跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 07年報左邊間N1?

惠惠:

係呀,我bb都係0509,佢話要等bb大d先o既,我果日無帶bb去,係我自己去報名先,咁我想問你,佢地要求bb做咗d mud嘢呀?我bb又未識叫人,又未行得好穩,咁in d mud呢?? 如果係咁,我要打電話去問吓先?
~惠惠~ 寫道:
[quote]
Edvychan 寫道:
惠惠:

咁我又唔知喎,你交表果時無問吓佢地咩?我有d表格係寄過去o既,so far個多星期,都未收到佢地通知,但珈琳同英藝就親身去交表,佢地話等bb歲半左右先嚟約時間interview喎,即係出年2,3月到la, 到時都唔知仲有無位lu

我有問呀~~佢話等通知,唔清楚wor...
點解我珈琳可以即刻in,佢仲即刻收左wor...我bb同你bb應該一樣大架,你bb係咪0509架~?? [/quote]

子爵府

惠惠:

係呀,我bb都係0509,佢話要等bb大d先o既,我果日無帶bb去,係我自己去報名先,咁我想問你,佢地要求bb做咗d mud嘢呀?我bb又未識叫人,又未行得好穩,咁in d mud呢?? 如果係咁,我要打電話去問吓先?

我bb都唔識叫人呀....做d好簡單o既野....首先俾d玩具仔仔玩....佢話睇到佢d手指已經好靈活,比同年齡o既bb叻..之後問佢媽咪呢~~我仔就望下我,之後叫佢指媽咪,佢就掛住玩車仔,唔指....之後再問佢邊個係媽咪,我bb又望下我,之後叫佢俾手上o既車車俾媽咪,佢就俾左我,之後先生話"俾我喇"佢就俾先生....好似係咁上下喇~~

不過我仔行得好穩架喇,就黎識跑~~

大宅

惠惠:

咁你bb都好乖好合作呀,我bb有時叫佢比嘢人,佢特登pat開唔比,問佢邊個媽媽,佢都唔肯指,雖然佢知道邊個係媽媽,又未行得穩,咁去到in咪好失禮,點算好,遲in又驚無位,不過比老師見到佢咁渣,咪一樣有可能唔收佢 :-(
~惠惠~ 寫道:
[quote]
惠惠:

我bb都唔識叫人呀....做d好簡單o既野....首先俾d玩具仔仔玩....佢話睇到佢d手指已經好靈活,比同年齡o既bb叻..之後問佢媽咪呢~~我仔就望下我,之後叫佢指媽咪,佢就掛住玩車仔,唔指....之後再問佢邊個係媽咪,我bb又望下我,之後叫佢俾手上o既車車俾媽咪,佢就俾左我,之後先生話"俾我喇"佢就俾先生....好似係咁上下喇~~

不過我仔行得好穩架喇,就黎識跑~~ [/quote]

子爵府

惠惠:

咁你bb都好乖好合作呀,我bb有時叫佢比嘢人,佢特登pat開唔比,問佢邊個媽媽,佢都唔肯指,雖然佢知道邊個係媽媽,又未行得穩,咁去到in咪好失禮,點算好,遲in又驚無位,不過比老師見到佢咁渣,咪一樣有可能唔收佢 :-(

我仔都冇指我呀~~淨係望下我渣~~ 佢平時我叫佢俾咩我,佢都肯架...
不過唔洗驚o既.....可能到時又考佢第2d野呢...可能我報全日班,所以先可以即刻in,因為好似多數人都報上午班~~如果你都報全日,我地仔仔咪做同學仔~~
係呢....咁你in左周宋主愛同英藝未呀~??

子爵府

今日鄰舍輔導會打左黎約仔仔15號去in....in完再返黎報告俾大家知啦~~

大宅

想問如果到時唔讀,$600留位費有無得攞番架??

大宅

惠惠:

未呀,我bb而家一間都未in,間間都話要等佢大小小先去in,好驚到時間間都無哂位lu...
~惠惠~ 寫道:
[quote]
惠惠:

我仔都冇指我呀~~淨係望下我渣~~ 佢平時我叫佢俾咩我,佢都肯架...
不過唔洗驚o既.....可能到時又考佢第2d野呢...可能我報全日班,所以先可以即刻in,因為好似多數人都報上午班~~如果你都報全日,我地仔仔咪做同學仔~~
係呢....咁你in左周宋主愛同英藝未呀~??[/quote]

子爵府

winsie 寫道:
想問如果到時唔讀,$600留位費有無得攞番架??

冇得攞返架~~

子爵府

惠惠:

未呀,我bb而家一間都未in,間間都話要等佢大小小先去in,好驚到時間間都無哂位lu...

鄰舍都收左我仔仔呀,叫我星期六去注'察',又要俾半個月學費做留位費....珈琳個$600我冇交呀,過左喇,佢叫我18號前交.... :cry: 我e+都未決定讀邊間,bk有媽咪話鄰舍,男女同一間廁所,不過男女會分批入....我本身決定左鄰舍,所以珈琳冇交留位費,但男女同廁又攪到我有小小覺得唔好....e+好煩呀~ :-( :-(

大宅

惠惠:

鄰舍係邊o家?如果男女共用廁所,好似唔係幾好播,係咪代表佢d設施唔夠呢?我參觀英藝時,佢地都show d男仔女仔廁所比我睇,男仔果d有尿dull o家喎,係比d大d的學生用o既,女仔入去好似怪怪地咁
~惠惠~ 寫道:
[quote]
惠惠:

鄰舍都收左我仔仔呀,叫我星期六去注'察',又要俾半個月學費做留位費....珈琳個$600我冇交呀,過左喇,佢叫我18號前交.... :cry: 我e+都未決定讀邊間,bk有媽咪話鄰舍,男女同一間廁所,不過男女會分批入....我本身決定左鄰舍,所以珈琳冇交留位費,但男女同廁又攪到我有小小覺得唔好....e+好煩呀~ :-( :-( [/quote]

子爵府

惠惠:

鄰舍係邊o家?如果男女共用廁所,好似唔係幾好播,係咪代表佢d設施唔夠呢?我參觀英藝時,佢地都show d男仔女仔廁所比我睇,男仔果d有尿dull o家喎,係比d大d的學生用o既,女仔入去好似怪怪地咁

鄰舍係合yick街市間華潤樓上~咪代表佢d設施唔夠呢??<<我都唔知呀,bk d媽咪話,係n1先一齊去,到k1之後就會分開wor~~應該係一邊男,一邊女咁,分批入~~我聽日就要去注'察'喇~~老公話n1俾佢讀住先,到k1多d選擇,如果覺得唔好先轉wor.......

大宅

惠惠:

MERRY CHRISTMAS & HAPPY NEW YEAR,咁又係,我都知有其他媽咪都係諗住N1入咗先,唔好等K1再轉

洋房

Hi edvychan
唉...呢排唔知MSN攪乜東東,連線唔到
我同囝囝今日報左珈琳.老公同我都參觀左都OK LA
我個囝都好鍾意個到.入到課室周圍攪攪鎮,又唔想走
原來留位費加左$600.00再比多$20.00報名費
我問老師幾時再INTERVIEW.佢話IN左啦.
可能N1問題,佢又唔係單對單.只係叫佢叫爸爸,媽咪就OK
非常之簡單........

大宅

hi evacheong,

咁又幾簡單喎,但係如果比我bb,佢都未識講嘢,咁即係唔ok la,唉,都係要等佢大d先in得
evacheong 寫道:
Hi edvychan
唉...呢排唔知MSN攪乜東東,連線唔到
我同囝囝今日報左珈琳.老公同我都參觀左都OK LA
我個囝都好鍾意個到.入到課室周圍攪攪鎮,又唔想走
原來留位費加左$600.00再比多$20.00報名費
我問老師幾時再INTERVIEW.佢話IN左啦.
可能N1問題,佢又唔係單對單.只係叫佢叫爸爸,媽咪就OK
非常之簡單........

子爵府

咁又幾簡單喎,但係如果比我bb,佢都未識講嘢,咁即係唔ok la,唉,都係要等佢大d先in得

hi~~講d野你知,我都交左留位費去珈琳喇,因為個日鄰舍要9點去到,我9點先起身,都趕唔切,之後我就去左珈琳交喇,因為唔想再煩邊間喇~~~

我仔in個時都係14個月,佢都係咩都唔識講架~~其實你同老師講話佢未識講野,佢都會俾你in架,如果你仔仔2歲都唔係好識講野,咪有排等,因為我仔e+都只識答"係"同"好"~~人地話快識行就遲講野架,佢一歲前一星期識行,都算快...同埋男人識講野慢d~~

大宅

惠惠:

咁呀,我好唔好都而家帶佢去睇睇呢,因為上次我自己去報名,無帶bb去,如果而家再帶bb去,唔知佢比唔比我in呢,我bb而家都15個月la,我諗我都會試吓
~惠惠~ 寫道:
[quote]

hi~~講d野你知,我都交左留位費去珈琳喇,因為個日鄰舍要9點去到,我9點先起身,都趕唔切,之後我就去左珈琳交喇,因為唔想再煩邊間喇~~~

我仔in個時都係14個月,佢都係咩都唔識講架~~其實你同老師講話佢未識講野,佢都會俾你in架,如果你仔仔2歲都唔係好識講野,咪有排等,因為我仔e+都只識答"係"同"好"~~人地話快識行就遲講野架,佢一歲前一星期識行,都算快...同埋男人識講野慢d~~ [/quote]

男爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

請問報周宋主愛需要咩文件?
不是每段愛情都會有美好的結果;
但一段關係如果缺少了愛與包容;
就注定會失敗。

「人生若只如初見,何事秋風悲畫扇?」納蘭性德《木蘭花令 · 擬古決絕詞》

大宅

hi sherryyeung,

報周宋主愛,要填申請表,加埋父母身份證副本,bb出世紙正副本,bb針卡正副本,bb相,不過未夠歲半d bb,好似唔洗要針咭同相,再加2-3個回郵信箱,數量唔係記得咁清楚
sherryyeung 寫道:
請問報周宋主愛需要咩文件?

男爵府

請問我bb19個月啦, 但未打齊針, 咁係咪要等到打齊針先copy 針咭比學校架? 因為我12月時已遞表報名, 但未交齊文件, 學校是否要等到齊文件才約我地去interview呢?

大宅

咁又唔知喎,學校應該同你聯絡吓o架,不過你最好打電話去問吓la,如果真係想入,要快手d la
yu-ma 寫道:
請問我bb19個月啦, 但未打齊針, 咁係咪要等到打齊針先copy 針咭比學校架? 因為我12月時已遞表報名, 但未交齊文件, 學校是否要等到齊文件才約我地去interview呢?

首頁

尾頁

跳至