家庭理財

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Re: 買定恆生11

真係會升到$125?

我年幾前買......當時$104.5, 買左之後一係唔郁, 一係跌到落$9x. 好在一路都諗住長揸, 所以升跌都無理, 無咩感覺.

其實最初想買東亞架, 不過見恆生好似穩陣d, 所以買恆生囉.... 如果買東亞就好囉, 當時廿幾蚊咋, 而家.....唉~~~~ 恆生係就係穩陣, 唔上唔落囉.....係而家先好d, 叫做郁下!!

到而家升過$110我都心郁郁想放, 換過另一隻......

點解你地咁有信心會升到$125?

大宅

點解你地咁有信心會升到$125?

11 is steadily rising during the past 2 month... it has reached and broke through the resistant point 110, so the next target or resistance will be 120 at least....
u can also see that it was heavily supported by big banks like Macquarie, UBS, Goldman, BNP.... search the big transaction records from aastocks.com and u will see I am not just talking.......even HSI dropped and BEA 23 dropped, 11 never dropped.
More aggressive members can consider call warrants like 6064 (expired in Aug 2007, low volatility, KBC), 3498 (expired in March 2007, short term, higher volatility)
Remember what I said today and u will take profit before Lunar New Year! Good Luck.
Do not buy anything and just watch how we earn if u do not believe me! 112.4 is still a relatively cheap price to buy at this moment.

大宅

Yumi....

我都係入warrants.. but 唔係度講邊隻lu...正股都有入到...

大宅

HS bank warrant? there are only total 9! with 5 of them being active... so it is not secret what warrant u buy, I can even guess..... 6064, 4774, 3498, 1318 or 9015?

hkcindy 寫道:
Yumi....

我都係入warrants.. but 唔係度講邊隻lu...正股都有入到...

男爵府

畀面勳章

請問每年有幾多利息呢? 以1首計!

Thank you!
該用戶已被刪除

水晶宮

I&A 寫道:
Aroung HK$450-HK$500

無咁多喎~~~~

呢排恆生都係派$1.1/share. 以一手計100股, 即100x$1.1= $110. 一年派4次息, 即有$440. 如果銀行或股票行唔收charge先收足咋, 唔係都無添喎~~~~

大宅

Yumi...

又比我wan到d資料比大家睇, 我就係因為呢件事先入#11既...

http://www.sina.com.cn 2007年01月10日 05:05 全景网络-证券时报
证券时报记者杜志鑫

恒生银行两年赚逾70亿

2004年4月,恒生银行成功获得兴业银行15.98%的股权,当时的买价是每股2.7元的价格,恒生银行花费了17.26亿元人民币。

根据分析师分析,以2006年银行股平均市盈率20倍左右来推算,兴业银行发行价可达10-15元。同时,目前A股金融股普遍走强,中国人寿、工商银行(5.24,-0.01,-0.19%)、中国银行(4.78,0.02,0.42%)A股普遍强于H股,因此预期兴业银行能获得较高的发行定价。如果按照15元发行价计算,恒生银行两年多的时间即可净赚78.6亿元。

男爵府

畀面勳章

唔該晒各位!!
該用戶已被刪除

水晶宮

嗚~~~ 跌番落去囉! :cry:

大宅

:tongue: :tongue: :tongue: :tongue:

我唔會比d大戶"震"走架... 哼 :tongue: :tongue: :tongue: :tongue:

大宅

:-( :-( :-( :-( :-(
跌穿110了

大宅

Yumi...

連妳都冇晒信心啦

大宅

我原本真係好有信心架,但真係唔對路啦,我原本贏緊十萬都輸番落d輪度,衰貪心,乜都冇啦!
呢幾日間間大行輪流派貨

hkcindy 寫道:
Yumi...

連妳都冇晒信心啦

大宅

Yumi...

呢期我覺得係調整, 仲係好專登果隻, 下一浪會勁過上一浪, 渣奈d唔得咩? 噤快要輸

水晶宮

我都賣哂d恆生囉......雖然唔係多, 不過賺左都係袋落袋穩陣d.

首頁

尾頁

跳至