跳至

首頁

尾頁

民房

有無會在St. Paul生BB既媽媽呀?

好驚到時會full咗,希望唔會啦!
我12月5日預產期呀! :lol:

大宅

Re: 有無會在St. Paul生BB既媽媽呀?

我都係打算係ST.PAUL到生, 我預產期係12月14日, 我都好驚會FULL, 到時你生完可否交流一下呀?

民房

No Problem 啦!到時話你知..不過都係3/2日,所以日日情況都唔同.我係第一胎,而家放緊假,開始有d緊張,唔知會點呢...希望唔好咁辛苦啦...

大宅

放心啦! 應該唔會好辛苦的, 我今胎已是第三胎了, 之前兩胎都係st.paul生的, 我覺得幾好, 但最怕無床位囉!

民房

:wink: 多謝你安慰,我會努力既!

複式洋房

我都係st Paul生,但係無咁快要二月頭,有新消息可唔可以報料比我知呀!thanks.

男爵府

我個C+在st paul掛牌, 不過上次問佢, 佢話如開刀book左手術室就會有床位, 但如果順產就唔一定有床位。所以我打算去東區生啦, 因為唔full, 一定有床位~~

大宅

我原先都想去st paul, 不過去睇完後, 好驚好多大陸人, 好嘈.

民房

係好多大陸人!但醫院有分番香港產婦房和大陸產婦房.即會留一定床位俾香港人,唔會俾大陸產婦住.但如香港產婦房床位full咗,咁就要同大陸產婦一齊住喇.再full,就完全冇位喇...我醫生在st paul和餋和掛牌,st paul對我來講location方便d,所以係1st choice.希望有位啦...就生喇... :mrgreen:

大宅

希望醫院真係會為我哋依d香港產婦著想一下啦! 我都已經唔係咁介意要同大陸人一間房喇, 但最怕連收都唔收呀.

民房

尋日醫生話入飬和生而家要先登記先會有位,咁即係冇的唸啦...

大宅

係呀! 我早前都知養和順產都要book,但姑娘話如果你第二選擇先係養和就唔會幫我們book. 而st.paul順產就無得book, 要睇好唔好彩了.

大宅

各位準備在港島區私家醫院生的媽咪,

請問知唔知在港安順產生bb要大約多少錢出院呀? 我聽朋友講順產都要成40000幾呀! 唔知是否正確呢?

民房

今朝個肚好似開始painpain吓,而家約20min一次...可能就生喇..好緊張...唔知係唔係呢...但又未見紅和穿水...

大宅

dianeng

如果有頻率地痛, 就應該差不多了, 小心留意下就好入院喇!

民房

唔係好sure點先叫做ready入院....再等等先..
不過我都準備好哂啦...

大宅

你有無先打去st.paul問下有無位先呀? 如果陣痛越來越頻密就要入院, 如果穿水就更加要立即入院喇.

大宅

dianeng

你係咪已經入咗醫院喇? 祝你順順利利生個得意的bb呀!

民房

baby born on 28th Nov night!! Took me 2.5 for the whole process arh! It's fast!!

There're many beds in St. Paul, for 3-people or 2-people rooms, so don't need to worry!!!

But also many China women there.............. :tongue:

大宅

dianeng,

我好掛住你呀! 你好叻呀咁快就生到, 我想問你現在st.paul是否改了3日2夜呀? 費用都貴了好多! 好多謝你的報料, 聽到有好多床位都無咁驚! 我諗我都係今個星期會生了.

首頁

尾頁

跳至