跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 07年報左邊間N1?

咁半日呢

複式洋房

而家俾緊2180囉, 但N1唔記得有冇半日喎

大宅

billie@@ 寫道:
而家俾緊2180囉, 但N1唔記得有冇半日喎

咁貴唔貴呀,我唔知哦

複式洋房

價錢呢d野, 都係睇個人負擔, 但都應該叫中上價錢掛!

大宅

元朗珈琳係安寧路,大橋街市後面附近,我都係聽人講話佢唔錯先同bb報定,但而家話同西菁街果間珈琳合併(因西菁街果間租約到期,而安寧路則是自置物業),唔知到時會唔會逼得滯呢
我想問吓間野個地址係邊架? 我老公又話珈琳好, 但我大個女又讀緊天水圍英藝, 唔知個妹妹出年10月先夠兩歲唔知邊度好

大宅

Edvychan 寫道:
元朗珈琳係安寧路,大橋街市後面附近,我都係聽人講話佢唔錯先同bb報定,但而家話同西菁街果間珈琳合併(因西菁街果間租約到期,而安寧路則是自置物業),唔知到時會唔會逼得滯呢 [quote]
我想問吓間野個地址係邊架? 我老公又話珈琳好, 但我大個女又讀緊天水圍英藝, 唔知個妹妹出年10月先夠兩歲唔知邊度好
[/quote]

所以咪轉私立呀

大宅

我尋日都報埋元朗英藝lu,等到時邊間有上午班就讀邊間law, so far我都覺得英藝環境唔錯,唔知師資同教學質素如何?

子爵府

蕃薯楹 寫道:
所以咪轉私立呀

轉私立定非牟利呀...??

子爵府

我尋日都報埋元朗英藝lu,等到時邊間有上午班就讀邊間law, so far我都覺得英藝環境唔錯,唔知師資同教學質素如何?

你報左英藝仲有邊間呀~???我就唔諗住報英藝,因為我覺得好似好細間....唔夠大,不過佢又唔係好多學生,都ok o既.....
但老公話唔洗讀咁貴.....佢話至緊要睇仔仔本身wor...唔係讀幾好o既學校都冇用....
我e+諗住報3間,1.周宋主愛,2.鄰舍輔導會,3.珈琳,睇下邊間收就讀邊間~~我諗住俾仔仔讀全日~~

大宅

惠惠:

我幫bb報咗周宋主愛(全日),啟思,珈琳同英藝,應該唔會揀周宋主愛,因為我想bb讀半日,唔洗太長時間,因為之前去參觀過,都幾鍾意d間學校,所以都報定先,不過佢地n1好似得1班2x個位,有d bb幾個月就會去報定名,所以都幾難入,另外果3間,睇吓邊間有上午班收佢,就讀邊間law,因為我真係唔想bb讀下午班。
~惠惠~ 寫道:
[quote]

你報左英藝仲有邊間呀~???我就唔諗住報英藝,因為我覺得好似好細間....唔夠大,不過佢又唔係好多學生,都ok o既.....
但老公話唔洗讀咁貴.....佢話至緊要睇仔仔本身wor...唔係讀幾好o既學校都冇用....
我e+諗住報3間,1.周宋主愛,2.鄰舍輔導會,3.珈琳,睇下邊間收就讀邊間~~我諗住俾仔仔讀全日~~ [/quote]

大宅

~惠惠~ 寫道:
[quote]
蕃薯楹 寫道:
所以咪轉私立呀

轉私立定非牟利呀...?? [/quote]

佢就係由私立轉非牟利

洋房

Hi edvychan
我都同你一樣,唔想個仔讀全日.
因為次中都係細個.一來又有人幫手湊
但元朗區N1 半日真係好少LAW
現在都好煩惱,唔知揀邊間好.

子爵府

惠惠:

我幫bb報咗周宋主愛(全日),啟思,珈琳同英藝,應該唔會揀周宋主愛,因為我想bb讀半日,唔洗太長時間,因為之前去參觀過,都幾鍾意d間學校,所以都報定先,不過佢地n1好似得1班2x個位,有d bb幾個月就會去報定名,所以都幾難入,另外果3間,睇吓邊間有上午班收佢,就讀邊間law,因為我真係唔想bb讀下午班。

咁快報左喇~~我今日同仔仔影左証件相...聽日先交表去....我就想俾仔仔返全日,聽你咁講...周宋主愛係咪好小機會.... 我仲諗住佢咁大間,實有位tim......... :lol:

複式洋房

any mama and papa 's BB did apply N1 in kowloon tong ah??

大宅

惠惠:

咁你要快要交表,都要試吓o既,因為佢果度真係幾好o家。
~惠惠~ 寫道:
[quote]
惠惠:

咁快報左喇~~我今日同仔仔影左証件相...聽日先交表去....我就想俾仔仔返全日,聽你咁講...周宋主愛係咪好小機會.... 我仲諗住佢咁大間,實有位tim......... :lol: [/quote]

大宅

evacheong,

係呀,真係好苦腦,唔想揀錯又心大心細,其實間間都有人話好,好難話邊間最好,可以帶bb去睇吓,睇吓佢最鍾意邊間d環境law,不過,都要等佢地真係話收我地先再算lu
evacheong 寫道:
Hi edvychan
我都同你一樣,唔想個仔讀全日.
因為次中都係細個.一來又有人幫手湊
但元朗區N1 半日真係好少LAW
現在都好煩惱,唔知揀邊間好.

子爵府

惠惠:

我今日交左表喇,我想問佢大約幾時會約我in架~??因為今日in左珈琳,佢即刻收左我仔仔...全日班,但要俾$600留位費.....我未俾,佢話要18號前俾....但我想in埋周宋主愛同鄰舍輔導會先....如果趕唔切就要俾左$600留位費先喇....... :lol:
我貪周宋主愛有戶外校舍,唔洗成日困係室內~~ 鄰舍輔導會都好似幾好~~ :lol:

大宅

hi cacatam,

mud你想比bb出九龍塘讀書咩,咁細個,好似唔係咁放心咁喎,不過如果你想入名校,咁就無辦法la
cacatam 寫道:
any mama and papa 's BB did apply N1 in kowloon tong ah??

大宅

惠惠:

咁我又唔知喎,你交表果時無問吓佢地咩?我有d表格係寄過去o既,so far個多星期,都未收到佢地通知,但珈琳同英藝就親身去交表,佢地話等bb歲半左右先嚟約時間interview喎,即係出年2,3月到la, 到時都唔知仲有無位lu
~惠惠~ 寫道:
[quote]
惠惠:

我今日交左表喇,我想問佢大約幾時會約我in架~??因為今日in左珈琳,佢即刻收左我仔仔...全日班,但要俾$600留位費.....我未俾,佢話要18號前俾....但我想in埋周宋主愛同鄰舍輔導會先....如果趕唔切就要俾左$600留位費先喇....... :lol:
我貪周宋主愛有戶外校舍,唔洗成日困係室內~~ 鄰舍輔導會都好似幾好~~ :lol: [/quote]

子爵府

惠惠:

咁我又唔知喎,你交表果時無問吓佢地咩?我有d表格係寄過去o既,so far個多星期,都未收到佢地通知,但珈琳同英藝就親身去交表,佢地話等bb歲半左右先嚟約時間interview喎,即係出年2,3月到la, 到時都唔知仲有無位lu

我有問呀~~佢話等通知,唔清楚wor...
點解我珈琳可以即刻in,佢仲即刻收左wor...我bb同你bb應該一樣大架,你bb係咪0509架~??

首頁

尾頁

跳至