跳至

首頁
12345...20

尾頁

大宅

Re: 請問有無人小時候在沙角村長大呀!

Hi Maipo,

I graduated F.5 in 1991. How about you?

男爵府

me in 1990

3.91kgs - 出世

大宅

Maipo,

I may have seen you before, but I don't know anyone other than my grade.

Have you gone back to PLHKS to visit the teachers?

男爵府

Hi PoohPoohMaMa,

My husband is my form 4 classmate,
So what's your name?

男爵府

Yokongi 寫道:
hi,各位媽咪
我在80年已經在沙角村銀鷗樓住啦,89年就嫁左去英國生活,不過我媽咪和daddy還在銀鷗樓住的,但今年3月尾我daddy過世了,當時我都有返香港架,還在媽咪家裡住左兩個星期添,不過今個月我媽咪搬左去金鶯樓住啦,因銀鷗樓間是大單位,現在只得我媽咪一個人住,所以搬去細單位住!係呢,我地都係沙角村友,唔知我地有無擦身而過呢 我上次返去見基覺門口好新喎,點解要拆呀,拆左起咩野呀

我都有同學住銀鷗樓及金鶯樓呀!
你都係讀基覺小學呀?

大宅

可口可樂,
我80年才搬去銀鷗樓住,當時我已經讀緊中一啦 所以無在基覺小學讀過呀!我唸我大過你好多了,我都有個14歲女啦,你個bb還咁細 係呢,你個bb幾多個月大呀!你媽咪daddy是否還在沙角村住呀

男爵府

Yokongi 寫道:
可口可樂,
我80年才搬去銀鷗樓住,當時我已經讀緊中一啦 所以無在基覺小學讀過呀!我唸我大過你好多了,我都有個14歲女啦,你個bb還咁細 係呢,你個bb幾多個月大呀!你媽咪daddy是否還在沙角村住呀

這個BB不是我的,是我家姐的BB,我自已有一個小朋友現在讀小二,我小時搬入沙角村時、我好像得5歲、到我讀到中二時搬了去新翠村住、我自已就住觀塘區。
所以我所有童年的事都在沙角村度過!
你就好啦,個女14歲,我個仔得8歲、我要看管仔仔、無得去做野、你有無做野呀?

大宅

可口可樂,
哦!你家姐個仔還細過你個仔喎!我大肚之後就做了全職媽咪啦,現在個女咁大我都要睇住佢架,又要接送她呢,你個仔讀緊幾年班呀,我個女讀緊中三,咁你無做野平時都好得閒喎,我就多數上網

子爵府

Yokongi,
基覺唔係拆,係因為收唔夠小一學生,所以要「結束」啦。雖然剛剛擴建,但都改變唔到命運了。
我幾年前返過去,因為我仲有同我六年級班主任聯絡。記得細個時一到「回南」天學校d樓梯就好濕,而且城門河d味簡直係「春風送爽」,真係好懷念呀!

男爵府

Yokongi 寫道:
可口可樂,
哦!你家姐個仔還細過你個仔喎!我大肚之後就做了全職媽咪啦,現在個女咁大我都要睇住佢架,又要接送她呢,你個仔讀緊幾年班呀,我個女讀緊中三,咁你無做野平時都好得閒喎,我就多數上網

我小朋友今年8歲,讀小二,我已前都有做野呀!
但我要申請公屋,所以就放棄左份工啦,現在派到公屋,找不到保母湊我小朋友呀,所以我就無做野呀!我每晚都3-4點先訓,所以第二朝好遲先起身。到起身我都要去接放學同去街市。

大宅

Maipo,

Please check PM ah.
maipo 寫道:

My husband is my form 4 classmate,

大宅

fionacat,
基覺結束左,咁間學校用來有咩野用途呢 我每次返去媽咪家裡住,都會行去新城市廣場架,又近又方便 以前沙角村間家樂酒樓都轉左手了,上次我去飲茶但d野食都係麻麻啦!你現在住邊架

可口可樂,
你咁夜睡,那麼早上你唔需要整早餐給個仔食咩 你個仔讀得近唔近你家裡架 我每早7點10分就起身架啦,8點就車個女返學,我晚上10點就睡覺架啦,因我每日起碼要睡8、9個鐘架

男爵府

Yokongi 寫道:
fionacat,
基覺結束左,咁間學校用來有咩野用途呢 我每次返去媽咪家裡住,都會行去新城市廣場架,又近又方便 以前沙角村間家樂酒樓都轉左手了,上次我去飲茶但d野食都係麻麻啦!你現在住邊架

可口可樂,
你咁夜睡,那麼早上你唔需要整早餐給個仔食咩 你個仔讀得近唔近你家裡架 我每早7點10分就起身架啦,8點就車個女返學,我晚上10點就睡覺架啦,因我每日起碼要睡8、9個鐘架

朝朝起身就食麵包做早餐,我個仔在家樓下返學,只須步行十步就到啦,近到你唔信!
我每朝都7:45am起一起身先,同個仔穿校服,然後亞仔自已去返學,我在家的露台見到亞仔自已返學呀
但放學我就接佢去補習社
所以由8-5家只得我一人,我老公好夜先放工
不過今日就好早啦,平時每晚12:00先返到屋企

大宅

可口可樂,
你個仔讀得咁近,那麼你每日睇唔睇到他上堂架 你個仔每日都要補習呀?你hb咁夜返,那麼你個仔晚上唔可以同daddy一齊食飯喎!

男爵府

Yokongi 寫道:
可口可樂,
你個仔讀得咁近,那麼你每日睇唔睇到他上堂架 你個仔每日都要補習呀?你hb咁夜返,那麼你個仔晚上唔可以同daddy一齊食飯喎!

望唔到亞仔上堂,因為有大樹借住,只望到其他學生上課、但小息就望到,如果我知醒我就同仔仔揮揮手呀,我老公返唔到屋企食飯,因為好夜先返家。
所以我同仔仔感情好好!

大宅

可口可樂,
你個仔現在8歲,你有無打算生多個呀,我生個女時辛苦到死死下,所以生完一個就怕怕了!不過現在個女可以陪下我行下街又幾好的 你現在多唔多返入沙角村架

男爵府

Hello PoohPoohMaMa,

Pls check pm.
How old is your daugther?
My daugther is 4 & half years old.

Maipo
PoohPoohMaMa 寫道:
Maipo,

Please check PM ah.
[quote]
maipo 寫道:

[/quote]

大宅

Hi maipo,

My daughter is 2 years and 4 months old. Second baby is coming. It's 19 week.

Do you still live in Shatin?

男爵府

Yes, I still live in Shatin, are you?
Pls check pm!

Maipo

男爵府

[quote]
Yokongi 寫道:
可口可樂,
你個仔現在8歲,你有無打算生多個呀,我生個女時辛苦到死死下,所以生完一個就怕怕了!不過現在個女可以陪下我行下街又幾好的 你現在多唔多返入沙角村架

我唔生多個啦,現在一個都煩、因為好跟我呀、現在還要一齊訓、只得4呎床三個人訓、、爸爸啦、我啦、仔仔啦、個個都唔很自已訓、煩到死!
我都有半年無入沙角村啦,但我也常常入沙田因為我奶奶住在富豪花園。

首頁
12345...20

尾頁

跳至