跳至

首頁

尾頁

大宅

聖安東尼幼兒院

各位澳門媽媽,

有冇聽過呢間ok 唔ok 呀? 我想我仔仔出年一月開始返托兒, 但好多間都full 左, 不過呢間未full, 所以想問下大家有冇聽過呢間既comment? thanks!

伯爵府

Re: 聖安東尼幼兒院

我開頭都唸住比仔仔讀呢間,貪係中區,不過佢個環境好似麻麻lor

大宅

BALA,

我未campus visit 呀... 你覺得環境點麻麻呀? 係太細定係污漕?

洋房

知唔知幾錢呀?會唔會好貴?
除左呢間還有那一間好呀?

侯爵府

pluie

佢係地方細, 同埋空氣唔係好流通lor....

伯爵府

佢好似無open top ge地方,又無大playground,好似吾係咁好lor

伯爵府

不過我就中2佢個地點lor

大宅

amandalee,

website 有講幾錢架, 你去 <<呢度>> 睇下呀.

BALA, stephenietam,

唔該晒. 或者我都要去親身睇睇先得. 我唔熟澳門, 都唔知佢個location 響邊. 要唔要塞一大輪車先去到架?

BALA,

你都想比你仔仔返托兒嘛? 幾時呀? 你又諗住報邊間?

伯爵府

pluie 寫道:

BALA, stephenietam,

唔該晒. 或者我都要去親身睇睇先得. 我唔熟澳門, 都唔知佢個location 響邊. 要唔要塞一大輪車先去到架?

BALA,

你都想比你仔仔返托兒嘛? 幾時呀? 你又諗住報邊間?
,我仔先得9個月,唸住出年summer先比佢返nursery呀,讀仁慈堂lor

St. Anthony's ge地點係中區,歌邊放工同返學時間都幾塞ga

洋房

pluie

唔該晒

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

聖安東尼幼兒院..係咪即係好近聖羅撒果間??好細架喎..冇大既playground...同係咪賓賓教架 我有朋友仔仔入左去果度..佢話like果度多賓賓喎...因為佢仔仔勁痴賓賓,鬼咩..佢仔仔由細到大都係賓賓take care,佢都唔理個仔既...所以佢仔仔依家見到賓賓就會好happy

伯爵府

吾係ma,bunbun都好中2

珊瑚宮

bala...係咪果間先?

因為我朋友仔仔係賓賓take care大架嘛...所以就like賓賓囉...好怪..佢重話...有賓賓係度..佢仔仔返學都唔會喊添喎 ?-(

伯爵府

係歌間呀 :lol:

男爵府

聖安東尼咩鬼都要收 $,返半日一個價錢、食中午一個價錢、下午又要錢、至頂癮下午茶又係錢 $$$$$我又唔覺佢口碑好得去邊喎!冇咩特別唶!噢~可能特別貴掛!全部係bun bun教咁不如請個英文叻既bun bun啦!
其實仁慈堂、母親會、婦聯..........呢d咪仲實際!我知水坑尾婦聯都收小朋友因為佢門口冇位停車呢幾年少左人去,佢o地教得小朋友好好架!d姨姨都幾有愛心架!教得d小朋友好守紀律添

大宅

下.... 咁聽大家既comment, 佢都冇咩好, 除左地點... 但對我黎講, 我其實prefer 氹仔架. 如果d 賓賓d 英文係流利同埋冇賓賓accent, 咁我都冇所謂.

我極度需要我個仔入托兒所呀, 因為佢響屋企絕食架. 你地講既仁慈堂、母親會、婦聯... 係咪都唔係氹仔架? 小海豚我問過, 冇位啦. :-(

男爵府

pluie
氹仔好既托兒所真係供不應求架!仁慈堂同埋母親會都係皇朝個邊,婦聯係水坑尾,記住千祈咪貪近係氹仔坊眾吖!個間野貼錢都唔好去,超差!
其實你仔仔個情況同我仔仔好相似,我今年年頭想俾佢入小海豚但冇位,後來去左皇朝母親會讀左半年,足之4月小海豚抽到纖,9月返來氹仔讀!佢好快就適應左啦!你可以而家俾佢讀住一間先等到4月小海豚報名你再去報,睇下抽唔抽到囉!good luck!

大宅

macaogirl,

唔該晒. 仲有邊間係 blacklist 架?

其實水坑尾, 皇朝響邊我都唔知呀. 我下個月先搬過黎. 我好怕澳門果邊塞車呀, 如果去黑沙環果邊會唔會好d? 我見到婦聯會都有兩間響黑沙環.

其實最慘係我個仔都讀唔到幾多個月, 跟著就讀幼稚園架啦. 所以我唔想佢轉學校轉得咁密... 佢今年十月尾先離開香港呢邊既托嬰園, 而加讀緊幼兒園... 呢間幼兒園即係最多讀多一兩個月就要搬去澳門... 又轉讀第二間托嬰院.... :-(

男爵府

pluie
咁真係幾煩喎!可唔可以遲D先搬過來呀!3月就有幼稚園入學試囉!等到7月就可以讀幼稚園囉!唔駛咁煩啦!

珊瑚宮

pluie...其實我覺得澳門d馬路有好多都好窄..尤其係舊區...就算有d路好闊既..2邊都會有好多車泊左係度..所以一到d返工返學,放工放學時間..就邊區都會塞車...不過我諗..皇朝依邊就塞得勁嚴重...有時要成個鐘先轉到個U位..係塞到完全唔郁咁架

如果你唔想仔仔轉咁多次校...可唔可以遲d先同仔仔過黎呢?你下個月過黎...搵得托兒所黎都1月啦...3月就幼稚園interview..7月就夏令(澳門d學校,summer7月要返夏令,到8月先正式放假)...咁你不如到幼稚園interview先帶仔仔過黎...由佢放幾個月假(不過有冇人take care佢?)如果冇既...interview完同佢返hk..到7月開學先過黎長住得唔得?

首頁

尾頁

跳至