自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆 我愛Corina 的帖子

真的要找一間好的, 真的好難, 我都有好幾個朋友話介紹比我, 不過今次再問時, 佢地都是同你的情況差不多, 都是天台出問題OR漏水, 所以現在才努力再找緊囉...

禁止發言

回覆:現在要起3層420呎村屋幾錢

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

引用:420呎唔係丁屋,是舊屋重建嗎?起3層要補地

原帖由 維港 於 13-08-12 發表
420呎唔係丁屋,是舊屋重建嗎?起3層要補地價!
唔洗呀,申請到舊屋重建就可以,同埋應該係私家地already..

禁止發言

引用:Quote:原帖由+維港+於+13-08-12+發表420呎

珍珠宮

引用:420呎唔係丁屋,是舊屋重建嗎?起3層要補地

原帖由 維港 於 13-08-12 發表
420呎唔係丁屋,是舊屋重建嗎?起3層要補地價!
睇下咩契,有d要補,有d唔洗。

禁止訪問

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

男爵府

回覆 tedghost 的帖子

不過落後D, 交通都有D遠. 只是勝在是自己的, 我現在返工一程都要21蚊,仲要個半鐘. 除了遠, 其他都OK.

禁止訪問

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

男爵府

回覆 tedghost 的帖子

是吖,因為要再轉小巴入村個d,元朗去九龍灣本身都一個鐘多d,再駁車及等車都差不多了。

禁止訪問

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

引用:好羡慕圍村人可自己起屋

原帖由 tedghost 於 13-09-08 發表
好羡慕圍村人可自己起屋
唔洗羨慕,我地原村果間遠到唔去住

另一間交通方便都係買返黎,有錢就得

瑪瑙宮

引用:好辛苦,但我估圍村人慣左

原帖由 tedghost 於 13-09-10 發表
好辛苦,但我估圍村人慣左
可能唔洗做,又或者有車先方便

大宅

回覆 我愛Corina 的帖子

我想請教下, 如果唔係圍村人冇丁權, 係唔係就唔可以起屋架啦? 定係買到地都有辦法合法起屋?

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:現在要起3層420呎村屋幾錢

幾年前聽過60萬一層700呎

禁止訪問

引用:96年,+政府地,+有丁,+700呎1棟三層,+150萬(

禁止訪問

引用:Quote:我愛Corina+發表於+13-7-27+00:15+睇

禁止訪問

引用:好辛苦,但我估圍村人慣左

大宅

回覆:awah112 的帖子

如果成條村冇晒地政府會批地比條村但好似要等好耐

男爵府

回覆:現在要起3層420呎村屋幾錢??

早幾年,我地將700尺3層重新拆除再重建,大約百幾萬,未計濕星野

男爵府

引用:早幾年,我地將700尺3層重新拆除再重建,大

原帖由 yanpig0621 於 13-09-10 發表
早幾年,我地將700尺3層重新拆除再重建,大約百幾萬,未計濕星野

...
係兩層

首頁

尾頁

跳至