跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: 想去disney

rosan

我都會suggest你可以住hollywood個間酒店, 跟住夜晚係Disney Hotel個間餐廳食dinner buffet同公仔影下相
早餐你可以第2朝係番hollywood個邊食, 有一間係快餐架, 平好多..唔洗下下都buffet..下晝個餐, 我試過係個Park入面角落有間餐廳食, 都ok架, 佢地有兒童餐既, 有芝士通心粉, 當然啦, d味勁濃~ 我個次叫左比自己食, 哈~平d~

我個囡囡叫做Hayley~2005年4月13日出世~ 歡迎參觀圓圓搗蛋樂園

大宅

justjust, 珍妮花,

收到, 我估都會住便個間, 食dinner buffet. 請問係咪唔可以帶食物或drink入去架 ?

咁bb下午sleep, 係咪又返酒店先呢 ?

看妳千篇不厭倦,看妳的感覺像春天;美麗的季節,動人的詩篇;妳的唇齒之間, 印著我的親吻;妳的一切移動, 左右我的視線;妳的言語哭笑, 扣動我的心弦;擁有妳的感覺, 每日就似春天!

別墅

rosan

我唔係好記得我有冇拎野入去食喇, 不過, 我覺得如果係比阿B食既, 佢地應該唔會理既~ 佢地到時有兒童餐具比芷殷架~

我去左咁多次, 圓圓次次訓個時, 我就行shop囉, 或者去食野, 唔會再返酒店, 因為一來一回都幾煩, 不過因為圓圓唔係訓好耐架咋, 所以咁都ok, 芷殷幾時訓同訓幾耐到架 ? 可能佢去到會好開心唔洗訓都未定啦~~~

你地係咪14/12去呀 ? 我個日有假都可能去播 ~ 我諗緊11 定 14去 ? 如果你地14/12去既, 我或者又14/12去下撞下你地, 可以一齊影下相啦. 不過得我自己同佢去, 唔知攪唔攪得掂...

我個囡囡叫做Hayley~2005年4月13日出世~ 歡迎參觀圓圓搗蛋樂園

大宅

珍妮花,

我們會係 14-15/12去. 好呀, 到時一齊見面.
我意思係指可以帶的餅乾或面包去 ? 驚有時會肚餓.

看妳千篇不厭倦,看妳的感覺像春天;美麗的季節,動人的詩篇;妳的唇齒之間, 印著我的親吻;妳的一切移動, 左右我的視線;妳的言語哭笑, 扣動我的心弦;擁有妳的感覺, 每日就似春天!

別墅

rosan,

噢, 緊係可以拎啦, 我次次都拎餅乾同面包入去既

大宅

珍妮花,

hehe~, 因為我見有個topic話disney要"臭"的人袋, 的飲品要即時飲晒或者掉... 咁我的私家製飲品係咪都唔拎得入去.

別墅

rosan

佢真係會check袋架, 佢應該係睇下你有冇玻璃個類野, so far我次次過都冇咩野比佢話過

大宅

珍尼花﹐rosan﹐

周日我地冇假去唔到lu﹐只可以係周末去。

作日又去多次﹐比較多左d人﹐但可接受﹐好多遊戲都係唔駛排隊或5-10分鐘隊﹐已經係我地自開幕之前既試玩日以來第二多人。

唔駛擔心食物方面﹐尋日我地帶左兩盒百力滋﹐薯條﹐檸茶﹐三文治﹐他們見到都冇問題。

BB訓覺時咪訓BB車囉。尋日餵左細女飲奶就訓著左﹐跟住我地抱住她玩巴斯光年呢。我抱著她﹐各手一槍﹐左手Level 4, 右手Level 3。

大宅

justjust, 珍妮花,

我定左 14-15/12入住啦... 時間好快, 就來有得玩啦...
到時係咪要拖個旅行箱...

大宅

我係咪應該一早10:00就到disney ?

洋房

你地14 dec去disney呀? 我依家plan緊13 dec同暉諭去, 但老闆未批假呀. :-(

其實我已經同暉諭去左兩次, 但之前同仲好bb, 瞓覺多過玩. 希望今次大左又識行會玩得開心啦!

你地都玩得開心d啦. :-P
家姐 - 2005年4月21日
細佬 - 2008年7月31日

別墅

rosan

酒店要3:00先check in得架播~ 我上次去係2點幾直接去酒店個邊check in先, 跟住趕番去park入面睇parade, 跟住玩一陣就返過酒店食dinner buffet
第二朝就一早係酒店入面行下影下相, 食完早餐就又過去park個面再玩, 基本上係第2日先全力去玩~

rosan, 寫道:
我係咪應該一早10:00就到disney ?

大宅

但照計就算唔可以early check in﹐都可以張行李寄存係concierge﹐唔需要下晝先到達 (話時話﹐樂園都有寄存服務﹐可先到樂園﹐想返酒店時先拎行李到酒店)

不過酒店都唔係只係食同訓﹐好多地方都好靚可以影相﹐又有兒童玩樂設施﹐可以計劃下邊日玩酒店﹐邊日玩樂園

但如你買annual pass﹐不妨留多d時間係酒店﹐因為你肯定會再去樂園架嘛。

大宅

多謝建議.

侯爵府

畀面勳章

rosan,

我confirmed 12号 & 13号去la,姑媽book 咗disneyland hotel & 幫我買咗annual pass,but annual pass 好似冇優惠woo 玩完返嚟再報料la

大宅

珍妮花,

我們緣慳一面啦 :-( 我老公因工作關係改左 18-19/12...

pw530,

你們去完返來報料呀 ! annual pass 只係book 酒店有 65折, buffet 都有折wor...

justjust,

酒店discount promo 到20日, 你們有無機會今個月去呀 ?

大宅

rosan,

今個月好full啦﹐星期六日兩日先岩岩去完朋友家同大拗門BBQ﹐黎緊既星期日又去澳門﹐聖誕期間唔會去﹐自己開下party﹐而且我地只係買中間價既pass﹐入唔到﹐都唔會去酒店lu。

大宅

justjust,

Thank you very much! I have been disneyland la!

justjust 寫道:
kitchu,

帶得粥架。只要唔好太誇張﹐唔好有罐裝或玻璃樽裝飲品就得架喇。餐廳野食﹐我覺得唔岩歲零既B食囉。我帶過暖壺﹐一樽樽既baby food﹐水﹐餅﹐薯片﹐檸茶等等。有人帶過生果﹐麵包等等。

大宅

我都剛BOOK左12/25日去DISNEY 住一晚, 不過房價無DISCOUNT, TICKET 另外買之外仲只可玩一日, 不過希望有個特別D既CHRISTMAS, 所以貴少少都無辦法.

我未BOOK酒店BUFFET, 因為仲未知當晚的BUFFET $, 如果太貴, 可能淨係早餐去食, 同埋26號因要另買門卷, 所以應該只係25號去DISNEYLAND玩, 26號留係酒店影相.

大宅

我剛剛10/12去完DISNEY,雖然呢個DISNEY真係好細,好快就行完,不過對於我0地個小BB就係一個好好玩既地方了,我個女同個姨娚仔見到所有野都好開心,見到0的公仔都唔係好驚,不過0的公仔見到佢0地呢0的咁細個小朋友就真係特別熱情的!!!! 我推介必玩BUZZ & WINNIE THE POOH 呢兩個GAME 好咁佢0地玩,另外史迪仔都值得一睇,好得意,不過可能佢0地太細,未係好明,不過都值得一看。 至於食物方面,其實小朋友既野帶入去係冇問題的,門口0的工作人員只係望下。

首頁

尾頁

跳至