跳至

首頁
45678...20

尾頁

男爵府

Re: 請問有無人小時候在沙角村長大呀!

Yokongi

啊…明白,爸爸今日放早等陣我地去睇梳化呀、睇下邊到平就買、買完過新年。

我無買到網上部數碼相機呀、因為我驚好快壞、我自已壞了這部拿了去整不過起碼要$700蚊… :-(

尋晚我去了九龍城食飯,嘩好正呀、下次叫你一齊去啦。

大宅

可口可樂,
你部數碼相機拿去整都要$700咁貴,買個部好過啦 你去九龍城邊間食飯呀 唸起過新年我就唔開心啦,年年我都孤清清咁過 :-( 總之過時過節就思家鄉了 :-(

男爵府

Yokongi

我唔捨得買過部新呀!去九龍城的街邊大排檔食、好平呀。現在你老公都放假返英國部你啦,點會唔開心呀…我就唔開心啦要派利事

今日我去了我家姐的家到玩,然後去了行花園街。

大宅

可口可樂,
我昨日都好忙,約左大伯兩公婆飲茶,跟住去行街,我老公和大伯就去打golf!聖誕節最頭痛就是要買聖誕禮物,係呢,你聖誕節會唔會買禮物送比人架 我個女唔喜歡行花園街架,她喜歡行商場多d ,因有冷氣 一陣又要做司機真係日日都唔得閒,今年都唔打算放聖誕樹了,放些聖誕裝飾便算吧

男爵府

Yokongi

啊…原來你有客人到,聖誕節我會比錢亞仔買野玩,你屋企咁大都唔放聖誕樹,放左會好有氣氛呀,可惜我家放不到、如果唔係我一定放呀。

今個星期五,我和爸爸去睇…林海峰…是但嗡

大宅

可口可樂,
我大伯兩公婆是在這裡住架!我屋企唔係好大,只有兩間房吧,比起其它人d屋我這間算細架啦 你就好啦,時常都有著數野,上星期有免費餐食,今次有免費show睇,下次唔知有咩野呢,會唔會有得免費去旅行呢

男爵府

係呀…好開心呀有著數野,唔會有免費旅行呀,等我睇完話你知好唔好睇啦、我問下亞仔去唔好睇,因為得2張飛、如果亞仔唔去我就去。

大宅

可口可樂,
你中左六合彩就有免費旅行啦 如果你仔仔唔去睇show,咁他自已留在家裡呀

男爵府

哈…我好少買六合彩呀 、亞仔唔去睇就去我家姐到玩。
今日BB來我家玩呀、開頭哭到七彩、後尾玩到全屋爬 、好得意呀。
明天不用湊BB、佢亞媽自已湊 :-(
點呀,你現在忙什麼?

大宅

可口可樂,
你咁喜歡湊bb不如自已生個湊下啦 我現在差唔多每日都要做司機車出車入,我最唔喜歡揸車架啦,平時要車個女返學放學就無辦法啦,現在還要車我老公去見客添,我現在等個女16歲後學車,到時我就唔需要揸車了

男爵府

Yokongi

哈…現今時代唔同了,多數都係一個起兩個子、我好很定唔生啦、我叫我老公去澤育佢話如果食粒藥就得、佢話佢去食 、現在香港開始凍啦,你有無打電話返香港叫你亞媽穿多件衣服呀…

大宅

可口可樂,
你老公都幾好喎,起碼有唸過去澤育啦,不過咁年輕就澤育會影響情緒架喎,我二家姐又係30歲就澤左啦,我發覺她的脾氣好差呀!
我這個星期日才打電話返去給呀媽,因她這日洗禮呀,我兩個家姐和哥都會去睇她洗禮,其實好得意架,我呀媽以前係信佛架,但自從我爸爸有癌病之後,我媽咪就返教會啦,後來我爸爸臨去時前兩個月都洗左禮,或者我兩個家姐都係教徙,所以影響到兩老人家吧,不過我就什麼都唔信,信自已最實際

男爵府

哈…我老公驚要養多個小朋友呀
我就無信任何教啦…都係信自已
我明天去睇Show
回來話你知啦
今日好凍呀
你這邊凍唔凍呀

大宅

可口可樂,
這幾日唔係好凍,不過week end會開始凍番了。我昨日見到你在msn,我call你,不過你無答我 :-( 相信你一定上網玩緊遊戲了

男爵府

Yokongi

Sorry,我電腦無開聲呀、所以我唔知你Call我呀!
我今日去睇完Show啦,都好好笑、今日只得我和爸爸去睇,亞仔就放在我家姐的家到玩、明天我入沙田到找老爺因為佢地同我仔仔去食聖誕大餐及收禮物…但禮物就無我份 :-(

大宅

可口可樂,
個show係唔係爆晒呀 你老爺請你地食聖誕大餐都好啦 你個仔有禮物收他開心,你都開心啦 人地送禮物給我個女,我都會好開心架 起碼禮物,我都唔知買咩野聖誕禮物給個女添

男爵府

Yokongi

個Show超爆呀,不過我坐山頂呀、今日去完老爺到回來收到好多聖誕禮物,都係無我份、無去酒店食大餐、只係去酒樓到食、不如你送錢給亞女啦、等佢自已去買呀。

大宅

可口可樂 ,
你個仔收到咩野禮物呀 咁冬節你又要唔要去奶奶到做節呢 比錢又好似無咩野特別喎,等我唸唸先

男爵府

聖誕襪內有食物、發聲毛公仔、現金!
冬節要返去食飯呀、因為冬大過年呀。
我部數碼相機維修費要$1400、我唔整啦…我去買過部新

大宅

可口可樂,
你壞左部數碼相機新買時幾錢呀,不過要$1400維修,真係買過部新好過啦 你老爺真係好錫個孫喎 你個仔真係幸福了!我個女就無機會叫到爺爺一聲啦,因我識我老公時,我老爺都不在人世了!

首頁
45678...20

尾頁

跳至