婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:kwankwanti 的帖子

Thx ! Kwankwanti

從未適應這份工

男爵府

回覆:如果有癌症4期仲醫唔醫?

如果唔想化療電療,試吓上網search香港心腦保健協會,佢地推廣一個叫布緯食療,呢個食療係一個外國醫生發明,用天然療法,有助醫治癌症

男爵府

引用:比老公決定啦,嗰個係佢媽,用唔用藥辛唔辛

原帖由 Kawingbb715 於 13-08-02 發表
比老公決定啦,嗰個係佢媽,用唔用藥辛唔辛苦都係佢作嘅決定。
但如果妳加把咀而令到99有任何“e郁“,肯定 ...
認同,呢D野講多錯多,因為佢老公心情咁差,係身邊陪住支持下就得

大宅

引用:我個好姊妹的99有癌症4期,仲醫唔醫好,佢

原帖由 Nicolechim 於 13-08-02 發表
我個好姊妹的99有癌症4期,仲醫唔醫好,佢同佢C6近來爲佐依果問題成日嘈交

...
我麻麻同99都係咁!
大家誤解化療就一定辛苦,
當去到末期,可以做就自然療法
不是乜都唔做,係做 d 令病人減輕痛苦的療法,
化療都好多種,我麻麻係尾段都有做,
不過只係^叔^細個腫瘤,唔好壓住神經!

男家的事,做老婆只可支持,唔好太主觀,
你想下:你有你對,佢都無錯,
如果為小事吵,減少左照顧老人家時間,
或要個病人憺心又可苦!
做仔女有邊個想阿媽辛苦,
你意見最好由其他人把口講,

大宅

引用:Quote:原帖由+Kawingbb715+於+13-08-02+發

原帖由 Chafing 於 13-08-04 發表
認同,呢D野講多錯多,因為佢老公心情咁差,係身邊陪住支持下就得
我老公話齋“呢個時候你只可以呼吸“。
解說:乜都唔關您事,唔駛做!

珍珠宮

畀面勳章

你朋友應該多支持奶奶及丈夫的意願,少發表自己意見

禁止發言

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由+Chafing+於+13-08-04+發表認

原帖由 Kawingbb715 於 13-08-04 發表
我老公話齋“呢個時候你只可以呼吸“。
解說:乜都唔關您事,唔駛做!
我朋友已明白,佢會只須呼吸同支持佢C6

從未適應這份工

大宅

引用:Quote:原帖由+Kawingbb715+於+13-08-04+發

原帖由 Nicolechim 於 13-08-05 發表
我朋友已明白,佢會只須呼吸同支持佢C6
抽多啲時間陪老人家啦!

男爵府

會唔會唔係講醫唔醫,係有冇得醫呢??

男爵府

Nicolechim 發表於 13-8-2 14:45
依果問題我都問過我99,99答案係:醫就係孝順,咩都應該試,買埋層樓都要醫。唔醫就係不孝,真係咁樣?我真 ...
因為你99無病無痛,佢唔明先會咁諗

大宅

醫唔醫係男家既事, 唔好理咁多, 傷感情!

但問心, 如果我係佢99, 我一定唔醫. 識好幾個都係去到末期, 仲要唔係無錢, 又睇咩神醫, 又做化療電療, 大大話話洗一百幾十萬, 最後都係由一年半載拖到兩年, 仲要勁辛苦. 係我, 寧願留返D錢比屋企洗. 除非係初期癌症, 咁醫好機會就大D.

大宅

引用:如果唔想化療電療,試吓上網search香港心腦

原帖由 careycarey 於 13-08-04 發表
如果唔想化療電療,試吓上網search香港心腦保健協會,佢地推廣一個叫布緯食療,呢個食療係一個外國醫生發明 ...
是!絕對要試!是德國一位名叫布緯的博士寫的。上網查好易查到,嚴浩專栏有寫過的。

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

作為一個癌症過世既病者家屬,睇住過阿娘發現有癌症,由開刀,拖左2年,復發去做化療到半年離開,過中辛酸,唔係當事人,唔會明白。

家人無共識,方向不一致,有爭吵時,當年阿娘聽到,係房喊。我地開家庭會議,好詳細傾,阿娘表明醫唔醫已經唔係重點,最重要唔好辛苦。可以舒緩就舒緩。佢話受夠身體既痛楚。
不知所謂的乙陸!!!

首頁

尾頁

跳至