跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 2002 ~ AUG 媽咪會 ( Part 9 )

Wawa,

唔係麻,咁唔知有無資格做星媽呢 ??? :-P :-P :-P

男爵府

babies,
咁你會唔會生多個? 唔好浪費左對星媽大眼喎 :-P

大宅

wawa 寫道:
Babies

睇到o的相啦,你好似搶鏡過愷恩喎! :-P :-P

我都係咁話

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

babies,

AGREE !!! =>>>babies 好似搶鏡過愷恩喎!

男爵府

dear all
放假放到傻左啦.好多日都係做cd-rom.:-P :-P

賢賢都有登係"媽媽寶寶"喎,乜你地睇唔到賢賢張相咩???

babies
你而家開心啦,終於有人讚你啦~~~ :-P :-P

byy
我呢期好懶,好耐都冇教賢賢新野啦.你地講開話train幼童用杯飲奶.我都有試過比水賢賢飲,但佢就"度"到一地都係.同埋佢冇來正經咁飲.我都唔知幾時train佢d乜.

至於用匙"不"野食.我就叫左工人教.但教左好耐都未識喎. 唔知係賢賢學極都唔識定係工人冇心機教.

其實我知唔同階段要教唔同既野.但我又唔知要教乜,大家可以分享下嗎???

大宅

CPY,

鈮鈮都14個月大喇!

佢上星期病左,瘦晒呀!唔似米之連喇!

男爵府

我遲d會同政南同康蕎打流感針呀,因為政南學校有得打(可以同康蕎打埋),$80一支,但係我驚佢地兩個一齊病,如果唔打出面又缺貨,我想問下你地既bb打完針病o左幾耐呀?
直明月耀安
極星輝照長

大宅

呢幾日好開心呀,原本去澳門玩,可惜老公放唔倒假+舅父生日今晚要食飯,唯有留港消費 :-P
呢幾日去左赤柱+大嶼山+青衣行街街,今日休戰,聽日再去沙灘玩,終於都可以去LA~~~~~~~

CPY,

haha~~我同你一樣呀,放假放到tin哂,今日先有時間走上黎look look,點知已經開埋新版,勁呀~~~~~

pinky,

你回歸la~~快d比我see see瑋頤d新相啦。

bobo,

桐桐隻角好得意呀!!係邊度買倒咁細架??

大宅

Babies,
我都睇到d相啦!愷恩"甘"可愛,你有無寄d相去d親子雜誌度登呀?我覺得佢應該可以做封面主角!

cpy,
不如你快d寄d相俾我睇!

bobo,
我已寄左form俾你,不過我發覺1/11 & 8/11有話劇比賽和攤位遊戲要做,有可能要菲傭代我同瑤瑤去,唔知可唔可行呢?

男爵府

我有料報,請:click

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

tam,

個魔鬼角係公司樓下買 $12 , 但我見旺角花園街都有 $10 , 而且仲多其他款式 ...
你老公都算係甘...肯同你出去 ....我老公已經話好 tried

sara,

無問題, 可以菲傭去 ...
我地可以約你工人係美孚地鐵站等, 一齊上去 ....

公爵府

[size=large]徵:HIPO.fant 印花 & 單據

本人想換購 (小河馬 ) 小型 sofa 1 張 , 但現在只 3 個印花 !

如有媽咪有多,而沒有用, 可否送給我 !

請 pm 聯絡我

大宅

bobo,

點解老公咁好肯同我地週圍wet的原因係佢可能會轉工,少左機會放weekday,咪一次過滿足哂我的願望囉 :-P

thanks~~~~星期一我會去mongkok,等我到時去see see

pinky,

星期一p.m.我放假等人黎整電視,之後會同諾而出mongkok食飯,瑋頤得唔得閑出黎飲杯野呀

公爵府

tam,

間 SHOP 係花園街 往 (新世紀中心)的橫街 / 有行人天橋 到!

男爵府

好開心呀!政南今日上報紙呀!
直明月耀安
極星輝照長

公爵府

靚靚媽媽.

點解政南今日上報紙呀???

子爵府

朗謙14個月大後,要用杯飲奶,唔肯訓底,同要自己but野食,同埋佢想學用chopsticks. 想去ngng時走入toliet,但我未教佢potty,你地用未呀?

男爵府

靚靚媽媽,

快的報料,點解政南上報紙。

Tam,

真替你開心,玩得盡興的,你終於守得雲開見月明啦。

男爵府

kayiu,
鈮鈮好番晒未?而家小朋友標高時間,通常個臉仔無一歲前咁圓架,唔緊要啦,佢食番野好快肥番.

cpy,
我而家"馬後炮"發覺用杯係最好半歲開始,用有咀三個孔果d,跟住九個月可以俾幼的飲筒,佢睇到大人飲先識學架,而家幼童會頑皮倒d水出來架,我以前拿住杯俾佢飲水,而家有時叫佢自己攞杯水飲,佢就飲一啖就玩,但俾杯奶樂睎就一炮飲晒八九安,即係佢地係識飲,不過水唔好飲咪玩下囉.

wawa,
樂睎仲係鐘意奶樽多d,可能佢懶想瞓度嘆奶.

tam,
真係好!呢幾日秋風起去邊度玩都舒服,加埋你地一家出動,更加開心,係咪影好多相呀?

我尋晚同樂睎去坐遊艇睇煙花,佢之前"努力"睇海上的船同埋俾成船人圍住,佢好緊張的心情搞到好攰,放煙花時發覺佢竟然無乜興趣,平時佢有興趣實會手指指講外星話,但今次佢睇幾個就爬在我膊頭瞓覺,嘈到好似軍隊大轟炸咁都瞓着左 結果就咁搬佢返屋企.

子爵府

byychan

我通常放個杯係檯面,佢有時見到,佢就拿下來,打開個杯就飲,好似好豪咁樣,因為好多時個菲傭唔記得比水佢飲,所以我叫佢放係檯面,朗謙真係口喝就自己拿水飲. 我尋日比o左個飲管杯佢佢都飲不過佢飲一啖令出o黎望下,我唸佢覺得怪怪地,不過佢都飲到,o個個杯飲筒係防漏所以唔會漏.

首頁

尾頁

跳至