親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

第一次自遊行去布吉,可以幫我看看6日5夜行程需要修改嗎?因為第一次去,不太清楚點安排,所以暫時編出一個草槁,希望各位可以比d意見我好嗎?謝謝各位!

Day 1 Novotel vintage park hotel
12:45到布吉,會租車自駕,夜晚睇simon cabaret人妖show

Day 2
出島(帝皇島)

Day 3 轉酒店 Novotel vintage park 轉 Avista
Central>Rawai Beach買海鮮>phromthep cape日落崖>Salaloy Seafood Dinner

Day 4 轉酒店 Avista 轉 Angsana
Oasis Spa>Fantasea 自助餐加 Show

Day 5
Splash Jungle Water Park>Lotus Seafood

Day 6
14:45機回港

如想參加布吉偉林(激流5公里=騎大象=森林四驅車,7:00玩至16:00)應該係邊日加入好呢?
另想請教,我唔識遊水,可以玩到浮潛同激流嗎?

珍珠宮

BK Milk勳章

Day 3 可考慮dinner改去一間Natural Restaurant (Phuket Town), 可以食下地道泰菜, 唔洗lunch食完seafood, dinner又係

http://www.tripadvisor.com/Resta ... taurant-Phuket.html

Day tour 唔識游水都可以浮潛同激流

男爵府

Hi ccyin,多謝你既意見呀!因為一班人得我同我媽咪唔識遊水,但又貪玩,所以到時都會玩

珍珠宮

BK Milk勳章

不用客氣

激流5公里=騎大象=森林四驅車 可在Day 4 嗎? Oasis Spa就轉去Day 6?

另外, Angsana 每朝都會有隻小象9點時係食早餐出面果個地方同住客見面, 我朋友話果隻象係最得意

佢都有去睇Fantasea show, 但覺得唔值得去睇, 長隆好睇好多

侯爵府

醒目開學勳章

6日5 夜行程, 搬三次酒店會吾會好辛苦呢 ?

day 3 佢應該係食 seafood dinner, lunch at natural is good

男爵府

請問如果Oasis Spa改Day 6會很趕嗎?我唸我地最遲要12:30到機場,唔知Oasis開幾點呢?我d女未去過Fantasea show,所以佢地好想去無計,

別墅

回覆:娃娃菜 的帖子

上星期剛從布吉回來,於the racha 住了2晩,由於季節問題,島上最大及最靚botak沙灘很大浪,會有點失望

侯爵府

醒目開學勳章

DAY 6 你食完 bf, 再玩吓水已經要執嘢走啦
有無 check過 Oasis Spa 最夜 booking 幾点呢, 改係 day 5 晚可以嗎

珍珠宮

BK Milk勳章

abbytang 發表於 13-8-8 16:36
6日5 夜行程, 搬三次酒店會吾會好辛苦呢 ?

day 3 佢應該係食 seafood dinner, lunch at natural is good ...

但要Rawai Beach買海鮮>phromthep cape日落崖...

Natural 我之前都係食過lunch, 今次都只係plan到dinner先有時間食

男爵府

酒店已book了,後悔中,宜家唸行程就發現好趕,初初只係唸住試多幾間,宜家玩死左自己

珍珠宮

BK Milk勳章

娃娃菜 發表於 13-8-8 16:47
酒店已book了,後悔中,宜家唸行程就發現好趕,初初只係唸住試多幾間,宜家玩死左自己 ...

算啦, 都定左囉 執執個行程去就下囉

侯爵府

醒目開學勳章

娃娃菜 發表於 13-8-8 16:47
酒店已book了,後悔中,宜家唸行程就發現好趕,初初只係唸住試多幾間,宜家玩死左自己 ...
經 agent book or 酒店網呀

男爵府

係agoda book,寫明不能改

侯爵府

醒目開學勳章

Day 1 Novotel vintage park hotel
12:45到布吉,會租車自駕,夜晚睇simon cabaret人妖show

Day 2
出島(帝皇島)

Day 3 轉酒店 Novotel vintage park 轉 Avista
Central>Rawai Beach買海鮮>phromthep cape日落崖>Salaloy Seafood Dinner
-依日吾去 central , 應該會順路啲, oasis spa kata 有分店, 依日做又得吾得呢 ?

Oasis Spa>Fantasea 自助餐加 Show
-依日去 Natural lunch, 之後去 central , 跟住就去 酒店 check in

Day 5
Splash Jungle Water Park>Lotus Seafood

Day 6

如想參加布吉偉林(激流5公里=騎大象=森林四驅車,7:00玩至16:00)應該係邊日加入好呢?
另想請教,我唔識遊水,可以玩到浮潛同激流嗎?

你 day 5 吾去 water park 就,可以去激流5公里=騎大象=森林四驅車, 其實你個行程都好密架啦, 無乜時間 hea

侯爵府

醒目開學勳章

娃娃菜 發表於 13-8-8 16:50
係agoda book,寫明不能改
咁就記住下次要揾啲可 cancal 架啦, 其實你幾時出發, 一行幾多人呀

男爵府

下次都係唔好咁笨了,我一行8人,17號出發多謝你為我提供既行程

男爵府

Hi abbytang:
唔知咁改對嗎?

Day 2
出島(帝皇島)

oasis spa kata>Rawai Beach買海鮮>phromthep cape日落崖>Salaloy Seafood Dinner

Natural lunch>酒店 check in>Fantasea 自助餐加 Show

Day 5

Day 6

男爵府

娃娃菜 發表於 13-8-8 17:23
唔知咁改對嗎?

八卦一問 個 waterpark 自己比錢入塲?

珍珠宮

BK Milk勳章

娃娃菜 發表於 13-8-8 17:23
唔知咁改對嗎?

你去完返黎報下料, 我今次都會plan 去Rawai 食海鮮

男爵府

回覆:第一次自遊行去布吉,可以幫我看看6日5夜行程需要修改嗎?

實在太好彩了,原來novotel可以取消,咁我轉住avista多兩日睇下有無房先

ccyin    發表於 13-8-8 18:26

首頁

尾頁

跳至