跳至
[2006年] 517bb

首頁
12345...7

尾頁

複式洋房

517bb

517bb既媽媽你地好...
請問你地小b進展成點呀!?
我b女出世時2.775kg...update至21/11....7.4kg...
食緊心美力就快轉2號喇...
食得4-5餐6oz度...
1餐糊仔...約3-4oz奶or果蓉開...

你地bb出左牙仔未呀...
女女一隻牙仔都未見呀...

大宅

Re: 517bb

rainbowsuetyi,

我個恩恩出世就有3.3kg,成兩個幾月無去健康院,自從9月去做發展監察後,健康院約左出年1月中先去,所以我都唔知我個b有幾重同幾高.我自己o係屋企同bb磅,應該有7.5-8kg.
恩恩而家都係食5餐奶,大約5-7oz,另外都有俾糊仔bb食,有時1餐,有時2餐,不過每次都係1/4磅,好少咋,佢淨係食蘋果糊,其他糊乜都唔食.
恩恩而家食緊A+,未諗住轉2號,希望佢可以食到1歲啦,到時就會轉明治大仔.
至於牙仔,已經見到有一點牙喇!
佢而家坐得好穩喇,鍾意企下練腳力.
[img align=right]http://www.youngnutrition.net/member/tickers/46558/ticker4.png[/img]

複式洋房

mingcatbb..
可能因為佢計bb34週半出世掛...
今日先去完..下次就1月28...
榆榆唔識坐..練腳力就好鐘2...
因為我好late先去做檢查...
都唔知bb個日子差幾遠...

大宅

hello rainbowsuetyi & mingcatbb,

我個柏弦仔都係 517 bb,佢依家有9.17kg (剛剛上星期六去左健康院)係大碼bb
佢都係1日5 meals, 每餐6-7oz 奶,1日1次糊仔
不過佢重未有牙仔,但係口水就好驚人,同埋佢坐得唔係好穩鎮,有時會個人摺住.

大宅

rainbowsuetyi,
你個b雖然係早產b,但發展都幾好丫,磅數都唔錯呀!俾心機呀!

bplam,
你個仔仔好厲害呀,有成20磅.你個b食邊隻奶粉ga?我都好鍾意bb肥ga,越肥越得意.
[img align=right]http://www.youngnutrition.net/member/tickers/46558/ticker4.png[/img]

禁止訪問

大宅

彤彤17磅,中碼bb.1日5餐4-5oz 奶+1次糊仔/粥仔.

同柏弦一様"未有牙仔,但係口水就好驚人,同埋佢坐得唔係好穩鎮,有時會個人摺住"

大宅

白合花,

放心啦!今次打肝炎針,唔會發燒.

彤彤係打完針頭兩日胃口差D.

大宅

mingcatbb,

佢由出世到依家都係食森永,唔錯家,ngng都幾好,你可以到9個月試佢係大仔奶粉.

大宅

白合花,
我個恩恩呢排飲奶都差o左,又成日嘔奶,有時飲3oz就唔飲,禽日就嘔晒兩次飲完5oz o既奶,無晒佢符,呢個星期餐餐都要餵半個鐘以上.
恩恩未打6個月針呀,因為佢淥親未好番晒,我諗住佢7個月先帶佢打,佢打2,4個月5合1針時都有發燒,我都擔心佢打呢枝針會發燒.

bplam,
原來你個b飲森永,飲都真係唔錯喎!我都想恩恩肥d呀!

複式洋房

b女尋日打左6個月果支...
係肝炎...冇反應...
今日冇發燒...
不過覺得佢有d熱熱地...
同埋佢好支力咁...

大宅

all,

你地有無有人打左肺炎鏈球茵針,我想7個月同6個月果支肺炎一齊打.唔知會唔會發燒呢?我有個friend個女打完皮膚敏感.

大宅

bplam,
我下個月都會帶BB打呢兩枝針.
我有個朋友個仔打完呢兩支針,都有發燒.
我諗要睇番個bb o既反應.

複式洋房

恆恆出世時3.43kg,今日去左健康院打針,而家9.44kg長70.5cm
食緊A+,1日4餐6-7oz,1餐粥/糊仔,食得小半碗咋
都係"未有牙仔,但係口水就好驚人,同埋佢坐得唔係好穩鎮,有時會個人摺住"
http://tung-hang.blogspot.com/

大宅

彤彤唔鐘意食粥仔,次次食幾啖就唔肯再食 反而米糊食好多

ALDA,
健康院有幫bb度長?
6個月呢次冇幫bb磅重、度長.我問姑娘佢話唔使 :tongue:後來我話想知bb幾重,先肯幫我磅!

禁止訪問

禁止訪問

大宅

白合花 ,

又係喎!遲d唔知會唔會每一日都有個topics.

最近呢兩日天氣好差,忽冷忽熱,大家小心bb冷親.

大宅

ALDA ,

嘩!恆恆好厲害呀,重重過我個柏弦仔.

大宅

abcakk,

彤彤d新相好得意喎!你地今個星期六個bbq重係咪如期舉行呀.如果係,記住影多d靚相俾我地睇啦.

首頁
12345...7

尾頁

跳至