烹飪搵食

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

Re: 藍點高速煲

係永安sales講架<--我個永安買Fissler果陣咪又係成日攻擊人地第2個牌子....

[quote]
穎穎媽咪 寫道:
意大利鋼水一定唔及德國靚啦!摸上手都知啦!咪以為貴一定好!lagostina唔係貴係用料呀!係貴係推銷手法呀!係永安sales講架,你知唔知加拿大及台灣水貨lagostina賣幾錢呀?平到你唔信呀!wmf我都用過呀,鋼水亦都一定好過意大利lor!不過各人喜愛不同,呢個只係我少少入廚十幾年個人意見,靚衫鑽介我唔捨得買,但就一屋沙煲冷

別墅

其實邊 隻牌子都好,最緊要安全, 亦唔需要買定一隻牌子用,大家各有所愛,因我有logastina,亦想試下其它

[size=medium]有無人知永安幾時大減價

珍珠宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

永安早兩個月已經大減價咗喇

別墅

:-( :-(
kwan0520 寫道:

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

上兩個星期我尖沙咀食飯, 行過永安見正價貨有 8 拆, 但係唔知做到幾時因為個時 sogo 大減價, 不過尖沙咀個間唔見有 lagostina.

亞薛 寫道:
:-( :-( [quote]
[/quote]

男爵府

哦~~~

咁你試下第2隻牌子lor...

Fissler 2.5L 都夠炆餸gar lar~~

亞薛 寫道:
其實邊 隻牌子都好,最緊要安全, 亦唔需要買定一隻牌子用,大家各有所愛,因我有logastina,亦想試下其它

[size=medium]有無人知永安幾時大減價

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

大家唔使講到咁激, 大家都係將自己用後感覺分享比大家, 等大家有個選擇, 坦白咁講我也都唔係話幫邊個, 不過我買嘢從來都係唔會太過信 D sales 講的嘢, 因為佢地為左做生意會話人地個 d 點唔好, 佢自己個 d 有幾好, 我都會按自己的需要再去睇下各個牌子的價錢同分別, 再由唔通的地方搵資料去比較 (當然都會去黎 bk 度問下用家的意見), 先至決定買邊個牌子.
無錯 lagostina 加拿大賣係好平 (有 bk 媽咪報料話唔係度度有得賣仲成日無貨而且佢係得一個安全活塞), 而台灣個邊曾經有一位台灣的 bk 媽咪最近都買左佢講價錢而家也都賣得唔平同香港買都係差幾百炆.
至於大家點選擇都係睇價錢同功能去考慮, 話晒而家唔係幾百炆係成千幾二千炆梗係要了解多 d 先至去買啦. 大家唔好咁勞氣.

[quote]
Pretty2036 寫道:
係永安sales講架<--我個永安買Fissler果陣咪又係成日攻擊人地第2個牌子....

[quote]
穎穎媽咪 寫道:
意大利鋼水一定唔及德國靚啦!摸上手都知啦!咪以為貴一定好!lagostina唔係貴係用料呀!係貴係推銷手法呀!係永安sales講架,你知唔知加拿大及台灣水貨lagostina賣幾錢呀?平到你唔信呀!wmf我都用過呀,鋼水亦都一定好過意大利lor!不過各人喜愛不同,呢個只係我少少入廚十幾年個人意見,靚衫鑽介我唔捨得買,但就一屋沙煲冷

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

[quote]

[quote]
穎穎媽咪 寫道:

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

[quote]
catjeffcat 寫道:
大家唔使講到咁激, 大家都係將自己用後感覺分享比大家, 等大家有個選擇, 坦白咁講我也都唔係話幫邊個, 不過我買嘢從來都係唔會太過信 D sales 講的嘢, 因為佢地為左做生意會話人地個 d 點唔好, 佢自己個 d 有幾好, 我都會按自己的需要再去睇下各個牌子的價錢同分別, 再由唔通的地方搵資料去比較 (當然都會去黎 bk 度問下用家的意見), 先至決定買邊個牌子.
無錯 lagostina 加拿大賣係好平 (有 bk 媽咪報料話唔係度度有得賣仲成日無貨而且佢係得一個安全活塞), 而台灣個邊曾經有一位台灣的 bk 媽咪最近都買左佢講價錢而家也都賣得唔平同香港買都係差幾百炆.
至於大家點選擇都係睇價錢同功能去考慮, 話晒而家唔係幾百炆係成千幾二千炆梗係要了解多 d 先至去買啦. 大家唔好咁勞氣.

[quote]

[quote]
穎穎媽咪 寫道:

別墅

好多謝妳地各位的意見,我相信每隻牌子都有佢的優點,現階段我都係周圍攞下料, 比較下先,仲未氹到個老公,佢話d湯始終唔及傳統D好飲,同埋擔心我論盡,會危險...Thanks a lot!

大宅

kwan0520

d 湯煲左出黎係咪好正 ar

尋日先得閒洗煲,但係想洗 pan 既時竞發現有條好粗好明顯花痕 咁打去永安佢叫我拎返去換,唉.....又要走黎走去

我今日用了個煲整了栗子炆雞翼同青紅蘿蔔煲西施骨湯

mandyho

珍珠宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

mandyho2003,

個煲真係好正,我有兩個朋友都買咗

大宅

我發覺係呢度多人講左, 亦都因為咁,
好多媽咪都係睇左呢道既討論就走去買 (包括我都係)
我地應該去 fissler 度拎返 d 介紹費 & 推銷費 !!

大宅

我都係

今日拎 pan 去換時見佢試範個煲煲面已洗到花晒,
咁大家會用咩洗煲面 & 煲內呢????

monkeyyyy 寫道:
[quote]

我發覺係呢度多人講左, 亦都因為咁,
好多媽咪都係睇左呢道既討論就走去買 (包括我都係)
我地應該去 fissler 度拎返 d 介紹費 & 推銷費 !![/quote]
mandyho

大宅

今晚正想去開光(煲)煲湯,點知大少突然打黎..我話5返黎食 la 我就仲未用到 :evil:

mandyho

大宅

You can use "jiff" to clean.
[quote]mandyho2003 寫道:
今日拎 pan 去換時見佢試範個煲煲面已洗到花晒,
咁大家會用咩洗煲面 & 煲內呢???? [quote]

民房

各位點心d意見,我未用過,有冇資料呀?現階段我都係周圍攞下料, 比較下先,我都擔心我論盡,會危險...Thanks a lot!

男爵府

tmmummum 寫道:
各位點心d意見,我未用過,有冇資料呀?現階段我都係周圍攞下料, 比較下先,我都擔心我論盡,會危險...Thanks a lot!

去counter see see lar~

清楚d gar~~

複式洋房

**************** 只有媽咪才明白媽咪

大宅

chan123 and tmmummum,
放心喇, 基本上都好安全, 人家德國名牌字百幾年, 全球性銷售, 有危險都唔會賣出街喇, 真係唔驚比人告咩. 我當初都擔心我自己論盡善忘, 但個sales都講得幾清楚, 所以就放心買, 用落真係好方便, 真係煮得安心, 食得開心. (好似買廣告)

首頁
12345...6

尾頁

跳至