美容扮靚

跳至

首頁
12345...42

尾頁

公爵府

畀面勳章

有jm試過成功減5lbs 以上,今日開始試西柚餐, 如食法有錯, 請jm更正,

西柚餐單
早餐: 半個西柚 (不一定要酸的, 亦可搾汁飲用), 兩只雞蛋 (任何煮法皆可), 兩片煙肉。

午餐: 半個西柚 (不一定要酸的, 亦可搾汁飲用), 沙律 (任何醬汁皆可), 肉類 (任何煮法皆可)。

晚餐: 半個西柚 (不一定要酸的, 亦可搾汁飲用), 肉類 (任何煮法皆可但以魚為最佳),
及以下二選其一 (A) 綠色或紅色蔬菜類 (例: 紅椒、紅蘿蔔、蘿蔔、青瓜、黃瓜、椰菜、菠菜、西蘭花、蕃茄及生菜; 可配任何調味), 或 (B) 沙律 (任何醬汁皆可)。

註: 1. 如有需要, 每餐可飲低因咖啡 (或淡茶) 一杯, 但可免則免。開水則任飲。
2. 小食: 一杯蕃茄汁或脫脂奶。不可進食甜品、麵包、米飯及其他飲品。
3. 午餐及晚餐: 除了西柚外, 所有份量皆可隨意進食, 直至飽足。
4. 沙律及蔬菜類: 不應含白洋蔥、芹菜、薯仔、蕃薯及白色蔬菜 (除了上列例子, 如蘿蔔等)。 5. 必須完全減免糖及澱粉質這些能產生脂肪質的食物。(二) 停兩天 (按個人習慣進食)。如有需要, 再重覆減肥餐單十二天, 再停兩天, 如此類推。

溫馨提示:
1) 如果決定食西柚餐,請跟足餐單內份量&食物, 擅自更改, 減唔到磅之餘仲可能增磅,得不償失

2) 營養c話西柚餐係俾心臟病人做手術食, 目的係減少糖份吸收, 消耗肝內儲備既糖份, 令肝縮細, 避免手術開刀切到肝, 當回愎正常飲食,肝會吸收糖作儲備, 所以體重會有回升

希望西柚餐+跑步, 12日後減至16x (已達標)

Strat - 172.8 LBS
Day 1 - 172.6 LBS
Day 2 - 171.2 LBS
Day 3 - 170.6 LBS
Day 4 - 170.5 LBS
Day 5 - 169.8 LBS
Day 6 - 169.0 LBS
Day 7 - 167.4 LBS
Day 8 - 167.2 LBS
Day 9 - 167.0 LBS
Day10 - 167.2 LBS
Day11 - 166.8 LBS
Day12 - 165.0 LBS

回愎正餐後+1餐放題, 體重回升至167LBS
一星期後再上磅 166.4LBS (共減6.2LBS)

4/8 早餐: 西柚半個 + 烚蛋2隻 + 煙肉2片 (將肉放上抹手紙,用微波爐叮1.5mins, 叮完縮水&出晒油好味,似台灣豬肉紙,但好咸)

waiyee88  芝麻醬算唔算沙律醬呢  發表於 13-8-6 01:51

水晶宮

引用:有jm試過成功減5lbs+以上,今日開始試西柚餐

原帖由 Debbie媽 於 13-08-04 發表

有jm試過成功減5lbs 以上,今日開始試西柚餐, 如食法有錯, 請 ...
支持,預祝成功到達16x

天空之城, 快樂之地

公爵府

畀面勳章

PCCW2319 發表於 13-8-4 07:51
支持,預祝成功到達16x
每日都會update, 但網上話通常第5日效果明顯, 平日返工應該堅持到
今日出街會帶 lunch box

水晶宮

引用:Quote:PCCW2319+發表於+13-8-4+07:51+支持

原帖由 Debbie媽 於 13-08-04 發表
每日都會update, 但網上話通常第5日效果明顯, 平日返工應該堅持到
今日出街會帶 lunch box
...
我未必成功。因為我星期日都要同親人飲茶

天空之城, 快樂之地

公爵府

畀面勳章

PCCW2319 發表於 13-8-4 07:57
我未必成功。因為我星期日都要同親人飲茶
我計過未來12日冇飯焗先開始,叫老公下星期唔好安排同男家聚餐,延遲一星期

侯爵府

回覆:今日試西柚餐,希望成功

我年几前減左三十磅、係生完後三個月開始減、係用果隻菜加肉、菜加飯做法、加運動、第一個月已經無左十磅、好有效、你可以去台灣個蕃薯藤、减肥島物語度睇\好多有用參考資料、我學埋佢教既通經胳、好有用、而且又係免費!

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

回覆:Debbie媽 的帖子

支持,12日減12磅目標

公爵府

畀面勳章

引用:我年几前減左三十磅、係生完後三個月開始減

原帖由 lazywife 於 13-08-04 發表
我年几前減左三十磅、係生完後三個月開始減、係用果隻菜加肉、菜加飯做法、加運動、第一個月已經無左十磅、 ...
通經絡=通淋巴

伯爵府

add oil

侯爵府

BB防敏心得分享勳章 最關心BB問題熱投勳章 想生BB熱投 DHA勳章 大廚勳章

一齊努力明天到我開始

公爵府

hashtag影視迷勳章 趣教勳章 畀面勳章

Debbie媽 發表於 13-8-4 07:47
有jm試過成功減5lbs 以上,今日開始試西柚餐, 如食法有錯, 請jm更正

今早上磅 172.8lbs, 希望西柚餐+跑步, ...
加油~!!!
我仲未買個磅~ XD

水晶宮

可以㗎,要堅持

公爵府

畀面勳章

Day 1 lunch-西柚半個+1-1/2隻雞脾肉+半斤菜心,只加黑醋&黑胡椒已好好味

公爵府

畀面勳章

引用:一齊努力明天到我開始

原帖由 babytwinstar 於 13-08-04 發表
一齊努力明天到我開始
一齊加油&update

侯爵府

BB防敏心得分享勳章 最關心BB問題熱投勳章 想生BB熱投 DHA勳章 大廚勳章

回覆:Debbie媽 的帖子

呢個幾正喎

唔知食雞翼得唔得呢

公爵府

畀面勳章

引用:呢個幾正喎唔知食雞翼得唔得呢

原帖由 babytwinstar 於 13-08-04 發表
呢個幾正喎

唔知食雞翼得唔得呢
得,任何食法,但最好唔好用糖醃

大宅

加油,,你好勁啊我講左幾年仲末肯減肥,,比末生時重左20lb,我都想學你食下西柚餐先

公爵府

畀面勳章

回覆:Love_LokLok_B 的帖子

歡迎加入,一齊分享

明天lunch box

男爵府

放心西柚餐好神奇,次次食都減到。不要灰心,而且有醬料又肉又菜,好豐富又有味道,唔算難過。

公爵府

畀面勳章

引用:呢個幾正喎唔知食雞翼得唔得呢

呢個幾正喎

唔知食雞翼得唔得呢
我今晚都有食雞翼

首頁
12345...42

尾頁

跳至