跳至

首頁

尾頁

別墅

瞓得好差呀,點算?

我近來瞓得好差呀,晚晚4:00左右就醒啦。
有時係小b踼醒,一踢醒就瞓唔返。
有時係急醒,一去完廁所,呀b就醒,郁嚟郁去,跟住又瞓唔返。
最慘有時係餓醒,但e生已經警告我,小b係大碼b(雖然我只係重咗23lbs),我又唔敢食咁多,如果4:00幾食,呀b會好吸收,下次去見e生又俾佢話,我最驚係到時要開刀生。

好慘呀! 我好想好似以前咁一瞓就10幾個鐘! 點算呀?! :-(

禁止訪問

Re: 瞓得好差呀,點算?

大宅

Re:

我都
當你見到天上星星,可有想起哥哥...

別墅

Re: ?得好差呀,點算?

hello unicornson,

我仲慘過妳呀!我一晚起碼要去3次廁所,有時整唔醒佢都好d... 整醒佢我起碼半個鐘先訓得返... 同埋我9:00pm後都唔飲水,至多口乾就用黎long口,但都係唔得,都係要去廁所。要成日empty bladder因為如果佢一野蹂左落我bladder到,就勁急喇。

不過就無餓醒...

unicornson 寫道:
我近來?得好差呀,晚晚4:00左右就醒啦。
有時係小b踼醒,一踢醒就?唔返。
有時係急醒,一去完廁所,呀b就醒,郁?郁去,跟住又?唔返。
最慘有時係餓醒,但e生已經警告我,小b係大碼b(雖然我只係重?23lbs),我又唔敢食咁多,如果4:00幾食,呀b會好吸收,下次去見e生又俾佢話,我最驚係到時要開刀生。

好慘呀! 我好想好似以前咁一?就10幾個鐘! 點算呀?! :-(

別墅

我都係啊!
好似琴晚咁,
瞓得好唔舒服,唔知要瞓左側定右側好,定平瞓好,
總之成晚翻來復去,唉!
可能心裡度成日驚壓親 bb 瓜!?
究竟要點樣瞓先至會好啲呢?
返工都無晒精神 :-(

別墅

只要5分鐘喔─會讓人熟睡又可以減肥的骨盆操

我在書上有看過這種運動 , 現在日本有人把它做成節目播放, 蠻神奇的!

一定要試試看,只要5 分鐘又不用花錢,而且是真的會瘦,和樂而不為,

http://podcast.blog.webs-tv.net/babylily/podcast/420790

匆匆的把你抱到床上,慢慢的解開你的褲子,悄悄的脫掉......,柔柔吻著你的面額說:"寶貝,換個姿勢,來.......................爸爸給你換條尿片!乖

別墅

我都試下先!睇下有無效先,而且可改善去便便呢,因有咗之後便便比之先差咗! thanks!

大宅

Re:

我仲犀利過你, 自從有了BB之後, 唔知點解?每隔個半鐘就醒, 但又唔係要去便便, :cry::cry: 醒

洋房

Re:

我都瞓唔到, 左試右試都唔得, 都覺得個肚好聚, 試過用枕頭墊住都唔得, 一晚醒好多次, 醒咗又好難瞓得番, 好慘呀, 而家先7個幾月, 遲d仲瞓唔到呀. :-(

大宅

Re:

唉....我都好耐冇試過一覺訓到大天光, 以前未有BB, 晚晚都一訓落床就訓著, 天光先醒, 勁RELAX.

依家有左BB, 都唔知轉左轉右先好, 又要搵個枕頭托住個肚. 有時BB唔乖, 仲會係我訓得最好既時候踢來踢去, 佢就開心啦, 我就成隻熊貓眼都出晒.

另一方面, 又會成日去TOILET, 通常3:00AM就會醒, 朝早6:00AM又會醒, 總之就冇覺好訓啦! :-(

大宅

Re:

係呀我都瞓得唔係太好,瞓係床要好耐先瞓得着,瞓着咗又成日起身去廁所,一晚去3次啦,之後又難瞓返,好辛苦,我成日好想平瞓,但又驚整到bb,同個背脊勁痛,但淨係可以左側右側,好攰,瞓到隻右手痺晒。 :-(

男爵府

Re:

我都係呀...左訓完到右訓...平訓就好似抖唔到氣咁...
呢幾晚, 晚晚兩隻手都痺到醒左...一晚去幾次廁所...好辛苦...
星期六日都仲好d, 可以訓下晏覺...
今日星期一又好攰喇...又要番多4日工先有得抖喇...

民房

Re:

我都好慘, 一晚起三次身, 本身自己熊貓眼已經好犀利, 依家更加明顯, 上星期六先俾老爺話我咁大個熊貓眼, 叫我多d休息... 其實我都想, 但夜晚sleep得唔好都冇辦法... 每朝兩隻手都會痺, 依兩隻手渣拳頭都冇乜力.
好多時都係急醒, 但醒嗰吓會漏咗少少出來, 雖然只係少少, 但都係唔舒服要換undi同清洗, 好煩... 唔知係咪ar B重咗壓住嗰到, 所以control得冇咁好呢? 我係近呢一個星期至有呢個situation, 請問大家有冇呢個situation呢?
come and see our baby -->> http://framophic.com/blog/

複式洋房

Re:

其實會唔會係大家ga心理負擔太大呢??
可能成日擔心會整到阿B,或要成日淰住要側睡先得...
唔好比太大壓力自己可能會好d... :wink:
我晚晚都好好訓wo~
e+個肚圍有40寸ga..重左成30磅
但目前平訓又得側訓又得..最緊要自己舒服
我係枕頭下加料,整成45度高,咁會舒服D
不過呢2個禮拜到5點幾我就忍唔住要起身去一次廁所

禁止訪問

男爵府

畀面勳章

我就多數去完厠所就訓唔番
有時肚餓,有時bb係個肚到玩
不過呢幾日慘d,因為周身痛
訓左又痛,訓右又痛,平訓又唔得
都唔知仲有86日點算 :-( :-( :-(

別墅

係呀!我又係周身痛呀!

別墅

我知大家都一定好辛苦!
望住張床同個枕頭,真係有d欲哭無淚既感覺!

尋日我同老公講咗1句:我好羨慕你一瞓落嚟就可以「zzZZ」聲,一覺到天光!

大家估下佢點反應?!
佢答:我都好欣賞你可以瞓到張梳化「live」咗落去。

((好少之麻,都未成張「live」哂落去……c6 :tongue: )

男爵府

unicornson,
你老公好攪笑喎...比我聽完就踢佢出梳化訓...哈哈...

我呢排一平訓, 就覺得抖唔到氣喇...好辛苦...腰骨又攰喎...
真係希望呢d 日子快d 過啦...仲有73日...倒數一下先...

大宅

我跟你一樣翻來復去,早前問醫生,他說不怕壓親 bb , 因為個肚同子宮protect 得很好,我就放心D.

有個mami friend話如果張床soft D 會好瞓 D. 我都未找到厚被去墊,你們都不妨試下.

Rainbow2006 寫道:
我都係啊!
好似琴晚咁,
瞓得好唔舒服,唔知要瞓左側定右側好,定平瞓好,
總之成晚翻來復去,唉!
可能心裡度成日驚壓親 bb 瓜!?
究竟要點樣瞓先至會好啲呢?
返工都無晒精神 :-(
Twins 媽咪

首頁

尾頁

跳至