母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

pump奶&奶pump~~

又問^_^"
我pump時呢,每邊只可以pump幾mins就會無奶出,但等一陣maybe around 3-5 mins就會又有奶,但可能得1-2mins噴奶反應,之後就係滴滴滴...咁我其實應該不停pump嗎?我咁斷斷續續1hr先得1安咋~ :-( :-( :-( :-( :-(
定係應該唔好同,唔好rest5 mins連呢5mins都pump埋佢呢?@@

我e家用緊medela mini同avent手pump~2邊出奶差不多,用完mini用手pump可以出多少少少少...我2個一齊用要每次2個一齊洗好似好麻煩=o=有無好d既辦法?@@因為我懶~如果想pump密d下下洗同steam我又驚會影響個pump~會唔會架?@@

另外想問d浸奶pump &樽既消毒片邊度有得賣呢?@@

唔該晒^_^"
可惡呀!!憎死bk!!!!

大宅

Re: pump奶&奶pump~~

你bb幾大?你一次泵成個鍾,乳頭好傷下 其實你如只是坐月,不要攪甘多,比密些好過,可多些時間休息下重好。
我泵奶最多30分鐘就會收工,唔知其他奶媽係咪

大宅

viola_siuba

pls check pm

大宅

我個b仲有2日2個月lor~
我趁佢訓個時先pump~我指係每次pump的情況~因為每次得咁少所以想密d增加奶量丫麻~個b仔都成2個月我都得咁少 -_-"好在我又唔覺得好傷者:p...休息我so far都夠又唔會覺得好累~1個鐘其實斷斷續續加埋都係半個鐘到9個字者~:p正如我之講我pump下會停下咁丫麻~:p

大宅

thanks ah^o^/////
我會努力d~希望可以擺脫奶粉hahaaa~~

其實我想同你講耐d~不過仔響度嘈緊:p~~

我埋身餵時呢,個b有時啜到發脾4,係響度狂喊唔肯再啜,that's y我補奶粉lor~~
咁補左奶粉之後佢訓得耐d我就會pump~

andie_chow 寫道:
viola_siuba

pls check pm

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊