2014年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好驚呀

小肥肥一族 我家有個 肥 爸爸, 又 有個 肥 媽媽,一定有個 肥 囝囝

男爵府

回覆:唐氏報告指數高

抽血驗99.9% 抽羊水100%,但有小產風險,點好?

小肥肥一族 我家有個 肥 爸爸, 又 有個 肥 媽媽,一定有個 肥 囝囝

大宅

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

我同你一樣,快D打去私家 book 絨毛 or T21啦

洋房

回覆 YuYung 的帖子

Oscar風險高可以選擇做中文大學(威院)做T21抽血...$8000如果頸皮較厚,中大未必會幫媽媽做
因為佢地話Tt21只做3pair染色體...其他染色體或結構性問題都係check唔到
要Check曬全部染色體就要做"診斷性檢查"
即係抽絨毛球或抽羊胎水
結果99%準確,不過有流產1%風險。

我剛抽完羊水,係有少少痛同不適
等待報告中。
各位媽媽一齊加油喲!

男爵府

引用:回覆+YuYung+的帖子Oscar風險高可以選擇做

原帖由 Karenyim 於 13-07-26 發表

Oscar風險高可以選擇做中文大學(威院)做T21抽血...$8000如果頸皮較厚,中大未必會幫媽 ...
你嚮邊間抽羊水呀?

別墅

我上星期都俾醫院CALL返去,OSCAR超級高危~
之後拿拿淋去左做NIFTY,結果無事~
十分明白等結果既個幾星期,真係度日如年~~~
樓主加油~~~

大宅

回覆:唐氏報告指數高

我兩星期前係廣華度頸皮,check到BB有0.437cm,加上高齡,醫院建議我check 絨毛。我同老公等唔切3個星期先出報告,所以加仟幾蚊要快速報告(兩至三日有消息),結果無事。

男爵府

引用:我同你一樣,快D打去私家+book+絨毛+or+T21

原帖由 ChristyS 於 13-07-26 發表
我同你一樣,快D打去私家 book 絨毛 or T21啦
你最後做左邊樣?

洋房

我係QEH抽羊水,昨天報告出左•冇事!暫時鬆一口氣

大宅

我做咗絨毛報告上個星期出左無事,一切正常!

男爵府

引用:回覆+YuYung+的帖子我係QEH抽羊水,昨天報

原帖由 Karenyim 於 13-07-28 發表

我係QEH抽羊水,昨天報告出左•冇事!暫時鬆一口氣
太好了,跟住落黎就開心養胎。

男爵府

引用:回覆+YuYung+的帖子我做咗絨毛報告上個星期

原帖由 ChristyS 於 13-08-18 發表

我做咗絨毛報告上個星期出左無事,一切正常!
恭喜呀!

大宅

Wish you all the best too!

首頁

尾頁

跳至