親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

洋房

有無人去過日本大板﹖請問邊間酒店方便又好呢﹖大板好玩嗎﹖

想1月頭去4天﹐帶同4yr小朋友﹐請比意見﹐謝謝﹗

禁止訪問

好媽媽勳章

Re: 有無人去過日本大板﹖請問邊間酒店方便又好呢﹖大板好玩嗎﹖

別墅

Re: 有無人去過日本大板﹖請問邊間酒店方便又好呢﹖大板好玩嗎﹖

Hi,

I love Osaka Daitchi, relatively cheap and with good location, just next to Osaka JR station and with big dept store nearby (you can buy fresh food there).
Walking distance to 梅田及地下街.

Little Tin Che

洋房

Re: 有無人去過日本大 板﹖請問邊間酒店方便又好呢﹖大板好玩嗎﹖

sweetcouple, 小天子
thanks very much!即是梅田比較方便﹐今朝book左Osaka Daikichi,未知有無房﹐anyway唔該晒。
如果我去5日4夜﹐應點安排﹐有咩好去處呢﹖

禁止訪問

好媽媽勳章

Re: 有無人去過日本大 板﹖請問邊間酒店方便又好呢﹖大板好玩嗎﹖

別墅

我去過兩次,1次住a)日航,1次住b)Holiday Inn(好似叫南洋假日):-

a) 門面靚D,high class D,近心齋橋(唔係好記得係咪即係梅田站,總之只隔條大馬路),但$貴房細(大過Shinjuku Prince少少o乍)

b) 門面渣D,3~4星class,好近心齋橋(背後就係),房大$OK

去大阪記得去Universal Studio同Snoopy Town個Outlet Mall(鶴見綠地)

洋房

thanks!
聽講酒店都要快諗﹐好似好full

USJ = Universal Studio嗎??

禁止訪問

好媽媽勳章

洋房

thanks!

還有個題問﹐大阪1月會唔會落雪﹖我怕如果落雪好多定方都去唔倒 唔知有幾凍呢﹖

禁止訪問

好媽媽勳章

首頁

尾頁

跳至