論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

龍欣行(屯門)ok嗎?

龍欣行(屯門)ok嗎?

大宅

Re: 龍欣行(屯門)ok嗎?

我個印印都係係龍欣行請.係agent推薦
個agent都幾串嫁, 好似唔憂做.
不過個印印到目前為止都算ok!

珊瑚宮

好媽媽勳章

我兩個工人都係龍欣行請~
個agent唔係幾串.....係好串~
不過我成日會串返佢,跟住佢就死9~
第一個工人用咗個幾月炒咗~
第二個而家將會同佢續約~

洋房

咁工人算ok,但態度真係好差,我那時不找它續約(因為貴出面成二千幾蚊),所以借d倚取回passport,個老板就立即返面,連卡片都要問我攞番,又要我工人簽埋d生死與佢無關的文件,幾無品呀....

珊瑚宮

好媽媽勳章

leungpau 寫道:
咁工人算ok,但態度真係好差,我那時不找它續約(因為貴出面成二千幾蚊),所以借d倚取回passport,個老板就立即返面,連卡片都要問我攞番,又要我工人簽埋d生死與佢無關的文件,幾無品呀....

我仲諗住自己同個工人續約添,因工人passport喺我度,但我唔知點做...........可否教吓我啊唔該

複式洋房

[size=medium]

leungpau, 請問工人passport 我keep 同比agent keep 有乜分別?乜可以帶工人去第二間agent續約?請指教!

民房

我上一個都係Agent refer, 不過貨不對版,鍾意講大話,重做十個月就走咗, Agent 完全幫唔到手

洋房

你要取埋二份contact (一份工人,一份僱主)+passport就可以自行找其他agent續約,你可以格下價先,我之前續工人+僱主$2280,但龍欣要收我$3000+工人$2000

珊瑚宮

好媽媽勳章

你要取埋二份contact (一份工人,一份僱主)+passport就可以自行找其他agent續約,你可以格下價先,我之前續工人+僱主$2280,但龍欣要收我$3000+工人$2000

wa..........個死肥婆食水咁鬼深架

複式洋房

請問你點問佢取回passport+contract呢?我工人都係佢到請,到期續約,知佢收好貴,請賜教?
CatCat

複式洋房

manicheung 寫道:
[quote]

wa..........個死肥婆食水咁鬼深架 [/quote]

請問幾時取走?簽約時? 還是帶工人走時?
個肥婆仲話自己收得好平!

大宅

我大肚時都有上去睇過. 週屋工人. 見到頭都暈. agent費又不見得好平. 後尾去咗'overseas'都係2000+. 始終大公司有保証.

大宅

Agree.[quote]

manicheung 寫道:
我兩個工人都係龍欣行請~
個agent唔係幾串.....係好串~

民房

是一間黑店 :evil:

複式洋房

我昨天上過去, 個d agent 又幾好喎, 佢又教我點選擇, 而且係朋友介紹, 話好幾個都係同佢請, 點算好, 決定唔到
:oops:

首頁

尾頁

跳至