母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

冰奶用完了...點好

我D 冰奶就黎用完,雖然仔仔已經9個月,會食2餐粥。
我宜家早晚pump 各一次。共pump 到12oz (好彩時)。
已宜家食量,唔夠佢2餐,所以宜家D冰奶可以話係有出冇入

我唸係唔係D冰奶用完就係開始要補奶粉(我99望左好耐 :evil: ).
定係我宜家開始pump 番密D好。如果我宜家開始半夜pump返,唔知有冇用?我返工已經冇再pump....亦好難再係公司pump

自從個pump壞左之後,好多時都用手jit. 雖然都ok, 不過tired D ,隻手又開始痛。(其實買左第2個,but 好似用得唔係咁好,同一個model, 定係我開始冇奶?)

我宜家15/16,應該再盡下力,定係點好?

大宅

Re: 冰奶用完了...點好

幾時停止? 自己要有一個目標吧. 我個b六個月時, 我都面對過呢個情況, 泵奶次數少左, 但又想繼續... 所以最後選擇泵番密d, 向公司午飯及臨收工, 加在家半夜泵, 大約兩星期後你會見番雪柜有stock 了.

其實, 你上得黎問, 即係仲有意思繼續, 所以努力泵吧, 人奶媽唔懶得.

大宅

好.....等我再試下,希望成功啦!

男爵府

加油!

等待驗證會員

我哋支持你

大宅

又有問題啦!!

我仔仔好夜先訓(12:00後), 咁我會係佢訓左之後pump 奶(其實係jit 先岩). 咁我半夜重駛唔駛起身pump /jit 奶?
BB宜家會半夜/臨天光醒一次(不定時& 不定期),我會埋身餵佢,其實我feel 到自己冇乜奶,咁我應該點做?

我宜家朝早最多有3oz ,放工最多得8oz,已經係公司多奶茶當水飲。重有乜其他辦法???

teresa1208

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊