30/11/2003
<4>Gerber嬰兒米粉$3 coupon3張,可於萬寧/Watsons/any chemist購買嬰兒米粉or baby food用, 到期日 31/12/2003

伯爵府

<送出床仔音樂轉轉玩具>

80%新, 不過杆的接合位有少許烈口, 有需要可pm我, thanks!

男爵府

畀面勳章

有以下現金券:

萬靈 (有效期至2003年12月31日):

1/雀巢嬰兒米粉2罐(任何味道)作$10使用
2/噓噓樂透氣棉柔紙尿片一包(不包括初生裝)作$4使用
(或各大藥房)
3/萬靈牌嬰兒產品$50, 即可作現金$5使用

Watsons, Mannings, 華潤 (有效期至2004年1月31日)

- 子母123或子母456 滿$50, 即可作$10使用(各間2張)

Toys "R"us (太古城, 銅鑼灣, 尖沙咀及青衣城店):
(有效期至2003年12月31日)

亨氏買一送一大優惠
(憑此券及有效會員證到指定Toys "R"us購買
1公升亨氏蘋果汁1樽即可免費多獲1公升亨氏蘋果汁1樽)

如有興趣就pm我la.

大宅

我帮朋友post嫁, 佢有一架2手chicco學行車, 免費的. 睇下你地有沒有興趣, 不過要自己取貸, north point, 近恆生銀行. 有興趣請pm我, 我都希望比d真係有需要的媽媽!

別墅

I have one pair of sandal & black shoes (Dr. Kong) which is 70% new size 23 or 24 (not sure). If anybody interest, pls pm me

公爵府

I have a 100% new Gerber training cup. Please pm me if interested.

首頁
12345...56

尾頁

跳至