跳至

首頁

尾頁

大宅

各位孕婦肚臍中間是否有一條直線紋?

Hi 各位2月靚媽媽,

每已經28週了, 近幾個月發現肚臍對上,中間位置有一條長直線紋, 都幾明顯, 如果影相肯定見到, 唔知生完會否消失呢? :cry: :cry:好彩暫時還未有肚紋, 因我有搽橄欖油,

大宅

Re: 各位孕婦肚臍中間是否有一條直線紋?

唔洗擔心,生完一排會消失。要幾耐就視乎唔同人。
不過我上一胎果條都要成年至無。

大宅

我條紋雖然係淡佐,但經過咁多年都冇消失, E家有佐細B,條紋又深返. 冇所謂啦,做媽咪係咁架啦...如果老公唔介意仲有邊個會介意啫?

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

是一定會出現的嗎?

THE CORDS ARE NEVER REALLY CUT.

大宅

生完第一胎后, 應該半年內就消失咗......
今胎好似岩岩(28weeks) 先見到, 希望生完無耐就自動消失啦
[url=http://www.baby-gaga.com/][/img]寶寶,願你身體健康,心靈快樂,向美麗前景踏出信心的步伐.</b>

別墅

我23wk就有啦 :-(

大宅

我都有呀,肚臍下面明顯 d,肚臍上面就淺色 d.

大宅

ME TOO.
己經出現左一段時間 ga la.

hanahaha 寫道:
我都有呀,肚臍下面明顯 d,肚臍上面就淺色 d.

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我一早都有啦. 但近牌深色左.
[img][/img][img align=left

大宅

係呀, 我都發現條線最近深色左.......

希望遲o的會減退啦!

大宅

係喎, 我都有呀, 聽人講個個大肚媽咪都有, 不過生完BB就無架啦!

別墅

我個條都唔係直線嚟既,「咩」向左邊,我老公成日笑我,條線好似條蚯蚓泊咗係度咁!!

別墅

我條近排都深色左,不過都唔係好深色咋...
係咪越後期越深色架?

大宅

milkbear23 寫道:
我一早都有啦. 但近牌深色左.

係呀, 不過我條線唔係直架, 斜斜地
稀仔係一個為食b, 乜都要試下, 而家24磅!!

男爵府

我仲未有呀~ 有無問題架? ?-(
THE CORDS ARE NEVER REALLY CUT.

大宅

我都唔記得幾時開始有,但條線越嚟越深色,肚臍窿又深色,成個肚又多毛毛,好核突呀。 :-(

大宅

kitty1207 寫道:
我都唔記得幾時開始有,但條線越嚟越深色,肚臍窿又深色,成個肚又多毛毛,好核突呀。 :-(

我都係唔記得幾時開始有,在肚皮上面個條線就好深色,個肚臍窿又係深色左,個肚又好多毛毛,好核突!

男爵府

我仲未有條線, 不過呢2日個肚臍卒之平左了(我見大家一早就平, 我仲以為我唔會添...)
我都係好多毛毛在肚皮上, 好醜怪呀 :-(

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

中間條線比之前深色佐少少。

我肚臍都係深色佐﹐有D爆拆tim﹐不過仲未突出黎。但係個肚臍環窿由: 邊變佐做 =

:-(

民房

我都係好早開始已經有,一路慢慢變深色,肚臍窿加上"除"咗肚臍環後嗰兩個窿窿特別深色,嗰個area好似"魚"咗咁,真係唔見得人,見到佢咁深色好驚佢退唔倒色... :cry:
come and see our baby -->> http://framophic.com/blog/

首頁

尾頁

跳至