自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+OldMum+於+13-08-04+發表咁我

原帖由 csdenis 於 13-08-04 發表
街度有人講粗口,我地可以教小朋友唔好學嗰個人,但係如果係小朋友自己老師,點教?話老師唔啱?咁小朋友以 ...
agree~父母仲點敢俾仔女佢教吖

子爵府

回覆:香港變得越來越亂,很心痛,我們的下一代還有希望嗎

多謝政棍毒媒,佢地十幾年努力而家開始有成績啦,社會真係多左好多洗腦廢青,個個無競爭力,攞綜緩住公屋,一日到黑跟住D垃圾政棍圍人過日子。比D心機攪死香港啦。

禁止訪問

大宅

引用:Quote:iyaya+發表於+13-8-4+21:07+有道理今

原帖由 tinlong22 於 13-08-04 發表
最小事化大莫過於蘋果要自己DELETE返之前踩人單新聞
之前唔知人地係社民連
一知道即刻新聞都DELETE埋
一個休假老師,一句粗口,攪幾個星期,浪費社會資源,道左歉就算啦,仲攪~

公爵府

大廚勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

bibi2013 發表於 13-8-4 20:09
乜唔係自從有陳X業和黃X民個D政棍先開始咩?

認同
真唔明點解可以長期keep住比人趕離場,高薪糧準比佢拉布,自問真唔了解咁高深政治手段幫到香港乜

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

引用:今日竟然仲有即將退休嘅警方高層出黎參與,+

原帖由 newbiee 於 13-08-04 發表
今日竟然仲有即將退休嘅警方高層出黎參與, 我覺得唔可以接受.
依個真係好過份!

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

子爵府

回覆:香港變得越來越亂,很心痛,我們的下一代還有希望嗎?

我地能夠造既教好下一代分辨對錯,爭辯現在香港這些問題根本無意思,贏左埸架輸左個家,教好小朋友糸我地唯一長遠做到對社會既工德

珍珠宮

引用:多謝政棍毒媒,佢地十幾年努力而家開始有成

原帖由 csdenis 於 13-08-04 發表
多謝政棍毒媒,佢地十幾年努力而家開始有成績啦,社會真係多左好多洗腦廢青,個個無競爭力,攞綜緩住公屋, ...
無限認同。

大宅

好多5毛黨又出來洗版+洗腦

珍珠宮

引用:D政黨咁樣教育我們的下一代

原帖由 DaddyX 於 13-08-04 發表
D政黨咁樣教育我們的下一代
真係好憎D政棍

大宅

最搞笑剛剛看新聞一個挺女老師的人說: 個老師又唔係课堂上講,佢喺休假講粗口,有乜問題?

睇到我眼都突埋!

同學生放學休假講粗口唔喺學校講同出一轍。怎樣為人師表, 孔夫子唔通平時都有講粗口???

DaddyX  Good point  發表於 13-8-4 22:21

水晶宮

引用:回覆+birdmom+的帖子香港呢十年一丁兒都没

原帖由 tungtung-mama 於 13-08-04 發表
回覆 birdmom 的帖子

香港呢十年一丁兒都没有进步过!!! 好多野都做唔到,有时都感到好迷惘,太过民主是不是 ...
回歸左幾時民主好過左!同埋請問一丁點係咩鄉下話?

珍珠宮

引用:好多5毛黨又出來洗版+洗腦

原帖由 i.love.baby 於 13-08-04 發表
為了下一代,認唔住都要向黑社會政黨,毒果,歪理說不。

水晶宮

引用:好多5毛黨又出來洗版+洗腦

原帖由 i.love.baby 於 13-08-04 發表
Agree!

珍珠宮

好媽媽勳章

剛剛睇新聞, 旺角"菜街"今日真係好亂, 亂到D商舖要關門避人潮, Sa Sa都拉閘做唔到生意. 如果個個禮拜都係咁, 大家唔駛搵食了.

珍珠宮

2024年龍年勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:最搞笑剛剛看新聞一個挺女老師的人說:+個老

原帖由 gusi 於 13-08-04 發表
最搞笑剛剛看新聞一個挺女老師的人說: 個老師又唔係课堂上講,佢喺休假講粗口,有乜問題?

睇到我眼都 ...
agree~係本身個人品格問題

王國長老

王國長老

政治話題請到時事擂台版發表。

我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

首頁

尾頁

跳至